sâmbătă, septembrie 23Liberalist.ro - Portal Business

Vosganian: Pe planetă teritoriile cele mai vaccinate sunt și cele mai infectate

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Vosganian: Pe planetă teritoriile cele mai vaccinate sunt și cele mai infectate

OPINIE

#Liberalist

”Certificatul verde dăunează grav sănătății

Spuneam deunăzi, spre indignarea unora, că pe planetă teritoriile cele mai vaccinate sunt și cele mai infectate. Iată și dovada: cea mai recentă listă a Ministerului de Externe cu zonele clasificate în funcție de riscul epidemiologic (infectările cumulate în ultimele două săptămâni).

V-ați fi așteptat ca statele vaccinate până-n dinți să fie în zona verde, iar cele care au lăsat vaccinarea de izbeliște să fie în zona roșie. Stupoare! Veți constata că, pe ansamblu, statele aflate în zona roșie (risc epidemiologic ridicat) au un procent mediu de vaccinare de peste 60%, în timp ce zona verde are un procent mediu care coboară spre 30%.

Adică exact pe dos.

Situația cea mai elocventă (ca să nu zic penibilă) o reprezintă Uniunea Europeană, cu o campanie asiduă pro-vaccinare și cu această năstrușnică invenție care se cheamă certificatul verde, un fel de instrument de șantaj și discriminare. Dintre cele 27 de state membre ale UE, 21 de state se află în zona roșie, 6 în zona galbenă (Finlanda, Italia, Malta, România, Suedia, Spania) și, țineți-vă bine, niciuna în zona verde.

În Uniunea Europeană singurul lucru verde, din punct de vedere epidemiologic, este certificatul verde!!!” – Varujan Vosganian

#Liberalist

Refuz să externalizez catre turmă dreptul meu de a evalua obiectiv concluzii.

”Răspunsul meu la certificatul verde sau in mod particular la acest vaccin, nu este unul bazat pe chestiuni medicale, pentru că nu mai este vorba doar despre asta.

Îmi rezerv dreptul de a avea dubii despre orice, indiferent de ce crede societatea că este standardul de acceptare a unor lucruri. Eu am o problema cu prezumția fundamentală că statul are dreptul să îmi restrângă drepturi și libertăți pe criterii medicale sau sociale.

Asta este ceea ce eu refuz! Nu neg nici măcar că mă voi vaccina. Și chiar dacă am să o fac, voi rămâne de aceeași părere.

Fundamental este o chestiune de precedent și de putere pe care refuz să o cedez statului/corporației.

Refuz să externalizez catre turmă dreptul meu de a evalua obiectiv concluzii.

Despre asta e vorba. Poate mă voi vaccina, poate nu. La nivel macro nici nu contează. Dar sunt gata să lupt până la capăt pentru dreptul tuturor de a face același lucru.

Sistemic suntem pe marginea prăpastiei și personal nu cred că mai există cale de întoarcere în absența unui mare conflict social. Dar nu cedez principiul.

Așa cum spunea Lascăr Catargiu, în țara asta nu decide ulița. Ce fac cu resursele mele ce pun în corpul meu, nu decide ulița USR-PNL-PSD-UDMR.

Într-o lume mai echilibrata toate partidele ar avea diferite abordări sau viziuni. Dar niciuna atât de fundamental diferită față de restul.

Faptul ca oamenii merg în aceste momente spre Simion sau Dragnea, nu este o chestie de alegere ci este (cred, în viziunea majorității celor care merg cu aceste variante) o chestie de necesitate – in logică sau lipsa de logica a contextului. Asta e ceea ce obtii atunci cand împingi oamenii către limită.” – Sorin Ujeniuc

#Liberalist

”Deși situația politică și guvernarea s-a schimbat de la votarea proiectului in Senat, acest certificat nu va fi retras. Sunt presiuni politice imense exercitate pentru implementarea lui la nivelul Uniunii Europene desi ultimele date empirice ne arată ca vaccinarea nu este o solutie de combatere a pandemiei ci doar de protectie, în cel mai bun caz, a celor vulnerabili.

Așadar de ce se insistă cu vaccinarea si implementarea unui documente de control social prin care, in mod clar, se incearca limitarea libertatilor?

Cele mai evidente raspunsuri sunt controlul social si vanzarea de vaccinuri! Printr-un certificat digital, similar cu credit scorul chinezesc, se poate controla populatia si se poate impune vointa statala foarte usor. Daca nu ai vaccinul, nu poti duce o viata libera, daca nu te conformezi autoritatilor nu poti beneficia de libertăti.

În China, constrângerea socială este atât de puternică încât, cei care au un scor social mic, nu pot face petiții, nu pot călători cu trenul, nu pot accesa anumite servicii pe internet, sunt monitorizati și verificați frecvent de poliție, nu pot avea acces la servicii financiare si implicit credite si chiar le sunt interzise site-urile de intâlniri si socializare.” – DA Bujorean

Citește și alte articole pe Liberalist.ro

Ai peste 30? Este timpul unei asigurări de viață

Tot ce știm acum despre varianta Omicron

Olaf Scholz – noul cancelar al Germaniei. Cine este el și ce convingeri are?

Europa se pregăteşte de un blackout

Interceptări staliniste în numele securității naționale

ROVINIETA ONLINE ↓ – platesti cu cardul si primesti instant prin sms

Când apelezi la un credit pe termen scurt?

Accesul la creditele ipotecare se înăspresc și se estimează că tendinţa va continua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X

Oferta Zilei