sâmbătă, aprilie 13Liberalist.ro - Portal Business

Vaccinarea obligatorie și lecția istoriei

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Vaccinarea obligatorie, lecția istoriei și cu cine se aseamănă regimul Iohannis

Într-o declarație de presă recentă, Președintele Klaus V. IOHANNIS a declarat că: ‘Nevaccinații vor avea o sumedenie de restricții!’ până când se vor convinge să se vaccineze! În mintea domnului Președinte, nu există, și a declarat clar acest lucru, o altă opțiune pentru populație.

STEVEN L. HOCH, University of Iowa, a studiat un alt lider care a comandat o campanie de vaccinare în masă obligatorie, STALIN, mai celebru, mai ales pentru sadismul său și genocidul asupra propriului popor, dar totuși o inspirație pentru mulți lideri actuali.

Stalin și vaccinarea obligatorie

„A fost acceptarea publică a programelor de imunizare în epoca sovietică, mai degrabă pasivă decât activă? Populația a fost obișnuită cu un stat activist și binevoitor, care însuși și-a asumat prima responsabilitate pentru bunăstarea cetățenilor săi, în locul părinților și a familiei?”

„Răspunsurile se află în politicile de administrare a vaccinării în masă, campanii care au fost utilizate de către statul sovietic atât pentru scopuri de prevenire a sănătății, cât și pentru scopul de legitimizare politice,” consideră autorul.

„Trebuie recunoscut faptul că declinul actual al capacității statelor de a controla bolile infecțioase care pot fi prevenite prin vaccinare nu sunt doar rezultatul unor probleme tehnice care afectează producerea, distribuția și depozitarea vaccinului sau a altor provizii necesare pentru susținerea unui efectiv program de vaccinare. Nici nu este pur și simplu o lipsă de voință politică, un eșec administrativ în managementul asistenței medicale și nici fonduri insuficiente.

Este important să înțelegem contextul istoric în care campaniile de vaccinare în masă au apărut în Uniunea Sovietică în anii 1950. Conducerea politica a folosit programele de imunizare pentru a redefini legitimitatea politică și autoritatea statului în societate.

Aceste politici, la rândul lor, continuă să aibă un impact major asupra înțelegerii publice a imunizării campanii și cererea ulterioară de asistență medicală preventivă eficientă.

„Societatea sovietică a folosit campanii de imunizare coercitivă pentru a demonstra superioritatea unui ordin administrativ peste unul legal.”

Statul a impus respectarea ordinelor de vaccinare pentru Binele Public și procesul derulat fara probleme a demonstrat beneficiile unui control de stat puternic în domeniul public. Publicul urma să fie pasiv în acest proces.

Campaniile de vaccinare au fost folosite pentru a arăta că dacă un Bine Public era cu adevărat important, statul trebuie să o facă. Și trebuie recunoscut că, în ciuda tuturor abuzurile puterii sovietice, conducerea politică din fosta Uniune Sovietică a subliniat în repetate rânduri campanii de imunizare pentru a ilustra succesul ordinii sale administrative.”

Dar costurile economice ale menținerea sistemului sovietic, din cauza cresterii costului cu mana de lucru a pus presiune pe sistemul sovietic de imunizare in masa.
In regimurile care au urmat nu mai era posibilă, deoarece economia trece la una care apreciază mai mult munca. Post-Sovietic, sistemul de sănătate din toate fostele republici a trebui să stabilească un nou sistem de livrare care
implică mai multă inițiativă parentală în implementarea asistenței medicale preventive.

„Statul nu mai poate permite să vină la pacient. Și conducerea politică actuală este în pierdere.”

„Vechile argumente politice pentru politicile de imunizare erau intim legate de obiectivele post-staliniste ale
socialismului și responsabilitatea statului de a menține oferta de muncă pentru popor. Aceste vechi argumente economice nu mai țin, iar statul și-a pierdut raționamentul și capacitatea financiară de a sprijini campanii de imunizarea în modul în care au fost desfășurate în trecut – într-un mod extrem de coercitiv, extrem de laborios si intensiv.”

Statele Europene Socialiste?

Guvernele din întreaga Europă au declarat o stare de urgență și, împreună cu apetitul media pentru panicare și înfricoșare, au făcut posibil ca oamenii să renunțe la orice gândire critică atunci când analizează măsurile de securitate ale guvernului. Acesta este motivul pentru care atât de multe țări iau în considerare măsuri de limitare a libertăților individuale și a vieții private fără niciun fel de analiză de impact socio-economică.

Este probabil inevitabil ca această pandemie de sănătate să aducă măsuri de securitate și mai stricte, dacă nu uităm lecția trecutului. Ne amintim foarte bine de tragedia din 11 septembrie și de consecințele acestor incidente. Deja politicienii din întreaga lume și din România vorbesc despre restricții perpetue și măsuri de securitate tot mai toalitare. De aceea este naiv să credem că politicienii și guvernul nu vor folosi această ocazie pentru a controla/crește puterea guvernului.

Observăm deja a doua încercare a Președintelui IOHANNIS de a impune o conducere militara in România, prin persoana generalului, în rezervă, Nicolae Ionel Ciucă.

Noi însă nu trebuie să uităm mandatul nostru, ca indivizi liberi. Avem datoria să responsabilizăm guvernul și să analizăm critic măsurile propuse, atenuând astfel tendințele machiavelice ale unor oficiali.

Sursa: STEVEN L. HOCH, University of Iowa, THE SOCIAL CONSEQUENCES OF SOVIET IMMUNIZATION POLICIES, 1945-1980, 1755 Massachusetts Avenue, N .W. Washington, D .C. 20036, August 11, 1997

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *