marți, martie 5Liberalist.ro - Portal Business

Mihail Neamțu: ”Kremlinul bombardează Kievul … pe banii Germaniei”

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Mihail Neamțu: ”Kremlinul bombardează Kievul cu avioane construite sau recondiționate pe banii Germaniei”

Intelectualul și scriitorul Mihail Neamțu face o analiză dură asupra circumstanțelor războiului din Ucraina, enumeră protagoniștii si antagoniștii dar și complicii cinici:

”În ditamai ceața războiului propagandistic, cred că putem aduce și puțină claritate sau lumină.

Decenii la rândul, Stânga occidentală a făcut jocul Rusiei, începând cu scursura berlineză numită Gerhard Schröder (fostul cancelar social-democrat al Germaniei, aflat astăzi în board-ul Gazprom) și terminând cu pro-comunist Mogherini (favorita lui Serghei Lavrov). Toți idioții utili ai lui Putin au împins agenda extremistă a politicilor verzi, menite să crească dependența Uniunii Europene față de Rusia.


Așa s-au închis centralele nucleare, așa s-a bătut palma pentru Nord Stream 2. Astăzi, Kremlinul bombardează Kievul cu avioane construite sau recondiționate pe banii Germaniei. În plus, criminalul din Kremlin (care i-a mituit pe Schroder, Fillon și atâția alți politicieni de carton din Occident) amenință Europa cu ridicarea prețului la gaze. Din păcate iarna, prin Hamburg sau Copenhaga, panourile solare n-au mult randament. Europa nu e Sahara.

”Orice voce patriotică și democratică din SUA și UE a fost demonizată ca fiind xenofobă”

Ani de zile, orice voce patriotică și democratică din SUA și UE a fost demonizată ca fiind xenofobă, extremistă sau putinistă. Apărai suveranitatea națională în raport cu directivele globaliste? Erai un populist. Astăzi, Rusia încalcă flagrant principiul suveranității Ucrainei. Răspunsul Stângii isterice? Atât politicienii, cât și jurnaliștii își dau ochii peste cap și devin, subit, apărătorii cauzei naționale a președintelui Volodimir Zelenski.

Prietenii noștri creștini-ortodocși ar face bine să-și amintească faptul că Vladimir Putin a implementat măsuri liberticide foarte dure pe timpul pandemiei (cu știutele discriminări de tip medical-certificaționist). Țări precum Suedia sau Anglia (unde avocata Șoșoacă n-are, totuși, mandat parlamentar) au organizat la Londra proteste mai dure contra politicilor sanitare coercitive decât manifestațiile văzute la Moscova. Dincolo de lista lungă de abuzuri, hoții și asasinate țintite la adresa opozanților săi, Putin a utilizat Biserica Ortodoxă Rusă pentru promovarea unei ideologii autoritariste și a unor politici belicoase, care n-au nimic de-a face cu Evanghelia lui Iisus Hristos.

Neomarxismul, încălzismul și ecologismul radical sunt ideologii convergente, de care Rusia și China s-au folosit pentru a dezbina popoarele Europei, pentru a sărăci clasa de mijloc, pentru a distruge familia tradițională și credința creștină, pentru a slăbi armata NATO (dar și cultura masculinității), promovând fie etatismul intervenționist, fie un leadership efeminat, lipsit de curaj și vigoare. Faimosul Green Deal va produce o nouă clasă de iobagi digitali. Denigrarea sistematică a Occidentului, cultura woke din Universități, plus susținerea unor organizații ca BLM & Antifa (și a altor grupări marxiste radicale ce profesează vechea dialectică ordine prin haos) au creat terenul perfect pentru ca faimoasele divizii online de Agitprop ale Moscovei să-și facă de cap.

”Pe fondul slăbiciunii unor lideri ca Joe Biden sau Justin Trudeau, asistăm la o resetare a granițelor și a sferelor de influență între marile puteri.”

La Davos, miliardarii lumii și politicienii de top au declarat că Donald Trump și patriotismul american sunt un pericol pentru pacea planetei, nu revizionismul lui Putin sau Xi Jingping. Astăzi, cetățenii din Ucraina trăiesc la limita infarctului iar chinezii din Taiwan sunt profund îngrijorați de viitorul familiilor lor. Pe fondul slăbiciunii unor lideri ca Joe Biden sau Justin Trudeau, asistăm la o resetare a granițelor și a sferelor de influență între marile puteri.

Multe din soluțiile experților și propunerile analiștilor de la Bruxelles vin cam târziu. Pentru Ursula von der Leyen prioritatea no. 1 a Comisiei Europene era, lunile trecute, vaccinarea obligatorie a copiilor…

În același timp, deși se imaginează probabil un Petru cel Mare sau Alexandru I, Putin va plăti scump pentru invadarea Ucrainei: economic, politic, existențial. Vladimir Vladimirovici merită să iasă din istorie așa cum a intrat în analele Rusiei: ca un ofițer KGB care a slujit o viață întreagă bolșevismul cleptocratic. Prietenii săi se mai găsesc doar în Venezuela lui Maduro. În același timp, aventurierii, exaltații și toți belicoșii reprezentanți ai retoricii neoconservatoare ar trebui să-și amintească un mic detaliu: spre deosebire de Sadam sau Gaddafi, Putin deține un important arsenal nuclear. Pe lângă sancțiunile economice nemiloase la adresa Rusiei, eforturile diplomatice trebuie să continue. Rusia va exista și după debarcarea lui Putin, așa cum Italia a putut renaște după moartea lui Mussolini.

Vreme de 200 ani, Rusia s-a raportat la România ca un stat agresor (cu două excepții: 1877 și 1916).

Ne-au furat teritorii, ne-au violat femeile, ne-au luat tezaurul, ne-au distrus țăranii și intelectualitatea. România aparține Europei și punct.

Din vremea lui Ștefan cel Mare sau Iancu de Hunedoara, liderii noștri politici și corifeii culturii noastre au emulat, atât cât s-a putut, modelul occidental.
Așa să ne ajute Dumnezeu!”

SERVICII

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

Ce informații ai nevoie pentru asigurarea auto (2022)

Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *