luni, aprilie 22Liberalist.ro - Portal Business

Schimbări in piața asigurărilor RCA. Cu cât vor plăti mai mult tinerii pentru polița RCA?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Schimbări in piața asigurărilor RCA. Cu cât vor plăti mai mult tinerii pentru polița RCA?

A crescut asigurarea RCA?

Un nou raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) relevă faptul că ritmul de creştere al primei brute de referinţă pentru categoria de vârstă de sub 30 de ani este cuprins între 0,9% şi 2,8%, în funcţie de capacitatea cilindrică a autovehiculului, în timp ce la restul categoriilor de vârstă se observă şi scăderi ale tarifelor.

Tarifele de referinţă sunt calculate pe baza datelor ultimilor cinci ani de evenimente anteriori datei de referinţă

Tarifele de referinţă la poliţele RCA, publi­cate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), vin cu creşteri pe anumite segmente, comparativ cu tarifele de referinţă la RCA raportate în martie 2021, în funcţie de vârsta asiguratului şi capacitatea cilindrică a autove­hi­culul­ui, cu ritmuri de creştere între 0,1% şi 3,2%, potrivit datelor publicate de ASF în august 2021.

Șoferii până în 30 de ani plătesc mai mult pentru asigurarea RCA

Astfel, putem observa faptul că pe segmentul persoanelor fizice cu vârsta de până în 30 de ani, pentru toate categoriile de motoare, tarifele de referinţă sunt în creştere. Așadar, o persoane cu vârsta de până în 30 de ani, pentru un autovehicul cu o capacitate cilindrică cuprinsă în­tre 1.601 cmc şi 1.800 cmc, tariful de referinţă este de 1.495 lei, cu 3,2% mai mult comparativ cu ultima perioadă de raportare a tarifelor de refe­rin­ţă RCA din martie 2021, relateaza ZF.ro.

Publicația conchide că aceasta este şi cea mai mare creştere observată, dintre toate cate­go­riile de vârstă ale persoanelor şi dintre toate tipurile de motoare.

Care sunt pașii pentru comanda poliței RCA?

Comanda se efectuează foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Dacă sunteți clientul unei platforme online, tot procesul poate dura în jur de 2 minute. Pentru prima achiziție pe website, trebuie doar să completați un formular cu datele necesare, apoi să plătiți online, în deplină siguranță. Nu există nici o diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri.

Odată ce ați completat toți pașii și ați făcut plata, polița de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email.

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *