Guvernul propune noi tipuri de asigurări pe modelul pilonului 2 și 3 de pensii

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Guvernul Cîțu își propune elaborarea unei noi legi a sănătății, pentru reformarea și modernizarea sistemului medical, relatează Digi24 într-un articol recent. Noul guvern va urmări creşterea finanţării publice pentru Sănătate până la 6% din PIB, asigurarea unui grad de absorbţie ridicat a fondurilor europene dedicate domeniului în perioada 2021 – 2027 şi valorificarea acestei oportunităţi ca o sursă suplimentară de finanţare a sistemului de sănătate din România.

Noul Cabinet îşi propune şi deschiderea către mai multe tipuri de asigurări de sănătate şi asiguratori pe modelul Pilonul 2 şi 3 de pensii. În acest context statul îşi va menţine rolul de reglementator, finanţator şi chiar ofertant de servicii de asigurare prin CNAS, se arată în programul de guvernare.

Până la implementare efectivă a reformelor în asigurare de sănătate observăm o crește importantă pe segmentul asigurărilor de sănătate de grup. Asigurările de sănătate au cumulat, în primele 9 luni ale anului 2020, prime brute subscrise în valoare de aproximativ 351 milioane lei, în creștere cu aproximativ 18% față de aceeași perioadă a anului 2019, se arată în raportul ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Tipul asigurărilor de sănătate incluse în pachetul salarial a devenit unul dintre cele mai importante criterii în evaluarea unui angajator. În acord cu exigentele contemporane legate de responsabilitate și prevenție, companiile acordă prioritate nevoilor de siguranță ale colaboratorilor permanenți, integrând în pachetul salarial asigurări private de sănătate sau abonamente la clinici private.

Asigurările de sănătate de grup sunt adaptabile, în funcție de dorințele asiguratului și de planul financiar al unei companii. Polița acoperă toate tipurile de module de prestații medicale, de la analize și investigații medicale, tratament ambulatoriu sau servicii medicale asociate unei nașteri, la costurile implicate de tratament sau intervenții chirurgicale în toate tipurile de diagnostice severe. În funcție de opțiunile angajatorului, planul de asigurare include servicii medicale pentru menținerea sănătății si depistarea factorilor de risc.

Costul asigurărilor de sănătate se deduce din venitul impozabil, în limita a 400 euro pe an pentru fiecare angajat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru Oferte, CLICK pe reclamele de afiliere!

Urmărește-ne pe Telegram, Iconiță & Linkedin

X