miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Cum se pot proteja instituțiile și companiile de amenințările cibernetice?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Cum se pot proteja instituțiile și companiile de amenințările cibernetice?

 

Cel mai recent caz de atac concertat a fost al grupării de hackeri KillNet prin românul, etnic maghiar, care i-a ajutat pe ruși să atace site-uri din România. KillNet a atacat mai multe instituții și firme strategice și au amenințat că vor ataca Spitalul de Urgență Floreasca dacă colaboraționistul lor nu este eliberat, conform ActiveNews.  

Devine crucial să înțelegem amenințarea și să începem să vedem lumea dintr-o perspectivă de risc cibernetic.

 

Cum se pot proteja instituțiile de amenințările cibernetice

Beneficiile venite o dată cu tehnologiile inovatoare, dispozitivele de înaltă performanță și nenumăratele tipuri de medii digitale sunt secundate de riscuri pe măsură, în fața cărora orice tip de organizație rămâne vulnerabil, fie că sunt mici companii, afaceri importante, guverne, servicii militare sau multinaționale.

„Adevărata dimensiune a riscului nu a fost nici măcar corect evaluată, cu atât mai puțin putem avea pretenția că avem strategii de gestionare. Amenințarea este foarte reală” – avertizează experții în domeniu.

Experții avertizează că înțelegerea și gestionarea riscurilor cibernetice vor fi determinante pentru dezvoltarea afacerilor contemporane, deoarece reprezintă un avantaj competitiv, o măsură de asigurare pentru parteneri și singurul posibil mod de a relaționa cu clienții.

Ca să înțelegeți mai bine profilul riscului cibernetic care ar putea afecta organizația dvs. este important să nu uitați că „CyberRisc” înseamnă orice risc de pierdere financiară, perturbare a activității sau deteriorare a reputației unei organizații ca urmare a unui eșec al sistemelor sale informatice.

Așadar, este important pentru instituții să gestioneze acest riscuri prin consultanța specializată și diferite soluții de transfer de risc.

 

Cum se protejează companiile?

Pe lângă consolidarea echipelor de IT specializate, orice tip de organizație are la dispoziție și alte instrumente de gestionare a riscului, inclusiv varianta transferării acestuia către o companie de asigurări.

Un astfel de produs de asigurare acoperă atacurile cibernetice (cyber risk), plata amenzilor GDPR ca urmare a unui atac cybernetic sau răspunderea față de terți în cazul acestui scenariu.

Aceste instrumente de gestionare a riscului presupun o evaluare personalizată a profilului de risc cibernetic al unei organizații, identificând inclusiv amenințările, vulnerabilitățile și zonele care necesită îmbunătățiri, precum și punctele forte.

Transferul acestui tip de risc către o societate de asigurare reprezintă un imens sprijin pentru un antreprenor, care, va avea astfel șansa să își recupereze toate pierderile și să fie repus în situația în care s-ar fi aflat dacă nu s-ar fi produs dezastrul.

Asigurarea pierderilor financiare din riscuri asigurate compensează atât profitul pierdut din cauza intreruperii activității, cât și cheltuielile operaționale ocazionate de relocare sau de salariile și alte obligații de plată apărute în perioada de reconstrucție.

În funcție de tipul de poliță ales, investitorul poate solicita refacerea proprietății avariate și a capacității și nivelului de producție obișnuit, alături de refacerea cifrei de afaceri.

 

SERVICII

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

Ce informații ai nevoie pentru asigurarea auto (2022)

Stilul de condus reduce consumul de combustibil?

VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție

Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM