joi, iulie 25Liberalist.ro - Portal Business

Institutul ‘Elie Wiesel’ devine instrument de presiune politică

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Institutul ‘Elie Wiesel’ devine instrument de presiune politică si defăimează AUR

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a condamnat, ceea ce ei consideră ca fiind „manifestări negaţioniste” ale AUR.

Desi este o interpretare exagerată si defaimatoare a comunicatului AUR, asta nu a oprit valul de preluări in presă fără să fie mentionat si comunicatul original la care se face referire. (comunicatul aici: Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!)

Folosirea unui institut, atât de important pentru prezervarea memoriei Holocaustului, ca instrument de presiune si luptă politică este regretabilă si constituie o trădare pentru memoria victimelor.

Institutul ‘Elie Wiesel’, un grup de presiune politică, finanțat prin fonduri publice PNRR

Atacul Institutului „Elie Wiesel’ pare coordonat si vine dupa ce de curand un parlamentar PNL a solicitat scoaterea AUR in afara legii. Deputatul care a condamnat PNL si a cerut eliminarea AUR este cel care anunta, recent, finantarea prin fonduri PNRR a institutului, pe care il foloseste acum ca instrument de presiune politică.

Deputatul PNL Alexandru Muraru, cel care se foloseste politic de institutul care ar trebui să se lupte cu antisemitismul real, a anunţat că Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului din România şi Memorialul „Închisoarea tăcerii” din Râmnicu Sărat vor fi finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, informează News.

De altfel, AUR nu a contestat studierea antisemitismului ci s-a opus introducerii unei materii la pachet cu Educatia Sexuala ideologica in scolile românesti.  

Alianța pentru Unirea Românilor atrage atenția asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanței acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generații: științele exacte, Limba și literatura română, Istoria națională.

Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educație este educația clasică, cea care formează cetățeni conștienți de drepturile și responsabilitățile lor, de cultura, istoria și originile lor.

Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! – Comunicat AUR

Introducerea Educatiei Sexuale in scolile romanesti fara acordul parintilor este de mult timp un obiectiv PNL, USR si PSD. Aceasta este o alta incercare de introducere a propagandei pentru noile ideologii sexuale, la pachet cu studiul antisemitismului, tocmai pentru a defaima pe oricine se declara impotriva, etichetand orice opozitie drept antisemitism si xenofobism.   

Un antisemitism artificial generat in scop politic

AUR s-a opus valului ideologic, impus din afara tării, si de la inceputul activitătii parlamentare, au fost etichetati extremisti.

Liderul grupului parlamentar AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat in Parlament că niciun document programatic al formaţiunii pe care o reprezintă nu arată că AUR este un partid neo-fascist şi antisemit, aşa cum este acuzat „de la cel mai înalt nivel”, si consideră că este extrem de grav să fie vehiculate astfel de calomnii de către persoane care deţin funcţii înalte în statul român, transmite Agerpres.

„România este victima unei operaţiuni de compromitere speciale, desfăşurate de forţe mai mult sau mai puţin vizibile, o operaţiune care vrea să transforme statul român într-un stat xenofob, rasist şi antisemit. O operaţiune care în acest sens a luat ca primă ţintă Partidul AUR. AUR este acuzat, de la cel mai înalt nivel, că este un partid neo-fascist, antisemit (…). Niciun document programatic al nostru nu arată că am fi astfel. Mi se pare extrem de grav că persoane care deţin funcţii înalte în statul român vehiculează astfel de aserţiuni, astfel de calomnii împotriva AUR şi deci a României, pentru că Partidul AUR este a patra forţă politică în România, este un partid parlamentar, iar dacă în Parlament a pătruns un astfel de partid care merită pus la stâlpul infamiei, înseamnă că şi România trebuie pusă la stâlpul infamiei, ceea ce este de neacceptat”, a susţinut Târziu, în plenul Senatului.

El consideră că cei care acuză în mod gratuit şi nefondat sunt la fel de vinovaţi ca cei care se dovedesc a fi antisemiţi, xenofobi şi rasişti.

„Considerăm noi, AUR, că persoanele care acuză în mod gratuit şi nefondat orice formaţiune şi orice persoană de antisemitism, rasism şi xenofobie se face la fel de vinovată ca o persoană care dovedeşte antisemitism, xenofobie şi rasism”, a afirmat liderul AUR.

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM