sâmbătă, februarie 24Liberalist.ro - Portal Business

Fact-Check: Clotilde Armand. Ce a spus primarul sectorului 1 și nu prea s-a confirmat!

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Clotilde Armand, Primar Sector 1,

Foarte multe lucruri s-au spus în scandalul colectării gunoiului din sectorul, însă prea puține publicații și canale media au verificat afirmațiile și au analizat factual declarațiile din presă. Acest demers de verificare factuală este extrem de important deoarece prin titluri și declarații neadevărate sau parțial adevărate se poate dezinforma opinia publică.

1. Clotilde Armand: Astăzi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest nu există – hotnews

FACT-CHECK: Şeful PNL Sector 1 o contrează pe Clotilde Armand: Contractul cu Romprest e legal, că ne place, că nu ne place – ET

„Noi am dat mai multe soluţii pe parcursul ultimelor luni, dar în primul rând să vă spun un lucru. Acest contract, în momentul acesta, este valabil, este legal, că ne place, că nu ne place, respectă principiul legalităţii, a fost analizat de mai multe instanţe. Ca urmare a unor procese intentate de ANRMAP, fosta agenţie de achiziţii publice, şi Consiliul Concurenţei, s-a dus în instanţă şi compania se pare că a avut câştig de cauză, deci el este legal. De asemenea, se invocă mereu acest principiu al continuităţii. Ei bine, vedeţi, el trebuie respectat de ambele părţi, adică şi prestatorul trebuie să ridice gunoiul, dar şi beneficiarul, autoritatea contractantă, trebuie să îl plătească în condiţiile legii”, a afirmat Burduja, întrebat cum poate fi soluţionat conflictul privind gunoaiele din Sectorul 1.

2. Clotilde Armand spune că a fost atacată în trafic, în București: „A început să lovească cu pumnii!” Citeşte întreaga ştire: Clotilde Armand spune că a fost atacată în trafic, în București: „A început să lovească cu pumnii!”

FACT-CHECK: Clotilde Armand nu a fost agresată în trafic?! I-a bătut cineva în geam (SURSE)

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat miercuri, prin intermediul unei rețele sociale, că a fost atacată în trafic de un bărbat agresiv care i-a lovit cu pumnii în geam și a încercat să îi deschidă ușa autoturismului de mai multe ori. Potrivit unor surse, această agresiune nu a existat, de fapt.

„Potrivit știripesurse.ro, acel apel la 112 a existat, numai că primarul Sectorului 1 i-a spus polițistului că cineva i-a bătut în geam și că doar vrea să aducă la cunoștința autorităților acest lucru. Clotilde Armand nu a depus plângere nici până joi seară și nici nu ar dori să facă acest lucru.

Ca urmare, neexistând un dosar penal în acest caz, polițiștii nu au putut demara verificări pentru a afla dacă acest incident s-a întâmplat. Pe de altă parte, unele surse vorbesc despre faptul că agresiunea nici n-ar fi existat, că Poliția Locală, aflată în subordinea primarului, ar fi vizionat imaginile din zonă și nu ar fi descoperit că s-a întâmplat ceva pe traseul de deplasare al lui Clotilde Armand.”

3. Primarul sectorului 1 afirmă, într-un mesaj publicat pe Facebook, că este un „fake news” informația potrivit căreia primăria a fost amendată de Garda de Mediu. Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă, însă, citat de site-ul buletin de bucurești că Primăria sectorului 1 a fost amendată, dar nu cu suma de 200 de mii de lei. – digi24

FACT-CHECK: „Primăria negase inițial că ar fi primit vreo amendă și a precizat că informația este falsă, însă amenda n-a fost încă trimisă fizic. Controlul însă a avut loc iar primăriei i s-a comunicat că va fi amendată. Surse din primărie au declarat pentru G4Media.ro că municipalitatea va contesta amenda.

Primăria Sector 1 a mai fost amendată de Garda de Mediu și în urmă cu trei luni, cu suma de 160.000 de lei, după ce au fost sesizate mai multe nereguli, între care faptul că Primăria nu a asigurat salubrizarea în Sector.”

Nu am reușit să verificăm toate declaratiile de presă ale doamnei primar și titlurile de știri rezultate din acestea, însă relatăm câteva. Deși nu ne poziționăm politic ca publicație, ne poziționăm de partea adevărului pe care nu-l considerăm relativ și personal iar pentru un liberal-conservator onestitatea în comunicarea publică este obligatorie.

Citeste si alte stiri similare:

Avocatul Gheorghe Piperea acuză Ministerul Sănătății de reîncadrarea unor decese vechi pentru perpetuarea stării de alertă
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Atac din USR la Clotilde: Ignorantă, permanent confuză iar CV-ul ei de manager este o impostură

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Claudia Postelnicescu, fost purtător de cuvânt al USR Iflov și fost membru în Biroul Politic Național al USR, îl desființează în 10 puncte pe edilul Sectorului 1, Clotilde Armand. Postelnicescu susține că primarul nu a dovedit, niciunuia dintre membrii USR, că are vreo competență reală în management și că în rolul de lider al filialei USR Sector 1 a recurs tot timpul la mijloace lipsite de scrupule pentru a și menține puterea cu orice preț, relatează psnews.ro.

„De ce este Clotilde Armand în permanent conflict, din 2016 pana în prezent, atât în interiorul partidului, cât și în afara lui?

1) Clotilde Armand nu a dovedit, niciunuia dintre membrii USR, ca are vreo competenta reala în management. De facto, Clotilde Armand a lucrat intr-o companie franceza de stat, unde a obținut un contract bănos prin intermediul ministrului de atunci al fondurilor europene, Cristi Ghinea, ceea ce a obligat o ulterior sa fie „promovata” în managementul francez, ca să nu fie acuzată de trafic de influenta aici.

Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

2) Clotilde Armand strălucește printr o desăvârșită lipsa de adecvare la realitate și printr un talent exorbitant -pe nervii și banii noștri acum- de a aduna în jurul ei oameni extrem de nepregătiți profesional, șomeri de succes dacă nu s-ar fi agățat de ea. În consecință, cine oare sa o sfătuiască sa reacționeze echilibrat, business, ca doar e meta manager de top, și nu prin isterie și propaganda ca o ucide Mafia? Nimeni.

3) în rolul de lider al filialei USR Sector 1 a recurs tot timpul la mijloace lipsite de scrupule pentru a și menține puterea cu orice preț, una dintre tactici fiind scandalul și deraierea atenției de la problemele reale prin găsirea unui țap ispășitor. Acum are doi: Romprest și consilierii PNL.

4) ca asa zis lider de filiala a determinat toti oamenii capabili sa o părăsească, intrucat armata de lingăi de care este înconjurată nu are nici principiile pe care le clamează, nici creier suficient sa priceapă ce le ar profita ca demers. De aceea, și acum, foști susținători înfocați ai ei s au alăturat echipei lui Dragoș Pâslaru. Cat timp a condus filiala, Clotilde nu a crescut niciun alt lider alternativ. Doar ea.

5) Clotilde Armand s a remarcat permanent printr o voracitate excesiva de parvenire politica, cu orice preț. De aceea a candidat peste tot, desi e înfiorător de ignoranta în cultura politică, cultura generala și înțelegerea unor situații politice în care singura se pune. Candidatura ei la europarlamentare a fost un fiasco total din punctul de vedere al plus valorii aduse cursei, dar un bun exercițiu pentru ea de a și creste notorietatea și capacitatea de a seduce electoratul, principalul ei talent fiind seducerea prin vorbe.

6) În interiorul USR-PLUS, Clotilde Armand nu este agreata de nimeni, inclusiv de gruparea Ghinea Barna, care ar fi scăpat de ea încă din 2018, daca ar fi putut. Având în vedere distrugerea permanenta pe care o aduce asupra partidului, cred ca regreta acum. Permanent, Clotilde trebuie apărată de partid, pentru ca permanent are un conflict undeva, și permanent se pozitioneaza ca victima, dar și erou salvator neînțeles. E permanent confuza cu privire la ceea ce vrea și nimeni nu nu capabil sa o ajute sa vadă realitatea. Lingăii din jurul ei ii vând aceasta narațiune cu lupta cu Mafia, pentru ca adora sa fie Ioana d’Arc și, în fond, s au construit atâtea cariere pe anti-corupție de către oameni care sunt fundamental viciati moral.

7) Clotilde Armand nu a pus și nu va pune niciodată interesul public deasupra celui personal. Asa funcționează ea, doar pentru ea. Iar oamenii din jurul ei la fel, intrucat dacă ea pierde, ei sunt nimeni pe lume.

8) Clotilde Armand și a tradat întotdeauna aliații și oamenii fideli, daca situația de oportunism I a cerut o. De aceea a rupt și protocolul cu PNL, partid care a ajutat o enorm sa obțină acest mandat. Convingerea ei e ca la obținut singura, iar băieții aia care fugeau cu niște saci de voturi prin secție, din echipa ei, sunt doar o ficțiune a Mafiei. Clar.

9) Clotilde Armand a dovedit în acest mandat, pana acum, ca CV ul ei de manager este o impostura. La fel cum a acaparat, prin propaganda, minciuna și trădări, puterea în USR, la fel și a construit imaginea de manager de succes, contrazisa flagrant de realitate.

10) În final, nu cred ca prioritatea lui Clotilde este sa rezolve situația cu Romprestul, ci sa continue construcția unui brand de luptătoare cu Mafia, pentru scopuri politice ulterioare.

Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

În consecință, luați cu un drob de sare toate comunicările ei pe subiect, unde nu expune situația de facto, ci personalizează permanent asa zisa lupta a ei cu Mafia și niște principii puternice, pe care în fapt nu le a dovedit niciodata.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *