
FMI plasează România în plutonul țărilor codașe din perspectiva ajutorului pe care statul l-a dat companiilor în timpul pandemiei COVID. Prin cei 2,3% alocați (ca pondere din PIB), ne aflăm alături de țări africane, pe locul 124 din 191 analizate, astfel România coboară în topul global al sprijinului direct din buget acordat în pandemie firmelor şi populaţiei, relatează economedia.ro.
Infograficul FMI este mai mult decât relevant despre situația dezastruoasă a țării, în timp ce guvernul este interesat doar de contracte cu atribuire directă și numiri politice la ‘umbra’ protecției legale pe care o dă starea de alertă. Premierul și Presedintele nu vorbesc despre tratamente, reducerea mortalității, paturi noi la ATI, imunizarea naturală, ci doar despre vaccinare!
România a avut cel mai redus pachet de sprijin pentru economiei
România a avut cel mai redus pachet de sprijin pentru combaterea efectelor pandemiei asupra economiei din Europa Centrală şi de Est, guvernul alocând fonduri şi garanţii sub 4% din PIB, arată o analiză realizată de celebra agenţie de rating Moody’s și cititată de Ziarul Financiar.
România este urmată la coada clasamentului de țări precum Bulgaria şi Croaţia, cu 7-8%, şi Slovenia şi Slovacia cu aproape 10%. “Pachetele de sprijin acordate de guvernele din Ungaria şi Polonia au avut ponderi de 10-12% din PIB, cel mai mare procent fiind în Cehia, de peste 20%,” relatează Ziarul Financiar, care menționează, de asemenea, faptul că jumătate din fonduri au reprezentat măsuri directe, precum şi amânări sau scutiri de taxe, iar restul garanţii guvernamentale.
Pandemia şi măsurile luate pentru combaterea ei au avut efecte dure asupra economiei din regiune și mai ales asupra României. Zona Est-Europeană s-a contractat cu 5,1% în 2020 și au fost scăderi ale PIB-ului sub 4% în Polonia şi Bulgaria până la 8% sau chiar mai mult în Cehia şi Croaţia.
Risc mare de neplată a creanțelor
Ca urmare a crizei economice, în România, brokerii și asiguratorii de riscuri financiare au observat o amplificare a riscului de neplată a creditului comercial, devenind astfel imperativ pentru sectorul privat să gestioneze acest risc de neplată a creanțelor printr-un instrument foarte dezvoltat în Europa occidentală și prea puțin folosit în România, asigurarea de credit comercial.
Asigurarea de credit comercial oferă protecție în caz de neplată prelungită a facturilor, preluând riscurile și în situațiile tot mai frecvente în care clienții intră în insolvență sau insolvență voluntară. Mecanismul de protecție al acestui tip de poliță asigură recuperarea pierderilor din neîncasarea facturilor, echilibrând rezultatele în acele perioade de nesiguranță în care inclusiv clientii cu cea mai bună reputație sau cu cel mai bun istoric s-ar putea confrunta cu constrângeri operaționale și implicit financiare.
Beneficiile poliței de protectie – asigurarea de credit comercial:
- Acoperirea rapidă a pierderilor în caz de neîncasare a facturilor;
- Monitorizarea si disciplinarea comportamentului de plata al clientilor, reducerea termenelor medii de incasare si asigurarea lichiditătilor;
- Sprijinul unui partener puternic care să echilibreze relația cu debitorii, oferind greutate în procesul de negociere;
- Posibilitatea de a cesiona polita/despagubirea către bănci;
- Plata unei polite de asigurare substituie efortul unei companii de a-si acoperi pierderile;
- Cresterea vânzărilor într-un mod sustenabil;
- Ajută la accelerarea dezvoltării portofoliului de clienți: preluarea de clienti noi este mai simplă datorită analizei specifice derulate de un asigurator, având ca rezultat o limită de credit recomandată;
- Ajută să imbunătățiti structura de risc a portofoliului, oferindu-vă informații despre evaluarea clienților dumneavoastră;
Cu ajutorul acestui serviciu, companiile au garantia securizarii incasarii facturilor in proportie de 90% (inslusiv TVA-ul), minimizand in acest fel pierderile legate de neplata prelungita si insolventa/faliment pe parcursul derularii contractului de asigurare.
Cu datoria națională gata să crească vertiginos, iar americanii urmărind nervoși cifrele inflației, ar fi neînțelept să punem Trezoreria în această poziție.”
→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA
Citește alte știri pe Liberalist.ro:
Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României
Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM