miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Comitetul anti-război din Rusia: ”Armata rusă este acum în război cu poporul ucrainean.”

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Comitetul anti-război din Rusia

Fostul miliardar rus, Mihail Hodorkovski, fost cel mai bogat om din Rusia înainte să fie închis de Putin timp de 10 ani, și-a organizat un comitet anti-război în Rusia!

El declara cu privire la acest război: ”Autoritățile ucrainene au distribuit oamenilor 40 de mii de unități de arme. Dacă oamenii nu i-ar fi susținut, aceste arme ar fi fost folosite împotriva autorităților. Prin urmare, este important să înțelegem clar: armata rusă este acum în război cu poporul ucrainean.”

Într-o postare pe rețelele sociale el declară:

”Pentru oamenii care au crescut pe idealul eliberării lumii de nazism, războiul captiv este cel mai teribil și rușinos fenomen. Rezistența la un astfel de război este un tovarăș. Iar opoziția lui este singura linie de comportament posibilă și demnă.


Comitetul Anti-Război al Rusiei se bazează pe un principiu simplu, dar foarte important pentru noi. Există o diferență clară între ruși – participanții nedoritori la aventurile lui Putin – și cei care ajută în mod conștient regimul lui Putin în agresiune contra fraților.


Avem responsabilitatea morală pentru că nu putem preveni războiul, permițând un atac perfid al trupelor ruse asupra unei țări vecine. Dar participanții imediati ai invaziei – care au dezvoltat planul conducerii generale și politice a Rusiei – ar trebui numiți criminali de război. Fiecare dintre ei separat și toți împreună ar trebui să fie pedepsiți pentru ceea ce au făcut. Nu există un termen limită pentru crimele pe care le comit și ar trebui să fie răsplătiți așa cum merită, indiferent cât de mult trebuie să aștepte lumea și victimele lor.


Comitetul Anti-Război al Rusiei face apel la guvernele lumii cerând să ia o poziție de principiu cu privire la încălcatorii dreptului internațional.


Comitetul anti-război face apel la toți adevărații patrioți ai Rusiei să se consolideze în lupta împotriva dictaturii agresive a lui Vladimir Putin, indiferent de orice diferențe politice, diferențe ideologice și simpatie personală sau antipatie.


Participanții Comitetului anti-război al Rusiei:
Mihail Hodorkovski, persoană publică
Harry Kasparov, politician, al 13-lea campion mondial la șah
Serghei Aleksasenko, economist
Serghei Guriev, economist
Yuri Pivovarov, istoric, academician al RAN
Evgeny Kiselev, jurnalist
Vladimir Kara-Murza, om politic, istoric
Dmitri Gudkov, un politician
Boris Zimin, antreprenor
Evgeny Chichvarkin, un antreprenor
Viktor Shenderovich, scriitor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *