sâmbătă, februarie 24Liberalist.ro - Portal Business

Certificat-covid.gov.ro

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Certificat-covid.gov.ro

Certificatul Verde este o inițiativă a Comisiei Europene pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19.

Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

La 1 iulie 2021 a intrat în vigoare Regulamentul referitor la certificatul digital al UE privind COVID. De acum, statele membre vor putea emite și verifica certificate digitale privind COVID pentru cetățenii și rezidenții UE, pe tot teritoriul acesteia.

Certificatul digital UE privind COVID facilitează călătoriile în spațiul european fără restricții epidemiologice și fără a fi îngrădită libertatea de mișcare.

Certificatul digital UE privind COVID este:

  • gratuit
  • valabil în toate statele membre ale Uniunii Europene
  • disponibil în limbile română și engleză

Certificatul digital UE privind COVID nu este un document obligatoriu, dar este acceptat, la nivel european, ca dovadă autorizată pentru a atesta calitatea de persoană vaccinată, testată negativ sau recuperată după infecția cu COVID-19.

0 1
Sesiune curentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *