duminică, decembrie 10Liberalist.ro - Portal Business

Cât de aproape de explozia unei bombe nucleare poți supraviețui?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Cât de aproape de o bombă nucleară poți supraviețui?

Arsurile ușoare de gradul I pot apărea până la 11 km (6,8 mile) distanță, iar arsurile de gradul al treilea – de tipul care distrug și vezicule țesutul pielii – ar putea afecta pe oricine la o distanță de până la 8 km (5 mile). Arsurile de gradul trei care acoperă mai mult de 24% din corp ar fi probabil fatale dacă oamenii nu primesc imediat îngrijiri medicale, conform sciencealert.com.

Este posibil să supraviețuiești unei lovituri directe de la o bombă nucleară?

Adăposturile anti-explozie oferă cea mai mare protecție, dar nici măcar ele nu pot supraviețui unei lovituri directe de la o bombă nucleară. Odată ce supraviețuiești exploziei inițiale, vei dori cât mai mult material dens – beton, cărămizi, plumb sau chiar cărți – între tine și radiație, conform futurism.com.

Experții consideră că ”Oțelul obișnuit este suficient de durabil pentru a rezista la detonarea nucleară. O placă de oțel cu grosimea de 3 m (să spunem 20*20 m) ar supraviețui în mare parte bombei nucleare de la Hiroshima de la ~ 15 m.”

Poți supraviețui unei bombe nucleare într-un subsol?

Experți spun că depinde de mai mulți factori. Supraviețuirea unei lovituri nucleare directe este puțin probabilă; totuși, suprafața reală a acestor daune este destul de mică și este foarte probabil ca intrarea în subsol să vă permită să supraviețuiți unei bombe nucleare. Cât privește durata adăpostirii, experții spun că ar trebui să rămână într-un adăpost timp de câteva luni. Evacuarea la trei săptămâni dacă este recomandată de autoritățile oficiale.

Conform nationalacademies.org, ”este nevoie de o putere explozivă semnificativă pentru a distruge ținte situate până la 400 de metri adâncime, notează raportul. De exemplu, o armă nucleară de 300 de kilotone care pătrunde pământul are o probabilitate mare de a distruge o țintă la 200 de metri mai jos, dar este necesară o armă de 1 megaton pentru a distruge o instalație de 300 de metri adâncime.”

Ce sfaturi dau autoritățile americane în caz de atac nuclear

INTRĂ ÎNĂUNTRU

  • Intrați în cea mai apropiată clădire pentru a evita radiațiile. …
  • Îndepărtați hainele contaminate și ștergeți sau spălați pielea neprotejată dacă ați fost afară după ce au sosit precipitațiile. …
  • Mergeți la subsol sau la mijlocul clădirii. …
  • Stați înăuntru timp de 24 de ore, cu excepția cazului în care autoritățile locale oferă alte instrucțiuni. Familia ar trebui să stea acolo unde sunt înăuntru. Reuniți-vă mai târziu pentru a evita expunerea la radiații periculoase.
  • Fii înăuntru înainte de a sosi precipitațiile toxice. Cele mai ridicate niveluri de radiație exterioară de la precipitații apar imediat după sosirea precipitațiilor și apoi scad cu timpul.

Sursa oficiala – https://www.ready.gov/nuclear-explosion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X