miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Demiterea primarului Clotildei Armand. Actualizare strângere de semnături!

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Demiterea primarului Clotildei Armand. Actualizare strângere de semnături!

Din noiembrie 2021, mesajele despre campania de strângere de semnături s-au oprit. O data ajunși la guvernare, nu mai reprezintă o țintă pentru PSD. Sunt destule posturi de împărțit care nu necesită efort și campanie electorală.

Fostul ministru Alexandru Petrescu (PSD) a fost însărcinat de partid cu această sarcină, să strângă semnături pentru un referendum de demitere, probabil în perspectiva unei candidaturi din partea PSD la alegerile pentru Sectorul 1.

Cel mai probabil, listele de semnăturile au fost strânse deja, mai aveau nevoie de 13.000 în octombrie, dar se folosesc de ele pentru negocieri sau le țin pentru un moment potrivit.

Ultimul mesaj despre aceasta campanie este din 9 noiembrie 2021

Nivelul de implicare al voluntarilor în campania strângerii de semnături pentru demisia primarului Clotilde Armand reprezintă un barometru al nemulțumirii profunde a cetățenilor sectorului. Ii mulțumesc Dl-ului Costel Galan, locuitor în zona Chitila, care la fiecare câteva zile îmi predă liste cu zeci si zeci de semnături ale cetățenilor din zona unde locuiește, pe care la rândul meu le predau colegilor din organizația PSD Sectorul 1, pentru centralizare. Alături de colegii din organizație, voluntarii au un rol esențial în campania pentru inițierea referendumului de demitere a primarului incompetent Clotilde Armand.

Alexandru Petrescu PSD

Situatie octombrie 2021

„Continuăm campania de strângere de semnături din Sectorul 1”, anunță fostul prima al sectorului 1, Dan Tudorache pe Facebook.

„Eforturile voluntarilor și ale colegilor din PSD au dat roade: mai avem nevoie de doar 13.000 de semnături pentru a începe demersul de demitere a primarului validat.
Concluzia de până acum, rezultată și din discuțiile cu cetățenii, este clară: oamenii sunt nemulțumiți de ineficiența actualei administrații, care iese în evidență nu prin realizări, ci prin conflicte generate în principal de primarul Clotilde Armand. Din această cauză, Sectorul 1 a ajuns într-o stare deplorabilă, care se accentuează pe zi ce trece. Sunt sigur că vom reuși să schimbăm aceste lucruri!”

Deputatul PSD Daniel Tudorache a anuntat, la ]nceputul lunii octombrie ca pesedistii mai au numai 13.000 de semnaturi de strans pentru a declansa referendumul de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

„S-au strans aproape 40.000 de semnaturi! Azi am fost prezent la cortul instalat in Piata 16 Februarie, unde puteti semna pentru organizarea referendumului pentru demiterea primarului validat, zilnic, intre orele 10 si 18.

Strangerea de semnaturi continua, iar rezultatele sunt incurajatoare: pana acum avem aproape 40.000 de semnaturi, din cele 53.000 necesare”, a anuntat Tudorache pe Facebook.

Situatie septembrie 2021

Fostul ministrul Alexandru Petrescu face un nou raport de progres pentru strangerea de semnaturi de demitere a primarului Clotilde Armand.

„Luni, 27 septembrie, am deschis la ora 10.00 și cortul cu numărul 10, la intersecția străzii Pajura cu Bd. Bucureștii Noi. Locația este deschisă între orele 10-18, în fiecare zi. Colegii mei din organizația #PSD#Sector1 vă așteaptă pentru a prelua semnătura dumneavoastră pentru declanșarea referendumului de demitere a primarului Clotilde Armand și pentru a discuta neajunsurile administrative ale sectorului nostru.

Am trecut de 30 000 de semnături colectate și ritmul crește pe măsura ce avem noi puncte fixe. Meritul este al membrilor organizației PSD sectorul 1, PSD București și, nu în ultimul rând, al tuturor voluntarilor care își alocă din timpul lor pentru a discuta cu cetățenii profund nemulțumiți. Împreună, să punem umărul pentru redresarea comunității sectorului 1!”

Senatorul Lucian Romașcanu susține că PSD este foarte aproape de a strânge semnăturile necesare pentru referendumul de demitere a primarului Clotilde Armand, „astfel încât Sectorul 1 să scape de această pacoste pe care nu și-a dorit-o”, relatează PS News.

Câte semnături existau înainte de corturi

Numărul exact este însă departe de cele aproape 60.000 de semnături necesare. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că membrii şi simpatizanţii partidului au strâns peste 15.000 de semnături pentru declanşarea unui referendum referitor la demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, scrie Agerpres. 

Romașcanu consideră că „în mod normal, ar trebui să existe o intervenție a organelor statului, pentru că doamna Clotilde a gestionat extrem de prost treburile Sectorului 1, iar acest lucru a dus la nevoia unei stări de alertă. Este o premieră istorică, să declanșezi o stare de alertă din cauza incompetenței tale, iar tu, incompetentul, să fii pus să gestionezi această stare.

În al doilea rând, există o ambiție personală, ghidată de interese personale, prin care nu s-a achitat de obligațiile legale derivate din hotărârea de instanțelor, iar acum Sectorul 1 va trebui să plătească penalități către Romprest.  Aș vrea să existe o  decizie prin care aceste penalități să îi fie imputate direct doamnei Clotilde Armand, pentru că nu este vinovat nimeni altcineva pentru acest fapt, iar în al treilea rând, toate lucrurile proaste pe care le face vor trebui să culmineze cu organizarea acestui referendum.

„Sectorul 1 să scape de această pacoste pe care nu și-a dorit-o”

Suntem destul de aproape de a strânge toate semnăturile necesare acestui referendum, astfel încât Sectorul 1 să scape de această pacoste pe care nu și-a dorit-o. În acest moment poate vedea orice locuitor al Sectorului 1 ce dezastru aduce această administrație.

Există o nemulțumire generală în ceea ce privește munții de gunoaie, șobolanii dezvoltați pe hrana îmbelșugată pe care le-o asigură Clotilde și pe tot soiul de decizii proaste, de exemplu nefinanțarea spitalelor. Femeia face doar tâmpenii și dacă e cineva mulțumit de treaba asta în afara de ea și familia ei înseamnă că e cineva care a stat mai mult plecat din țară”, conchide Lucian Romașcanu,

Petiție pentru Demiterea Primarului Clotilde Armand

Avocat Flavia Teodosiu, prodecan al Baroului Bucuresti, promoveazã o petiție de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

Din păcate această petiție online nu este luată în considerare pentru demiterea primarului. Cei care doresc să transmită mai mult decât un semnal, vor trebui să semneze listele din corturile amplasate în sectorul 1.

Clotilde Armand, USR, este contestatã dupã ce procurorul care ancheteazã neregulile de la alegerile locale a confirmat faptul cã ancheteazã o fraudã într-un dosar penal în rem, relatează Mediafax.
Redãm mai jos textul complet:PETIŢIE PENTRU STRÂNGEREA DE SEMNĂTURI ÎN VEDEREA DEMITERII

PRIMARULUI SECTORULUI 1 – CLOTILDE MARIE BRIGITTE  ARMAND –PRIN REFERENDUM

Pentru motivele pe care le vom prezenta în cele ce urmează, cetăţenii Sectorului 1 din Bucureşti doresc demiterea primarului CLOTILDE MARIE BRIGITTE ARMAND prin REFERENDUM.

În acest sens, se vor strânge semnăturile necesare îndeplinirii procedurii prevăzută de Articolul 162 – Încetarea mandatului primarului în urma referendumului, din OUG 57/2019 cu modificările şi completările ulterioare, privind Codul Administrativ:

(1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, conform procedurii prevăzute la art. 144 şi 145, care se aplică în mod corespunzător.

Noua colectie de ochelari de soare Lensa este listat

(2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.

(3) Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătură olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.

(4) Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului.

Motivele demiterii primarului CLOTILDE MARIE BRIGITTE ARMAND sunt următoarele:

1. Nesocotirea de către aceasta a intereselor generale ale colectivităţii locale şi a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, în sensul în care, timp de peste două luni, a determinat împiedicarea colectării deșeurilor/gunoiului menajer din sectorul 1, generând, în plină pandemie şi criza epidemico-sanitara de virus SARS-COV 2, reale focare de infecţie, punând astfel în pericol sănătatea publică.

2. Încălcarea flagrantă, cu ştiinţa, a dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu.

Pentru demararea acestui demers ne sunt necesareaproximativ 65.000 de semnături. Greu, dar nu imposibil. Cetăţenii responsabili ai Sectorului 1 se pot manifesta în mod legal pentru apărarea drepturilor şi intereselor proprii.

Autor: Flavia Teodosiu  

Citește mai multe articole pe liberalist.ro

Raportul ONU despre Climă urmează rețeta ‘panică pentru supunere’ și anunță Apocalipsa (IPCC)

PNIESC – Planul României va îngenunchea sectorul energetic național sau va salva Planeta?

Controversa ‘buletinul sexomarxist’. Cele mai savuroase reacții publice

Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

Iohannis ne dă dreptate. ‘Legea urii’ anti-creștină este neconstituțională

Un studiu de amploare face lumină în controversa „Gena gay” sau „Stil de viață”

1 Comment

  • Mihai Langa

    Ce-i Romprestul ? O adunatura de penali din presa si tv, sustinuta de consilierii PNL Sector1 pentru furtul cetateanului , fapte dovedite de controalele financiare abilitate . Dar rabdarea bataii de joc a consilierilor PNL la adresa Sectorului 1 a ajuns la apogeu . Toti locuitorii Sectorului 1 luati la misto pe banii si sanatatea lor de o adunatura de incompetenti PNL-isti , vor trebui URGENT sa iasa la protest si sa se ceara demiterea acestora . In decursul unui an performantele PNL-istilor in tandem cu PSD-ul sau limitat doar la a pune STOP actiunile constructive ale primarului doar ca-i USR-ist, lucru care nici nu ma intereseaza . Oamenii nu vad realizari deloc in teren ci doar niste aiureli bezmetice pe treptele Primariei ale unor consilieri rupti de ralitate . Pai pana cand pe banii nostri.???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *