miercuri, iunie 19Liberalist.ro - Portal Business

Vaccinarea obligatorie! Amenzi și formulare

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Vaccinarea obligatorie! Amenzi și formulare

Vaccinarea obligatorie este visul oricărui iliberal cu istoric securist aciuat pe la putere, cu sau fără proptele. Din săptămână în săptămână se fac declarații pro vaccinare obligatorie pentru a ‘testa apele’ deja involburate ale opiniei publice. Dacă reacția se lasă așteptată și dacă opinia publică se schimbă în favoarea ei… o mare frenezie și bucurie se declașează în instituțiile de coerciție și ‘inteligență’.

CUPRINS:

  • Consiliul Europei a votat o rezoluție prin care interzice vaccinarea obligatorie
  • Reacția opozitiei reale din România
  • Formulare de acord pentru vaccinare pentru copii
  • Cea mai mare amendă este de până la 10.000 de lei
  • De ce discriminarea nevaccinaților nu are sens din punct de vedere științific

Se probează astfel diverse scenarii: vaccinare ogligatorie impusă direct, dar e cam anti-constituțională, apoi se gândesc să impună vaccinare obligatorie indirectă, prin certificatul verde. Dar și aici sunt probleme, dacă lași doar vaccinarea gratuită obligând la testare contra-cost se creează o discriminare ilegală dar și neconstituțională. Oricum o dau, ideea de a obliga un act medical asupra unui individ cu drepturi și libertăți într-un stat democratic nu este bună. O știu și ei dar plăcerea puterii și a banilor este un stimulent puternic.

Vaccinarea obligatorie indirectă, pentru că asta se pregătește, va ține doar dacă cei care sunt direct vizați (nevaccinații din diferite motive, medicală sau convingere personală) vor ceda presiunii acceptând vaccinul fără revoltă, proteste, boicot și acțiuni în instanță.


Reacții adverse la vaccinarea copiilor!


Consiliul Europei a votat o rezoluție prin care interzice vaccinarea obligatorie!

Decizia vine după ce recent Consiliul Europei (CoE) a votat o rezoluție prin care interzice vaccinarea obligatorie! Este vorba despre Rezoluția 2361/27 ianuarie 2021.

În aceeași rezoluție se interzice și aplicarea de presiuni, pedepse și orice alte asemenea procedee de coerciție asupra celor care nu se vaccinează!

7.3 în ceea ce privește asigurarea unei absorbții ridicate a vaccinului:
7.3.1 să se asigure că cetățenii sunt informați că vaccinarea nu este obligatorie și că nimeni nu se află sub presiune politică, socială sau de altă natură pentru a fi vaccinat dacă nu dorește să facă acest lucru;
7.3.2 să se asigure că nimeni nu este discriminat pentru că nu a fost vaccinat, din cauza unor posibile riscuri pentru sănătate sau pentru că nu dorește să fie vaccinat;

Rezolutia 2361/2021 – Adunarea parlamentară, Consiliul European

7.5 în ceea ce privește asigurarea monitorizării efectelor pe termen lung ale vaccinurilor COVID-19 și siguranței acestora:
7.5.1 asigură cooperarea internațională pentru detectarea și elucidarea în timp util a oricăror semnale de siguranță prin schimbul de date globale în timp real cu privire la evenimentele adverse ulterioare imunizării (AEFI);
7.5.2 utilizați certificatele de vaccinare numai în scopul desemnat de a monitoriza eficacitatea vaccinului, efectele secundare potențiale și evenimentele adverse;

Rezolutia 2361/2021 – Adunarea parlamentară, Consiliul European

Reacția opoziției reale din România

Partidul Alternativa Dreapta, intr-o postare e Facebook saluta decizia: “Consiliul Europei, după cum se știe, stabilește standardul în materia Drepturilor Omului, care prevalează în relația cu dreptul intern al țărilor membre.

De aceea, orice abuz venit din partea sectorului privat și orice proiect de lege care încalcă prevederile documentului recent adoptat de Consiliul Europei, prin votul Adunării sale Parlamentare, sunt cel puțin inacceptabile și susceptibile a fi sancționate în concordanță cu legislația europeana în materie.

Atragem atenția Comisiilor de specialitate ale Parlamentului și plenului acestuia să respingă orice proiect de lege și orice act guvernamental care ar putea impune vaccinarea obligatorie și orice fel de sancțiuni îndreptate împotriva celor care nu se vaccinează!

Cerem Guvernului României să transmită tuturor instituțiilor statului și tuturor agenților economici o informare asupra textului rezoluției adoptate de Consiliul Europei, pentru a bloca orice tentativă de discriminare, orice abuz și orice tip de sancțiune îndreptate împotriva celor care nu se vaccinează!”

Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie, au decis, astăzi, 2 martie 2021, deputaţii Comisiei pentru sănătate. Proiectul de lege care a primit vot negativ din partea deputaților AUR, trebuie să mai primească votul plenului Camerei Deputaţilor, care este camera decizională.

Formulare de acord pentru vaccinare pentru copii

Părinții copiilor de peste 12 ani vor fi obligați să semneze formularele de acord pentru vaccinare, după începerea școlii? Ministrul Educației: Cred că este de bun simț să răspundă toți părinții.

Părinții copiilor de peste 12 ani vor fi obligați să semneze formularele prin care își dau sau nu acordul pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor și care vor fi distribuite în școli? „Cred că este de bun simț să răspundă toți părinții”, a declarat luni, pentru HotNews.ro, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El spune că aceste formulare trebuie completate de fiecare părinte, „pentru a avea o imagine corectă și necosmetizată”.


Formularele vor fi distribuite în unitățile de învățământ în prima zi a noului an școlar, iar părinții vor putea răspunde, cu Da sau Nu: „Vă exprimați acordul expres informat pentru vaccinare?”.

Cea mai mare amendă este de până la 10.000 de lei

Florin Buicu, presedintele comisiei de sănătate explică votul către Agerpres:

„Cea mai mare amendă este, din câte ştiu eu, de până la 10.000 de lei. Părinţii care nu vor să vaccineze un copil pot să aibă un motiv. Dacă există un motiv de nevaccinare, şi anume o contraindicaţie definitivă sau temporară, ei au posibilitatea, fără niciun fel de problemă, să refuze vaccinarea. Există nişte mecanisme prin care o dată la 3-4 luni li se va prezenta părinţilor care este situaţia, se va discuta cu ei, li se va spune despre toate beneficiile legate de vaccinare”.

De ce discriminarea nevaccinaților nu are sens din punct de vedere științific

Pe site-ul oficial Al Centrului pentru Combaterea Bolilor Infecțioase din SUA citim faptul că și vaccinați pot fi purtători infecțioși:

Persoanele complet vaccinate cu infecții descoperite în varianta Delta pot răspândi virusul la alții. Cu toate acestea, persoanele vaccinate par să răspândească virusul pentru o perioadă mai scurtă de timp:

pentru variantele anterioare, s-au găsit cantități mai mici de material genetic viral în probele prelevate de la persoanele complet vaccinate care au avut infecții descoperite decât de la persoanele nevaccinate cu COVID-19.

Pentru persoanele infectate cu varianta Delta, s-au găsit cantități similare de material genetic viral atât la persoanele nevaccinate, cât și la persoanele complet vaccinate.

Cu toate acestea, la fel ca variantele anterioare, cantitatea de material genetic viral poate scădea mai repede la persoanele complet vaccinate în comparație cu persoanele nevaccinate. Aceasta înseamnă că persoanele complet vaccinate vor răspândi virusul mai puțin timp decât persoanele nevaccinate.

CDC

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Dacă apreciați conținutul acestei publicații liberal-conservatoare, vă încurajăm să vă invitați și prietenii să se alăture. Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *