luni, ianuarie 20Liberalist.ro

Studiu publicat în Jurnalul European de Epidemiologie: Vaccinarea nu diminuează infectarea, ba chiar dimpotrivă

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Un studiu publicat în Jurnalul European de Epidemiologie (European Journal of Epidemiology by Harvard) relevă faptul că Vaccinarea nu diminuează infectarea, ba chiar dimpotrivă. Autorii studiului stiintific (Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States) sunt cercetători la Harvard iar redactorul șef al revistei este președintele Departamentului de Epidemiologie al Universității.

„Un studiu de la Harvard demonstrează că vaccinarea nu diminuează numărul infectărilor cu coronavirus, ceea ce răstoarnă rău de tot carul de vacciniști cu tot cu discursul lor oficial,” spune ActiveNews intr-un articol dedicat.

In timp ce in Africa nevaccinata scade numarul de cazuri, in Europa cu rate de vaccinare de peste 70%, numărul cazurilor din Europa a crescut pentru a treia săptămână la rând, înregistrând aproximativ 1,3 milioane de noi infectări, potrivit OMS.

Citat din Studiu:

„Vaccinurile reprezintă în prezent strategia principală de atenuare pentru a combate COVID-19 în întreaga lume. De exemplu, se spune că narațiunea referitoare la creșterea continuă a noilor cazuri în Statele Unite (SUA) este condusă de zone cu rate de vaccinare scăzute [1].  

O narațiune similară a fost observată și în țări, cum ar fi Germania și Regatul Unit [2]. În același timp, Israelul care a fost salutat pentru ratele sale rapide și ridicate de vaccinare a cunoscut, de asemenea, o reapariție substanțială în cazurile de COVID-19 [3].  

Investigăm relația dintre procentul populației complet vaccinate și noile cazuri de COVID-19 din 68 de țări și din 2947 de județe din SUA.  

La nivel de țară, nu pare să existe o relație discernabilă între procentul populației complet vaccinate și noile cazuri de COVID-19 în ultimele 7 zile (Fig. 1).

De fapt, linia de tendință sugerează o asociere marginal pozitivă, astfel încât țările cu procent mai mare de populație complet vaccinată să aibă cazuri COVID-19 mai mari la 1 milion de persoane.

În special, Israelul cu peste 60% din populația complet vaccinată a avut cele mai mari cazuri de COVID-19 la 1 milion de persoane în ultimele 7 zile.

Lipsa unei asocieri semnificative între populația procentuală complet vaccinată și noile cazuri de COVID-19 este exemplificată în continuare, de exemplu, prin compararea Islandei și Portugaliei. Ambele țări au peste 75% din populația lor complet vaccinate și au mai multe cazuri de COVID-19 la 1 milion de persoane decât țări precum Vietnamul și Africa de Sud, care au aproximativ 10% din populația lor complet vaccinate.    

Și în județele SUA, noile cazuri mediane de COVID-19 la 100.000 de persoane în ultimele 7 zile sunt în mare măsură similare în categoriile procentuale ale populației complet vaccinate.

În special, există, de asemenea, o variație substanțială a județului în noile cazuri de COVID-19 în categorii de populație procentuală complet vaccinate. De asemenea, nu pare să existe o semnalizare semnificativă a cazurilor de COVID-19 care să scadă cu procente mai mari de populație complet vaccinate.

Dintre primele 5 județe care au cel mai mare procent din populația complet vaccinată (99,9-84,3%), Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) identifică 4 dintre acestea ca județe de transmisie „ridicate”.

Județele Chattahoochee (Georgia), McKinley (New Mexico) și Arecibo (Puerto Rico) au peste 90% din populația lor complet vaccinate, toate fiind clasificate ca transmisii „ridicate”. Dimpotrivă, din cele 57 de județe care au fost clasificate ca județe de transmisie „scăzute” de către CDC, 26,3% (15) au procentajul populației complet vaccinate sub 20%.

Întrucât se crede că imunitatea completă față de vaccin durează aproximativ 2 săptămâni după a doua doză, am efectuat analize de sensibilitate utilizând un decalaj de 1 lună în raport cu procentul de populație complet vaccinat pentru țări și județe din SUA. Descoperirile de mai sus privind nicio asociere discernabilă între cazurile de COVID-19 și nivelurile de vaccinare completă au fost, de asemenea, observate atunci când am considerat un decalaj de 1 lună față de nivelurile de vaccinare completă.

Ar trebui să reținem că datele de caz COVID-19 sunt de cazuri confirmate, care este o funcție atât a ofertei (de exemplu, variația capacităților de testare sau a practicilor de raportare), cât și a cererii (de exemplu, variația deciziei oamenilor cu privire la momentul când trebuie testat) factori.”

Interpretarea studiului facuta de autori


„Dependența de vaccinare ca strategie principală de atenuare a COVID-19 și consecințele sale negative trebuie reexaminată, în special având în vedere varianta Delta (B.1.617.2) și probabilitatea unor variante viitoare.

Pot fi necesare alte intervenții farmacologice și non-farmacologice, alături de creșterea ratelor de vaccinare. O astfel de corecție a cursului, în special în ceea ce privește narațiunea politică, devine primordială cu dovezile științifice emergente privind eficacitatea reală a vaccinurilor în lumea reală.

De exemplu, într-un raport publicat de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea a 2 doze de vaccin BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) împotriva prevenirii infecției cu COVID-19 a fost raportată a fi de 39% [6], substanțial mai mică decât studiul eficacitate de 96% [7]. Se constată, de asemenea, că imunitatea derivată din vaccinul Pfizer-BioNTech poate să nu fie la fel de puternică ca imunitatea dobândită prin recuperarea de la virusul COVID-19 [8]. De asemenea, a fost raportată o scădere substanțială a imunității față de vaccinurile ARNm la 6 luni după imunizare [9]. Chiar dacă vaccinările oferă protecție persoanelor împotriva spitalizării severe și a decesului, CDC a raportat o creștere de la 0,01 la 9% și de la 0 la 15,1% (între ianuarie până în mai 2021) a ratelor de spitalizare și, respectiv, a deceselor, printre persoanele complet vaccinate [ 10].

Pe scurt, chiar dacă ar trebui depuse eforturi pentru a încuraja populațiile să se vaccineze, ar trebui să se facă cu umilință și respect.

Populațiile stigmatizante pot face mai mult rău decât bine. Important, alte eforturi de prevenire non-farmacologice (de exemplu, importanța igienei de bază a sănătății publice în ceea ce privește menținerea la distanță sigură sau spălarea mâinilor, promovarea unor forme de testare mai frecvente și mai ieftine) trebuie reînnoite pentru a atinge echilibrul învățării de a trăi cu COVID-19 în același mod, continuăm să trăim 100 de ani mai târziu, cu diferite modificări sezoniere ale virusului gripal din 1918.”

Citare Sursa: Subramanian, S.V., Kumar, A. Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States. Eur J Epidemiol (2021). https://doi.org/10.1007/s10654-021-00808-7 

1,3 milioane de cazuri noi în Europa

Cea mai mare scădere a numărului de infectări a fost înregistrată în Africa și regiunea Pacificului de Vest, unde au fost cu 18%, respectiv 16% mai puține cazuri Covid. Numărul deceselor din Africa a scăzut, de asemenea, cu aproximativ 25%, în ciuda penuriei acute de vaccinuri de pe continent. Alte regiuni, cum ar fi America de Nord și de Sud și Orientul Mijlociu au prezentat cifre similare cu cele din săptămâna precedentă.

Pe de altă parte, numărul cazurilor din Europa a crescut pentru a treia săptămână la rând, înregistrând aproximativ 1,3 milioane de noi infectări. Peste jumătate din țările din regiunea noastră, inclusiv Belgia, au raportat o creștere a numărului de cazuri, potrivit OMS.

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM