sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

Cât a crescut dauna medie pentru vătămari corporale?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Topul RCA pentru T1 2021. Cât a crescut dauna medie pentru vătămari corporale?


Conform raportul ASF, la finalul primului trimestru al anului 2021, gradul de concentrare se menține ridicat pentru primii asiguratori din top, astfel ca primii 2 asiguratori cumulau aproximativ 77% din portofoliul de asigurari RCA din România.

Potrivit site-ului 1asig.ro si in baza datelor publicate de ASF, CITY Insurance, cu subscrieri de 506,2 milioane de lei si o cota de piata de 45,62%, si EUROINS Romania, cu 345,8 milioane de lei si 31,17%, se mentin pe primele doua pozitii. De asemenea, pe 3 a ramas ALLIANZ-TIRIAC, cu subscrieri de 68,1 milioane de lei si o cota de 6,14%, OMNIASIG VIG pe 4 cu 68,9 milioane de lei si o cota de 6,21% si ASIROM VIG – 43,1 milioane de lei, 3,88% pe locul 5. Pe locul 6 a urcat o pozitie fata de 2020 GROUPAMA Asigurari – 25,3 milioane de lei (2,28%), in timp ce GRAWE a coborat un loc, pana pe 7 – 31 milioane de lei (2,79%). Ultimele doua locuri din clasament sunt neschimbate fata de sfarsitul anului 2020: GENERALI Romania – 15 milioane de lei (1,35%) si UNIQA Asigurari – 6,4 milioane de lei (0,58%).

Dauna medie platită pentru vătămări corporale s-a majorat cu 58%

Raportul ASF mai reveleaza faptul ca dauna medie RCA platita pentru vatamari corporale in trimestrul I 2021 a crescut comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent cu aproximativ 58%, la 59.389 lei, iar cea pentru daune materiale a scazut usor, cu circa 0,30%, la 6.829 lei. Iar, pe ansamblul intregii piete, la 31 martie 2021, prima medie RCA anualizata a ramas constanta, in jurul valorii de 632 lei, in timp ce dauna medie a crescut cu 5%, la peste 8.446 de lei.

Care sunt pașii pentru comandă?

Comanda se efectuează foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Dacă sunteți clientul unei platforme online, tot procesul durează în jur de 2 minute. Pentru prima achiziție pe website, trebuie doar să completați un formular cu datele necesare, apoi să plătiți online, în deplină siguranță. Nu există nici o diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri.

Odată ce ați completat toți pașii și ați făcut plata, polița de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email. În caz de nevoie, o puteți imprima singur/ă. Conform noilor legi în vigoare, aceasta poate fi imprimată pe hârtie albă (imprimarea pe hârtie verde nu mai este obligatorie).

Citește alte articole similare pe liberalist.ro:

Noi taxe de drum impuse de UE. Cine este afectat?

Topul ASF al brokerilor în RCA și alte clase de asigurări

Plângere la CE împotriva WhatsApp! Consumatorii ar fi expuşi la prelucrarea la scară mare a datelor confidențiale

Beneficiile RCA online! Platformele online sunt ‘pe val’ în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *