luni, aprilie 22Liberalist.ro - Portal Business

Se introduce un „impozit minim pe cifra de afaceri” pentru firme cu afaceri mai mari de 50 mil. euro

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Se introduce un „impozit minim pe cifra de afaceri” pentru firme cu afaceri mai mari de 50 mil. euro

Ministerul de Finanţe a publicat proiectul de lege pentru modificări fiscale. Documentul conţine taxe noi, creşteri de taxe sau alte măsuri fiscale.

Observam ca se renunta la „ajustorul fiscal”, care se înlocuieşte cu „impozitul minim pe cifra de afaceri” a companiilor mari şi a băncilor.

„Potrivit unor analize efectuate asupra obligaţiei fiscale datorate la bugetul de stat de contribuabilii plătitori de impozit pe profit şi contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor în raport cu cifra de afaceri realizată a reieşit faptul că există contribuabili plătitori de impozit pe profit care înregistrează o sarcină fiscală mai mică decât un contribuabil plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor în condiţiile în care prezintă indicatori financiari similari”, se arată în expunerea de motive a proiectului de act normativ.

Vezi oferta de RCA, fără comisioane ascunse, pe cea mai mare platformă ONLINE

„Este necesară întărirea disciplinei fiscale prin instituirea unui impozit minim raportat la cifra de afaceri pentru determinarea impozitului pe profit, datorat de plătitorii de impozit pe profit care prezintă situaţii în care impozitul datorat se situează trimestrial/anual sub o valoare minimă, precum şi în cazul în care rezultatul fiscal cumulat la sfârşitul trimestrului/anului de calcul este pierdere fiscală sau profit impozabil, înainte de recuperarea pierderii fiscale din anii precedenţi”, conform reprezentanţilor ministerului Finanţelor.

Consultaţi documentul integral AICI.

Vezi oferta de RCA, fără comisioane ascunse, pe cea mai mare platformă ONLINE

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Focusul următoarelor 6 luni: rambursarea anticipată a unui credit ipotecar

Stații de alimentare cu combustibil care nu au efectuat reducerea prețului

Acum poți să vezi documentele și declarațiile tale contabile de pe mobil

Cum poti obtine o asigurare RCA MAI MICĂ pentru flota ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *