sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

Topul ASF al brokerilor în RCA și alte clase de asigurări

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Topul ASF al brokerilor în RCA și alte clase de asigurări

Piata de brokeraj din Romania a crescut cu 9,1% in 2020 fata de anul anterior, insumand prime intermediate in valoare de 7,86 de miliarde de lei, potrivit ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara, citat de 1asig.ro. Aceasta crestere este datorata atat cresterii volumului de prime intermediate/distribuite pentru activitatea de asigurari generale (+8,75%), cat si a asigurarilor de viata (+19,38%).

In anul 2020, companiile de brokeraj au intermediat/distribuit 68,34% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori, pentru prima oara in ultimii 5 ani depasind pragul de 80% pe partea de distributie de asigurari generale.

Safety Broker conduce clasamentul

In clasa A10 – asigurari RCA  pe primul loc in clasament este SAFETY Broker, cu o cota de piata de 10,2%, urmat de DESTINE Broker – 8,93%, INTER Broker – 8,56%, TRANSILVANIA Broker – 7,67% si DAW Management Broker – 6,90%, conform datelor ASF solicitate de 1asig.ro. Topul este completat de CAMPION Broker, MILLENIUM Insurance Broker, EXA Broker, PROFESSIONAL Broker si MARSH Broker.

Pe asigurarile CASCO (clasa A3), UNICREDIT Insurance Broker conduce clasamentul, cu o cota de piata de 10,42%, acesta fiind urmat de PORSCHE Broker – 8,88%, MARSH Broker – 6,91%, TRUST Broker – 5,14% si SAFETY Broker – 5,10%.

Urmatoarele cinci locuri sunt ocupate de: RCA Broker, IDEA Broker, MERCEDES – BENZ Insurance Broker, TRANSILVANIA Broker si D&CA Insurance Broker.

Obsidian Broker urca pe poziatia a doua dupa doar un an

Pe segmentul asigurarilor de garantii – clasa A15 – ZURICH Broker ocupa prima pozitie, cu o cota de piata de 19,78%, fiind urmat de OBSIDIAN Broker – 13,50%, FLY Insurance Broker – 11,00%, SAFETY Broker – 9,40% si OLSA Re Broker – 6,77%.

Topul este completat de TRANSILVANIA Broker, DESTINE Broker, AON Romania Broker, MARSH Broker si CAMPION Broker, potrivit clasamentului transmis de ASF pentru 1asig.ro.

Cei interesați de achizitia RCA pot accesa platforma pentru achiziții sau alerte de expirare la adresa www.roviniete.ro – Toate plățile pentru drum într-un singur loc. Site-ul www.roviniete.ro a fost gândit ca un instrument simplu și eficient de informare și plasare comenzi pentru taxele de drum și asigurarea RCA.


Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *