marți, octombrie 15Liberalist.ro - Portal Business

STUDIU: Vaccinurile ARNm anti-Covid cresc semnificativ riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Vaccinurile ARNm anti-Covid cresc semnificativ riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace, arată un studiu realizat în SUA, conform smartradio.ro.

Cercetătorii au folosit testul PLUS Cardiac (GD Biosciences, Inc, Irvine, CA), o analiză validată clinic a mai multor biomarkeri proteici care generează un scor care prezice riscul pe 5 ani (procent de șansă) de apariție a unui sindrom coronarian acut (SCA). Odată cu apariția vaccinurilor ARNm anti-Covid-19 de la Moderna și Pfizer, la majoritatea pacienților au avut loc schimbări dramatice în scorul PULS.TOP STORIES

Un total de 566 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 28 și 97 de ani, număr echivalent de femei si bărbați, monitorizați într-un program de cardiologie preventivă, au făcut câte un nou test PULS la 2 până la 10 săptămâni după a doua doză a vaccinului anti-Covid și a fost comparat cu scorul PULS anterior efectuat cu 3-5 luni înainte de vaccinare.

Linia de bază IL-16 a crescut de la 35 = / – 20 peste normă la 82 = / – 75 peste normă, post-vacccinare; sFas a crescut de la 22 +/- 15 peste normă la 46 = / – 24 peste normă, după inoculare; HGF a crescut de la 42 +/- 12 peste normă la 86 +/- 31 peste normă.

Modificările au dus la o creștere a scorului PULS de la 11% la 25% în privința riscul de a dezvolta SCA (criza cardiaca) la 5 ani. La momentul prezentului raport, modificările persistă cel puțin 2,5 luni după a doua doză de vaccin. Concluzionăm că vacurile ARNm cresc dramatic inflamația în endoteliu și infiltrarea celulelor T în mușchiul cardiac și pot explica observațiile de tromboză crescută, cardiomiopatie și alte evenimente vasculare după vaccinare.

Totul despre Miocardită și pericardită, în urma vaccinării anticovid

Un alt raport publicat de Public Health Ontario (PHO) a arătat că incidența inflamației cardiace în urma vaccinării cu ARNm a fost semnificativ mai mare la tineri, relatează The Defender.

Sute de tineri din Canada, cu vârste între 12 și 17 ani, au fost internați la spital cu miocardită și pericardită

  Până la 7 august, în Ontario au existat 106 incidente de miocardită și pericardită la persoane cu vârsta sub 25 de ani – puțin peste jumătate din totalul tuturor incidentelor de acest tip, potrivit Toronto Sun.   Au existat 31 de cazuri la grupa de vârstă cuprinsă între 12 și 17 ani și 75 de cazuri la persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Optzeci la sută din toate cazurile au fost la bărbați.   „Rata de raportare a miocarditei/pericarditei a fost mai mare după a doua doză de vaccin ARNm decât după prima, în special în cazul celor care au primit vaccinul Moderna ca a doua doză din serie (indiferent de produsul pentru prima doză)”, se arată în raportul citat de activenews.ro.    

Ce trebuie să știm despre miocardită și pericardită

La ultima întâlnire, Comitetul de siguranță (PRAC) al EMA (Agenției Europene a Medicamentului) a concluzionat că miocardita și pericardita pot apărea în cazuri foarte rare după vaccinarea cu vaccinurile COVID-19 Comirnaty (anterior BioNTech/ Pfizer COVID-19 vaccine) și Spikevax (anterior COVID-19 Vaccine Moderna), relatează vaccinare-covid.gov.ro.

Miocardita și pericardita sunt boli inflamatorii ale inimii care pot apărea cel mai frecvent în urma infecțiilor sau a bolilor autoimune.

Simptome – pot varia și includ adesea:
• senzația de respirație dificilă (dispnee)
• bătăi puternice ale inimii care pot fi neregulate (palpitații)
• durere în piept

Frecvența în populația generală

În funcție de sursa datelor, incidența estimată pentru miocardită și pericardită în populația generală (nevaccinată) din UE/SEE înainte de pandemia COVID-19 variază între 1 și 10 cazuri la 100.000 de persoane pe an.

Evaluări la nivel european

Comitetul de Siguranță (PRAC) a luat în considerare toate cazurile documentate și raportate la nivelul UE, disponibile până în prezent.

Analiza PRAC a inclus:
• 145 de cazuri de miocardită raportate în Spațiul Economic European (SEE) în rândul persoanelor care au fost vaccinate cu Comirnaty și 19 cazuri în rândul persoanelor care au fost vaccinate cu Spikevax;
• 138 de cazuri de pericardită raportate în urma utilizării Comirnaty și 19 cazuri în urma utilizării Spikevax;

La 31 mai 2021, aproximativ 177 milioane de doze de Comirnaty și 20 de milioane de doze de Spikevax au fost administrate în Spațiul Economic European.

În plus, PRAC a analizat și cazurile raportate la nivel mondial.

Frecvența foarte scăzută a cazurilor de miocardita si pericardită raportate și/sau investigate la nivelul statelor membre UE, face dificilă, pentru moment, stabilirea incidenței acestor reacții adverse în rândul persoanelor vaccinate.

Concluziile specialiștilor

PRAC a concluzionat că majoritatea cazurilor au apărut în decurs de 14 zile de la vaccinare, mai des după administrarea celei de a doua doze, cu precădere la bărbații tineri.

Cinci dintre cazurile înregistrate în Spațiul Economic European s-au soldat cu decesul persoanelor, care se aflau la o vârstă avansată sau care aveau în istoricul medical boli concomitente.

Datele disponibile sugerează că evoluția miocarditei și a pericarditei, după vaccinare, este similară cu evoluția cazurilor raportate în populația generală. În aceste situații, simptomele au fost remediate cu repaus sau tratament.

Recomandări pentru beneficiari

Miocardita și pericardita au fost identificate ca efecte secundare foarte rare în urma vaccinării cu vaccinuri bazate pe ARN mesager.

Solicitați imediat asistență medicală dacă aveți următoarele simptome după
vaccinare:
• senzația de respirație dificilă (dispnee)
• bătăi puternice ale inimii care pot fi neregulate (palpitații)
• durere în piept

Reacțiile adverse pot fi raportate către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) și online, prin accesarea linkului https://covid19.anm.ro/ sau/și prin scanarea codurilor QR.

De asemenea, persoanele vaccinate vor putea transmite fișa completată și prin poștă, fax sau e-mail către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), la adresa: Str. Mr. Ștefan Sănătescu nr. 48, Sector 1, 011478, București, România;
Fax: +40 21 316 34 97; E-mail: RA.vaccinare.covid@anm.ro).

Beneficiile depășesc riscurile

„PRAC a solicitat date suplimentare de la deținătorii autorizației de punere pe piață pentru vaccinurile Janssen (Johnson&Johnson) și Vaxzevria (AstraZeneca), dar la acest moment nu se poate stabili nicio relație de cauzalitate cu miocardita sau pericardita după administrarea vaccinurilor de la companiile Janssen și AstraZeneca.

EMA confirmă că beneficiile tuturor vaccinurilor autorizate COVID-19 continuă să depășească riscurile lor, având în vedere riscul crescut de boală COVID-19 și complicațiile asociate acesteia, precum și dovezile științifice care arată că vaccinarea reduce semnificativ decesele și spitalizările cauzate de COVID-19.

Pentru toate vaccinurile, EMA va continua să monitorizeze datele de siguranța și eficacitate și să ofere publicului cele mai recente informații. Agenția va lua măsurile necesare, dacă vor fi identificate probleme de siguranță.

Grupul de comunicare al CNCAV”

Riscul de a dezvolta simptome severe de COVID-19 este similar pentru toti pacientii cu afectiuni cardiace sau exista diferente?

Mecanismul infectarii este acelasi pentru toate persoanele, spun medicii de la Regina Maria. Virusul este transmis prin aer prin picaturile respiratorii de la o persoana infectata care tuseste, stranuta sau vorbeste. De asemenea, virusul poate fi transmis prin atingerea suprafetelor contaminate deoarece poate supravietui cateva ore sau chiar zile pe suprafete precum mese sau manerele usilor.

Odata ce virusul intra in organism, acesta afecteaza direct plamanul si declanseaza un raspuns inflamator, ceea ce poate avea un efect agresiv asupra inimii prin doua modalitati: in primul rand, infectarea plamanilor determina scaderea nivelul de oxigen din sange si, in al doilea rand, inflamatia are un efect direct asupra scaderii tensiunii arteriale. Urmarea acestor efecte este faptul ca inima trebuie sa se contracte mai mult si mai repede pentru a furniza oxigen organelor majore.

In mod special, urmatorii pacienti au un risc crescut:

  • Persoanele imunodeprimate, cum ar fi pacientii cu transplant, pacientii cu cancer care fac chimioterapie sau radioterapie extinsa, pacientii cu leucemie sau limfom si care au boli de inima, au teoretic, cel mai mare risc de a se infecta si de fi sever afectati de efectele infectiei cu acest virus
  • Alte grupuri de pacienti cu risc crescut sunt persoanele varstnice si fragile, precum si femeile insarcinate cu boli cardiovasculare preexistente
  • Persoanele cu afectiuni cardiace, cum ar fi insuficienta cardiaca, cardiomiopatia dilatativa, formele  avansate de cardiomiopatie ventriculara dreapta cu tulburari de ritm si pacientii cu bolile cardiace congenitale cianotice prezinta un risc crescut
  • Pacientii cu forma obstructiva de cardiomiopatie hipertrofica pot fi, de asemenea, incadrati in aceeasi categorie de risc crescut

Nu exista dovezi ca virusul afecteaza dispozitivele implantate, cum ar fi stimulatoarele cardiace si defibrilatoarele sau ca ar cauza endocardita infectioasa la cei cu valvulopatii.

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM