sâmbătă, februarie 24Liberalist.ro - Portal Business

Papa intervine pentru creștinii din China în contextul cenzurii și măsurilor tot mai dure ale PCC

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Papa face rugăciune pentru creștinii din China în contextul cenzurii și măsurilor tot mai dure ale PCC

Cenzura guvernamentală din China și-a pus din nou amprenta asupra populației și un website creștin important cu o activitate îndelungată a fost cenzurat. Măsura vine  la pachet cu alte cenzuri care survine carantinei COVID-19 foarte restrictive și care a dus la numeroase revolte ale oamenilor.

”Deși nu a fost oferit niciun motiv pentru închiderea site-ului, închiderea lui „Jona-Home” vine ca urmare a „Legii privind măsurile de administrare a serviciilor de informare religioasă pe internet” ale Partidului Comunist Chinez (PCC), care a intrat în vigoare la 1 martie.

Legea cere tuturor utilizatorilor online care postează conținut religios să obțină un permis, pe care creștinii rareori îl pot primi”, informeaza A7tv.ro

Închiderea „Jona-Home” este cea mai recentă dintr-o serie de represiuni asupra internetului chinezesc, informează acelați website.

Aplicațiile biblice au fost eliminate și multe conturi afiliate creștinilor au fost interzise pe WeChat, cea mai populară platformă de socializare din China iar China Christian Daily relatează că termenul de căutare „evanghelie” nu returnează niciun rezultat legat de creștinism pe WeChat.

Tratamentul aplicat de PCC creștinilor online este în concordanță cu politica lor față de alte activități creștine.

Copiii nu pot primi nicio educație religioasă, iar imagini furnizate de stat au înlocuit icoanele religioase tradiționale din unele biserici.

Spațiile religioase din Honk Kong sunt aduse sub controlul statului

Washington Post vorbește despre o reprimare amplă în Hong Kong împotriva tuturor formelor de protest social care este acum resimțită de bisericile creștine, coloana vertebrală a activismului cândva vibrant al orașului, iar spațiile religioase din Honk Kong sunt acum aduse sub controlul statului la fel cum sunt în restul Chinei.

”Poliția de securitate națională din Hong Kong l-a arestat pe cardinalul Joseph Zen, în vârstă de 90 de ani, cel mai deschis cleric romano-catolic din Hong Kong și fost episcop al orașului, pentru implicarea într-un fond de ajutor umanitar care sprijinea activiștii închiși. Guvernul din Hong Kong a spus că arestările nu au „absolut nimic de-a face” cu religia și sunt doar o chestiune de încălcare a legilor,” relatează washingtonpost.com.

Papa Francisc, apel la rugăciune privind credincioșii din China

Cu ocazia Zilei de rugăciune pentru Biserica din China, Papa a făcut apel la pace și la rugăciune pentru creștinii din această țară unde religia creștină nu este acceptată ca religie recunoscută. Ba mai mult, persoanele care se convertesc la creștinism au de suferit din cauza alegerii lor.

”Urmăresc cu atenție și participare viața și vicisitudinile, deseori complexe, ale credincioșilor și păstorilor de suflete din China”, a spus papa Francisc la rugăciunea ”Regina Coeli” de duminica trecută.

”Pentru catolicii din China, a mai spus papa Francisc, această comemorare mariană este deosebit de îndrăgită, Fecioara Maria fiind cinstită în multe alte biserici din țară și în case drept ocrotitoarea cerească a catolicilor din Țara Mandarinilor.”

”Această fericită împrejurare”, a subliniat papa în salutul său, ”îmi oferă ocazia de a le reînnoi asigurarea apropierii mele spirituale; urmăresc cu atenție și participare viața și vicisitudinile credincioșilor și ale păstorilor, adesea complexe, și mă rog pentru ei în fiecare zi.

Vă îndemn să vă alăturați mie în această rugăciune, pentru ca Biserica din China, în libertate și liniște, să poată trăi în comuniune efectivă cu Biserica universală și să-și exercite misiunea de a vesti Evanghelia tuturor, oferind astfel o contribuție pozitivă la progresul spiritual și material al societății”

SERVICII

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

Ce informații ai nevoie pentru asigurarea auto (2022)

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?

VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție

Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM