Cel mai recent studiu Coface Romania arata ca în primele șase luni din 2021 s-au deschis 3.033 proceduri noi de insolvență, cu +23% peste nivelul inregistrat in acelasi interval din anul precedent. Numărul insolvențelor deschise în prima jumătate a acestui an au revenit aproape de nivelul anterior pandemiei Covid-19 si se estimează sa crească cu cel puțin 10% fața de anul anterior. Numărul de angajați raportat de firmele insolvente in perioada analizata este de 11.294.
Cuprins:
- Evolutia firmelor insolvente
- Pentru companii, disciplina gestiunii creditelor devine esențială echilibrului său financiar
- Ești sigur că toate plățile vor fi făcute la timp și conform facturilor emise?
- Asigurarea de credit comercial oferă protecție în caz de neplată prelungită a facturilor
Evolutia firmelor insolvente
Pierderile financiare cauzate de firmele insolvente in primul semestru 2021 au fost aproape de 2 mld. RON, de 5 ori sub nivelul corespondent din 2015 si cel mai scazut din ultimul deceniu. Se observa o scadere graduala a numarului companiilor insolvente care inregistreaza venituri peste 0,5 mil. EUR (medii si mari), la doar 130, minimul ultimului deceniu. Totodata, Romania a inregistrat in ultimii 3 ani sub 20 de firme insolvente la fiecare 1.000 de companii cu venituri peste 1.000 EUR/luna. Astfel, se apropie de media regionala din perspectiva insolventelor raportate la 1.000 de companii active, respectiv 11, dupa ce a condus in permanenta acest top regional in ultimul deceniu.
Verifică cele mai bune reduceri de -70% la cărțile de pe Elefant.ro
Pentru companii, disciplina gestiunii creditelor devine esențială echilibrului său financiar
Reputația, probitatea și bunele practici ale partenerilor de afaceri reprezintă premise optime pentru corecta derulare a contractelor comerciale. Pe măsură ce o companie se dezvoltă, disciplina gestiunii creditelor devine esențială echilibrului său financiar.
Chiar și cei mai serioși dintre colaboratorii dvs. pot trece prin situații dificile, care pot antrena scadențe depășite și, uneori, facturi neplătite. Perioadele de criză economică, definite de înmulțirea cazurilor de insolvență, potențează și mai mult riscurile generale pe piețe în permanentă reconfigurare.
Ești sigur că toate plățile vor fi făcute la timp și conform facturilor emise?
Proiectele noi sunt, la rândul lor, pline de neprevăzut. Odată ce oferta a fost acceptată și licitația a fost câștigată, un antreprenor se poate întreba dacă toate plățile vor fi făcute la timp și conform facturilor emise. Chiar și în cazul organizațiilor mari, al căror istoric de vânzări a fost verificat și confirmat, există riscul de neplată. Monitorizarea executării contractelor nu reprezintă o soluție în condiții reale de lucru, având în vedere resursele considerabile dislocate și, nu de puține ori, lipsa informațiilor relevante. Nesiguranța asociată contractelor poate fi transferată unei companii de asigurări.
Verifică cele mai bune reduceri de -70% la cărțile de pe Elefant.ro
Asigurarea de credit comercial oferă protecție în caz de neplată prelungită a facturilor
Asigurarea de credit comercial oferă protecție în caz de neplată prelungită a facturilor, preluând riscurile și în situațiile tot mai frecvente în care clienții intră în insolvență sau insolvență voluntară. Mecanismul de protecție al acestui tip de poliță asigură încasarea facturilor, echilibrând acele perioade de nesiguranță în care inclusiv clientul cu cea mai bună reputație sau cu cel mai vechi istoric ar putea crea tensiuni. O echipă cu experiență în domeniul asigurărilor de credite vă poate oferi consiliere la încheierea acestei polițe, evaluând corect riscurile la care sunteți expus. Click pentru recomandare oferta.
Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:
- Noi creșteri de prețuri la energie! România pare să fie condamnată la o creștere necontrolată
- ‘Știința măștilor la școală rămâne incertă’ și OMS avertizează asupra impactului învățării și dezvoltării psihosociale ale copilului
- Noul card de identitate european monitorizează circulația românilor. Ce fac cu datele biometrice?
- OMS: Datele ştiinţifice nu indică necesitatea unei a treia doze de vaccin
- Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
- Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
- ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
- VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
- Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
- Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
- ‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
- Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?
Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM
Photo by Hunters Race on Unsplash