Deputații comisiei de sănătate decid: vaccinarea obligatorie! Amenzi de 10.000 lei dacă te împotrivești

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie, au decis, astăzi, 2 martie 2021, deputaţii Comisiei pentru sănătate. Proiectul de lege care a primit vot negativ din partea deputaților AUR, trebuie să mai primească votul plenului Camerei Deputaţilor, care este camera decizională.

Florin Buicu, presedintele comisiei de sănătate explică votul către Agerpres:

„Cea mai mare amendă este, din câte ştiu eu, de până la 10.000 de lei. Părinţii care nu vor să vaccineze un copil pot să aibă un motiv. Dacă există un motiv de nevaccinare, şi anume o contraindicaţie definitivă sau temporară, ei au posibilitatea, fără niciun fel de problemă, să refuze vaccinarea. Există nişte mecanisme prin care o dată la 3-4 luni li se va prezenta părinţilor care este situaţia, se va discuta cu ei, li se va spune despre toate beneficiile legate de vaccinare”.

Decizia controversată vine după ce recent Consiliul Europei (CoE) a votat o rezoluție prin care interzice vaccinarea obligatorie! Este vorba despre Rezoluția 2361/27 ianuarie 2021.

În aceeași rezoluție se interzice și aplicarea de presiuni, pedepse și orice alte asemenea procedee de coerciție asupra celor care nu se vaccinează!

7.5 în ceea ce privește asigurarea monitorizării efectelor pe termen lung ale vaccinurilor COVID-19 și siguranței acestora:
7.5.1 asigură cooperarea internațională pentru detectarea și elucidarea în timp util a oricăror semnale de siguranță prin schimbul de date globale în timp real cu privire la evenimentele adverse ulterioare imunizării (AEFI);
7.5.2 utilizați certificatele de vaccinare numai în scopul desemnat de a monitoriza eficacitatea vaccinului, efectele secundare potențiale și evenimentele adverse;

Rezolutia 2361/2021 – Adunarea parlamentară, Consiliul European

Partidul Alternativa Dreapta, intro postare e facebook saluta decizia si anticipa un vot pentru vaccinare obligatorie: “Consiliul Europei, după cum se știe, stabilește standardul în materia Drepturilor Omului, care prevalează în relația cu dreptul intern al țărilor membre.

De aceea, orice abuz venit din partea sectorului privat și orice proiect de lege care încalcă prevederile documentului recent adoptat de Consiliul Europei, prin votul Adunării sale Parlamentare, sunt cel puțin inacceptabile și susceptibile a fi sancționate în concordanță cu legislația europeana în materie.

Atragem atenția Comisiilor de specialitate ale Parlamentului și plenului acestuia să respingă orice proiect de lege și orice act guvernamental care ar putea impune vaccinarea obligatorie și orice fel de sancțiuni îndreptate împotriva celor care nu se vaccinează!

Cerem Guvernului României să transmită tuturor instituțiilor statului și tuturor agenților economici o informare asupra textului rezoluției adoptate de Consiliul Europei, pentru a bloca orice tentativă de discriminare, orice abuz și orice tip de sancțiune îndreptate împotriva celor care nu se vaccinează!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru Oferte, CLICK pe reclamele de afiliere!

Urmărește-ne pe Telegram, Iconiță & Linkedin

X