marți, martie 5Liberalist.ro - Portal Business

Cum scap de scrâșnitul dinților? Bruxismul: cauze și soluții!

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Cum scap de scrâșnitul dinților? Bruxismul: cauze și soluții!

Cum scap de scrâșnitul dinților? Bruxismul: cauze și soluții!

Bruxismul este o afecțiune caracterizată prin scrâşnirea, frecarea sau încleştarea dinţilor. Treptat, acest obicei poate duce la apariția durerilor de dinți sau la sensibilitate dentară și în unele cazuri, chiar la tocirea dinților. Pe măsură ce boala avansează, țesuturile dentare sunt afectate și apare retracția gingivală.

Articulația care leagă maxilarul de craniu se numește articulație temporo-mandibulară (ATM). Pentru a o localiza, puneți degetele în fața urechii și atingeți „bila” care se mișcă atunci când deschideți și închideți gura. Persoanele care strâng prea mult dinții au disconfort în acea zonă care poate radia în cap, ureche sau gât.

Despre cauzele acestei afecțiuni aparent banale, dar care ne poate știrbi zâmbetul a vorbit dr. Bilal Takouzli în emisiunea ”Mens Sana” cu Consuela Bălașa:

”La baza bruxismului este de fapt stresul. Noi (n.r. stomatologii) tratăm efectul, nu cauza. Bruxismul apare și la copii, mai ales când au dentiția temporară. Dacă el va rămâne și cu dentiția definitivă, atunci există o problemă și trebuie să înțelegem de ce este stresat copilul. Totodată, bruxismul și tocirea dinților nu sunt naturale sau normale la vârsta de 50 de ani.”

Tratamentul, în cazul bruxismului, ține de autodisciplină și de tratarea sursei care provoacă scrâșnirea dinților.

”Tratamentul este același, indiferent de vârstă, în 99% din cazuri: GUTIERA. Dar tratăm efectul și nu cauza. Ca să rezolvăm și cauza trebuie să vedem ce ne stresează. Dacă nu îmi dau seama singur de ce sunt stresat, nu este nici o problemă dacă mă duc la psiholog. Nu înseamnă că am o afecțiune psihiatrică, ci una psihologică!”, a continuat Dr. Bilal Takouzli.

Psiholog Yolanda Crețulescu a explicat și care sunt motivele psihice pentru care se formează bruxismul:

”Odată ce ne culcăm în tensiune, creierul nostru încearcă să găsească nocturn soluții la problemele diurne. În somn, starea mea de agitație și visele, coșmarurile fac să trăiesc și corporal ceea ce mintea mea caută sau îmi dă să trăiesc. Creierul nu are imaginar, el încearcă să găsească soluții la probleme pe care noi i le dăm și așa apare bruxismul! Este extrem de important să avem o igienă de somn”

The post Cum scap de scrâșnitul dinților? Bruxismul: cauze și soluții! appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM