luni, aprilie 22Liberalist.ro - Portal Business

Feedback extrem de critic de la Bruxelles pentru PNRR-ul României

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Feedback extrem de critic de la Bruxelles pentru PNRR-ul României

Feedback extrem critic de la Bruxelles pentru PNRR-ul României / Cum s-a încurcat Guvernul în datele trimise Comisiei Europene, titreaza toate cele mai importante canale media din țară. Planul Național de Redresare și Reziliență nu a primit aprecierea autorităților de la Bruxelles. Dimpotrivă. Comisia Europeană a transmis reprezentanților României mai multe observații extrem de critice, pe mai multe componente, de la infrastructură până la educație, potrivit unor documente obținute de HotNews.ro.

Cele mai multe critici se referă la faptul că nu sunt justificate costurile, că unele sunt supraestimate, că lipsesc metodologiile de calcul și că au fost furnizate informații neclare legate de proiecte.

„Au umplut de sange PNRR-ul… costuri, umflari de preturi, inexplicabile.”

Jurnalistul și economistul Radu Soviani critică în termenii cei mai duri prestația guvernului: „Au umplut de sange PNRR-ul. Comisia Europeana trimite zeci de observatii pentru obiective, costuri, umflari de preturi, inexplicabile. In PNRR au inventat ,,gauri/puncte negre” din trafic, cerand bani pentru ele, asa, la gramada. Tot la gramada sunt investitiile in ,,educatie” (Comisia reprosand ca nu au detaliat costurile pe obiectivele de investitii).”


Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa – BLACK FRIDAY -70%

„E foarte tare și ce a observat oficial Comisia Europeana: Cum naiba sistemul de management al traficului de cale ferata te costa intr-o parte 250.000 de euro pe kilometru, iar in alta parte, de 5 ori mai mult, respectiv 1,2 milioane de Euro pe kilometru? A, si inca ceva: autoritatile vor sa isi cumpere pentru ele masini de serviciu electrice. Pe banii si dobanzile platite de voi”, conclude analistul.

Incoerenta si inadvertente

Comisia Europeana mai observa ceva: costurile pentru acelasi obiectiv intr-o parte sunt mai mari, in alta parte, mai mici: Sau ca, desi Romania cere decontare de bani pentru lucrari, nu justifica in niciun fel costurile – al. 116 si 118 care face referire la anexele PNRR.

Citește și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ce cuprinde efectiv?

Ministrul Cristian Ghinea răspunde acuzațiilor și oferă clarificări:

„Minciuna PSD: Comisia Europeană a respins PNRRRealitatea factuală: România se află în etapa de evaluare a Planului, etapă în care Comisia Europeană solicită informații suplimentare statului membruÎn acest moment, ulterior depunerii oficiale, Planul Național de Redresare și Reziliență al României se află în această fază, de evaluare. În această săptămână au avut deja loc întâlniri sectoriale MIPE – ministere de linie – Comisia Europeană unde s-au analizat o serie de documente din PNRR iar Comisia a avansat o listă cu informații suplimentare solicitate și clarificări. Unele întrebări au fost lămurite pe loc, altele urmează să primească răspuns în scurt timp.”

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM