vineri, martie 1Liberalist.ro - Portal Business

Magistrații cu probleme psihice, marea problemă a CSM. SIIJ ține la sertar dosarul judecătorului Tudoran

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Magistrații cu probleme psihice, marea problemă a CSM. SIIJ ține la sertar dosarul judecătorului Tudoran

SIIJ ține la sertar dosarul judecătorului Tudoran, titreaza Saptamana Financiara, intr-un articol realizat de Cătălin Antohe și Sorin Ghica. Șapte judecători candidați la concursul de numire in funcții de conducere din instanțe au picat la testarea psihologică în 2021, la CSM. Câți dintre ceilalți peste 3000 de judecători din România ar pica testul? – este întrebarea care trebuie să macine deopotrivă atât lumea justiției cât mai ales pe justițiabili.

Scandalos este că CSM nu îi retrage din instanțe pe judecătorii cu probleme, cât timp există riscul major de alterare a actului de justiție.

Ce se întâmplă cu sentințele date de magistrații declarați „nerecomandabili” psihologic? Nimic! La fel se întâmplă și în cazurile mai grave, precum cel al judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, de la Curtea de Apel București. Diagnosticat cu boli psihice, judecătorul a inventat probe în dosarul Băneasa pentru a confisca terenurile și clădirile din cel mai mare complex comercial din România.

CSM nu ia nicio măsură

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat, recent, rezultatele testării psihologice a judecătorilor de la concursul de numiri în funcții de conducere. Astfel, dintre cei 79 de candidați rămași în concurs, 5 au primit calificativ „nerecomandabil”, relatează Lumea Justiției. În luna iunie, alți doi judecători au picat testul.

Numele magistraților sunt la secret, CSM indicând doar codurile de concurs ale acestora.

Chiar dacă testarea psihologică la care cei șapte au picat ar viza doar aspecte ce țin de funcția de conducere, CSM ar trebui să dispună o examinare psihologică mai amplă, inclusiv vizând activitatea de judecată propriu-zisă.

Se pune întrebarea ce se întâmplă dacă cei șapte judecători au pronunțat deja hotărâri care să fi fost afectate de problemele psihologice cu care se confruntă.

SIIJ a lăsat baltă dosarul judecătorului Tudoran… Citeste mai mult

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM