sâmbătă, septembrie 23Liberalist.ro - Portal Business

Rolul unui avocat de drept comercial. Top avocați pe comercial în București

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Rolul unui avocat de drept comercial. Top avocați pe comercial în București

Avocații în drept comercial sunt specialiști în dreptul societăților comerciale și al afacerilor, distingând cu excelență particularitățile dintre entitățile juridice și modul de utilizare a acestora în scopuri diferite. Avocații în drept comercial asistă companiile în diferite tranzacții care au ca rezultat operațiuni de afaceri.

Cuprins:

  • Ce este dreptul comercial?
  • Ce fac avocații de drept comercial?
  • Top avocați pe comercial în București?

Ce este dreptul comercial?

Definitie juridica (com.) – reglementeaza raporturile ce se stabilesc in activitatea comerciala interna, realizata de catre comercianti si cuprinde normele juridice ce reglementeaza activitatea comerciala, adica producerea si circulatia marfurilor, executarea de lucrari si prestarea de servicii; ansamblu de norme juridice de drept privat care sunt aplicabile raporturilor juridice izvorate din savarsirea actelor juridice, faptelor si operatiunilor, considerate de lege fapte de comert, precum si raporturilor juridice la care participa persoanele care au calitatea de comerciant.

Dreptul comercial este un set de reguli juridice de drept privat care se aplică relațiilor juridice şi care rezultă din actele juridice, mai exact, tranzacțiile considerate de lege drept fapte comerciale, precum și relațiile juridice în care sunt implicați comercianții.

Ce fac avocații de drept comercial?

Avocaților comerciali asistă deopotrivă clienți mici și mari, precum corporații sau multinaționale. Printre sarcinile cele mai frecvente sunt: citirea și revizuirea contractelor, redactarea documentelor juridice pentru întreprinderi și revizuirea fuziunilor în afaceri. De asemenea, poate negocia în numele clientului pentru termenii unui contract sau a unui contract de licență.

O zi obișnuită depinde însă de domeniul în care sunt specializați. Există, totuși, mai mulți avocați comerciali care sunt cunoscuți drept avocați de in-house; acest lucru înseamnă că aceștia au un singur client și caută de obicei problemele juridice ale organizației pentru care lucrează.

Avocații comerciali se confruntă în mare măsură cu cazuri de afaceri în litigiu în forma tipică a creanțelor contractuale. În aceste spețe, rolul avocaților comerciali este de a cere solicitanților să-și ajute clienții prin intermediul litigiilor și să-i ajute să se pregătească pentru ceea ce ar putea veni din opoziție.

Top avocați pe drept comercial în București?


Un excelent avocat specializat în drept comercial, este avocat A. M. Bujorean, un avocat cu o abilitate puternică de comunicare și negociere, care a lucrat în multe spețe complexe la DIICOT și DNA pentru cazuri de mare notorietate.

Alti avocati buni sunt: CMS, Allen & Overy, Paul Dumbravan sau Teodosiu – specializati pe drept societar, cu experienta indelungata.

Citește știri similare pe Liberalist.ro:

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X

Oferta Zilei