miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Transportatorii și spațiul Schengen

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Transportatorii și spațiul Schengen
 

Agonia

 
Deși a fost un vot covârșitor în Parlamentul European pentru aderarea României la Schengen (547 în favoare din 639 în total) România a primit un vot împotrivă din partea Austriei în comisia miniștrilor de interne.
 

Extazul

După votul în comisie, declarațiile au fost optimiste:

„Rezoluția privind acceptarea României și Bulgariei în spațiul Schengen a fost votată de către Parlamentul European. Dupa ani de ,,umilință’’ a venit și timpul nostru.” anunță pe rețelele de socializare deputatul PNL, Robert Sighiartău.

Din partea PSD, europarlamentarul Carmen Avram comentează: ”O imagine care spune tot: România şi Bulgaria trebuie să intre în Schengen, în acest an! Asta a votat azi, cu majoritate covârşitoare, Parlamentul European.

Rezoluţia, introdusă la cererea PSD şi sprijinită cu solidaritate de Grupul SD, solicită aderarea noastra urgentă la Schengen, neexistând absolut nicio justificare pentru o altă întârziere. 11 ani, toate criteriile îndeplinite şi modul în care românii au acționat la frontiera cu Ucraina sunt motive suficiente pentru a pune capăt acestei discriminări! Hai cu Schengen!”

Vezi oferta de RCA, fără comisioane ascunse, pe cea mai mare platformă ONLINE

Ce înseamnă Schengen pentru români?

Conform Comisiei Europene, pentru cetățenii români, apartenența la Schengen este sinonimă cu exercitarea deplină a dreptului de liberă circulație, o consecință firească a contribuției pe care țara noastră o aduce asigurării securității interne a UE și a managementului integrat al frontierei. 

Libera circulație nu este doar pentru turiștii români ci și pentru transportatorii români care vor putea acum să circule nestingheriți și în aceleași ”condiții” vamale cu cei europeni.

Conform unui comunicat emis de Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR, ”intrarea în Schengen este o necesitate pentru industria transporturilor rutiere de marfă și persoane, contribuind la fluidizarea traficului de frontieră și la facilitarea călătoriilor pasagerilor români în spațiul european fără frontiere.”

În contextul votului în Parlamentul European pentru rezoluția de aderarea a României la spațiul Schengen, UNTRR face apel la autoritățile române să ”trateze cu prioritate intrarea României în Schengen, având în vedere că aceasta este o necesitate atât pentru transportatorii rutieri și conducătorii auto români, cât și pentru pasagerii și clienții acestora.”

Impactul aderării la Schengen

Rezultatul direct al eliminării controalelor de frontiera cu Statele Membre UE vecine României este o creștere a fluidității traficului trans-frontalier, cu numeroase beneficii atât pentru transportatorii rutieri români, cât și pentru UE, consideră UNTR.

Astfel beneficiile imediate pentru transportatorii români sunt:

  • Eliminarea timpilor mari de așteptare la frontierele interne UE pe cale rutieră și astfel reducerea costurilor și a întârzierilor în lanțurile de aprovizionare
  • Eliminarea abuzurilor și timpilor nejustificați de așteptare la control pașapoarte pentru autocare, oferind turiștilor români și străini un tratament civilizat
  • Evitarea depășirii timpilor de conducere ai conducătorilor auto. Amintim că timpii de conducere și de odihnă sunt strict reglementați în Uniunea Europeană, iar depășirea acestor timpi de conducere de către conducătorii auto români, din cauza timpilor de așteptare în coadă la trecerea frontierei, este sancționată de autoritățile europene de control
  • Posibilitatea ameliorării crizei de conducători auto profesioniști prin angajarea conducătorilor auto din țări terțe UE și utilizarea acestor conducători auto în curse internaționale, similar firmelor din țări Schengen. În acest moment conducătorii auto angajați din țări terțe nu pot lucra în UE mai mult de 90 de zile într-un interval de 180 zile

SERVICII

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

Ce informații ai nevoie pentru asigurarea auto (2022)

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?

VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție

Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *