vineri, martie 1Liberalist.ro - Portal Business

Transportatorii români sunt informați de prima autostradă Free Flow din Franța

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Transportatorii români sunt informați de prima autostradă Free Flow din Franța

Franța deschide în luna noiembrie 2022 noua sa autostradă, A79, cunoscută și drept ALIAE. Este prima autostradă din Franța cu tehnologie de colectare a taxei de drum de tip Free Flow, care garantează fluidizarea traficului.

Tehnologia Free Flow vă permite să aveți o cursă liniștită și fără probleme, dar și fără opriri inutile, informează world-today-news.com.

„Șoferii nu vor mai fi nevoiți să se oprească la o barieră cu taxă și vor putea circula de la un capăt la altul” pe această nouă autostradă, A79, conform unui model care „prefigurează cum vor fi autostrăzile în cinci până la zece ani”, explică Isabelle Lacharme, director operațional Aliae.

Vezi oferta de RCA, fără comisioane ascunse, pe cea mai mare platformă ONLINE

De-a lungul traseului au fost instalate șase poduri cu taxă

Această primă porțiune va fi liberă, înainte de deschiderea totală, programată pentru octombrie, pe cei 88 de kilometri ai acestei axe care va traversa Allierul de la est la vest. A79 înlocuiește RN79 sau RCEA, supranumit „drumul morții” din cauza numeroaselor accidente mortale înregistrate. Acesta va fi operat de compania de autostrăzi APRR, al cărei acţionar majoritar este Eiffage.

Sunt întreținute doar porțile de intrare și ieșire din A71, la care este conectată. De-a lungul traseului au fost instalate șase poduri, comparabile cu cele planificate pentru colectarea ecotaxei de întârziere, dotate cu tehnologie specifică, cu camere de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare.

SERVICII

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Focusul următoarelor 6 luni: rambursarea anticipată a unui credit ipotecar

Stații de alimentare cu combustibil care nu au efectuat reducerea prețului

Pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să obții un preț redus pentru asigurarea RCA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *