sâmbătă, aprilie 13Liberalist.ro - Portal Business

Ce a susținut și combătut Liberalist.ro în pandemia Covid19. De ce Liberalist nu sustine guvernul iliberal?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Ce a susținut și combătut Liberalist.ro tot anul 2020 si 2021. De ce Liberalist nu sustine guvernul iliberal?


Ce a susținut și combătut Liberalist.ro toată pandemia:

  • Starea de Alertă trebuie să înceteze indiferent de numărul de cazuri noi, endemia va ține ani de zile!

  • Vaccinarea este bună dar nu se face prin coerciție, șantaj sau prin lege pentru toți! – Nu toți suntem vulnerabili la gripă și cu siguranță foarte mulți dintre români au contraindicații medicale pentru vaccinare, așadar, impunerea forțată este un act barbar asupra libertăților individuale. Argumentul că nevaccinații sunt un risc nu stă din toate punctele de vedere științifice: Vaccinații sunt infecțioși și Vaccinați, pesemne, sunt protejați!

  • Carantina nu funcționează si nu e recomandată de OMS – Măsurile de carantinare guvernului ‘liberal’ au lăsat peste 100.000 de familii fără venituri în plină pandemie

  • Închiderea școlii a potențat si mai mult criza economică punând și mai multe slujbe ale părinților în pericol. Școala online a fost și va fi ineficientă și un dezastru pentru generații de copii care și așa sunt în proporție de 40% analfabeti funcționali.

  • BNR și guvernul ‘liberal’ au refuzat scăderea ratei de referință și acum e prea târziu pentru unele firme – BNR a ratat mai toate țintele de inflație și de politică monetară în acești 2 ani de pandemie.

  • Incertitudinea și campania cinică de creare/alimentare a panicii a dus la o reducere a investițiilor și a consumului de retail

Clasa de mijloc, aproape inexistentă în România, va dispărea complet

  • IMM Invest nu funcționează și astfel clasa de mijloc, aproape inexistentă în România, va dispărea complet, în timp ce marii dominatori internaționali vor controla și mai mult politicile economice ale guvernului – Dacă în restaurante se infectează oameni, de ce în supermarket virusul nu intră?!

  • România așteaptă inflație în creștere și un deficit comercial uriaș care va continua să crească! – Inflația este deja în jurul cifrei de 6% și cea reală, resimțită de cetățeni în cumpărăturile recurente este trecută de 10%.

  • Nu este acum momentul să vindem companii strategice deținute de stat! – În condițiile în care suntem în plină criza economică, singurul motiv pentru care se insistă pe anumite privatizări mascate pe bursă este pentru a da tunuri financiare!

Criza este prezentă deși nu se recunoaște

Populaţia şi-a temperat dorinţa de a lua împrumuturi, atrage atentia ZF.ro prin mai 2021. Creditele de consum, unde marjele sunt mari, sunt tot mai scăzute iar companiile bancabile stau pe propriul cash pentru că nu mai fac investiţii, deci nu mai iau credite.

Sunt însă în România companii mici și mijlocii care au mare nevoie de fonduri, dar nu le vor obține de la bănci pentru că nu vor trece de analiza financiară strictă iar IMM Invest este departe de a fi un succes.

Conform CITR mai mult de jumătate din companiile româneşti aratau foarte prost din punct de vedere al cifrelor din bilanţ, fiind tot timpul la limita insolvenţei şi falimentului la începutul anului.Lucrurile nu s-au schimbat în bine în lunile care au urmat.

Aceste companii se finanţează din creditul comercial, care este de 3 ori mai mare decât creditul bancar. Creditul comercial într-o perioadă de insolvențe și falimente, coroborat cu lipsa asigurărilor de creanțe duce la o ‘epidemie’ de falimente.

Starea de alertă a fost și rămâne un mijloc de făcut foarte mulți bani pentru cei din sistem

Lucrurile sunt simple si cinice, conchide avocatul Gheorghe Piperea. „Starea de alertă a fost și rămâne un mijloc de făcut foarte muli bani pentru cei din sistem, prin numiri directe fără concurs și contracte ‘babane’ atribuite direct. Transparența, fie ea accidentală, deranjează sistemul pentru că cifrele lor, atent redactate, nu pot să treacă de rigoarea analizei publice.

Tot planul este simplu, continuarea panicii prin cifre umflate de internări, infectări și carantinarea orașelor mari pentru accentuarea panicii și a atenției, ca să nu spunem direct crearea de teroare! „

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Actiune juridicã de amploare: Guvernul este dat în judecatã
Norul de poluanți generat de vulcanul din La Palma ajunge în România. Riscuri de sănătate!
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
OMS: Datele ştiinţifice nu indică necesitatea unei a treia doze de vaccin
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *