sâmbătă, februarie 24Liberalist.ro - Portal Business

Valabilitate rovinieta – cum afli dacă taxa de drum este validă?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Cum afli dacă taxa de drum (rovinieta) este valabilă?

Șoferii sunt obligați să păstreze rovinieta și să o solicite la solicitarea organelor de poliției. Aceasta de prezintă sub forma unui bon. Cei care o achiziționează online, scapă de grija păstrării bonului.

Dacă totuși ai pierdut acel bon și nu mai știi dacă ai rovinietă valabilă sau nu, poți accesa site-ul de unde ai facut achizitia pentru a verifica valabilitatea acesteia. Pentru a face acest lucru trebuie să introduci numărul de înregistrare a autovehiculului și seria de șasiu a acestuia.

Daca sunteti clientul unei platforme de achizitie online, si cunoasteti codul GUID aferent tranzactiei puteti descarca rovinieta sau factura fiscala aferenta de pe platforma respectiva.

Verificare valabilitate rovinieta pentru numarul dvs. de inmatriculare

Puteti verifica rovinieta pentru valabilitate, printr-un numar de inmatriculare, introducand AICI datele solicitate pentru a primi rovinieta sau factura fiscala aferenta achizitiei pe e-mailul dumneavoastra.

Daca ati achizitionat o rovinieta de pe platforme de achizitie online, aceasta nu trebuie descarcata, factura si rovinieta le veti primi pe e-mail dupa emiterea acestora. Tarifele rovinietelor includ T.V.A. si livrarea gratuita prin e-mail! De regula, nu se permite perceperea unor taxe suplimentare!

Eliberarea rovinietei aflata in valabilitate – acte necesare

Ca să eliberezi o rovinietă, este necesar să prezinți în general actele necesare oricărui șofer care pleacă la drum. Însă acestea diferă de la persoanele fizice, la cele juridice și la cetățenii străini.

Actele de care are nevoie o persoană fizică pentru a elibera o rovinietă, sunt următoarele:

  • Talonul sau cartea de identitate a vehiculului;
  • Documente vamale dacă vehiculul este înmatriculat temporar;
  • Cartea de identitate a posesorului.

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *