Tot mai multe amenințări sunt exprimate public împotriva celor care decid să nu se vaccineze din diverse motive: au făcut boala, au peste 80 de ani și vaccinul implică un risc mare sau nu sunt în grupele de vârstă vulnerabile.
Indiferent de argumente, toți sunt dezaprobați și chiar invectivați pentru că media ‘de stat’ consideră că o campanie de informare și de persuasiune trebuie să se desfășoare doar prin crearea artificială de panică sau agresarea verbală a dizidenților de la narațiunea de stat.
Redăm în acest articol un punct de vedere avizat care nu face o apologie ‘antivax’ ci încearcă să ofere o argumentație medicală echilibrată și cât mai completă.
Au cerut carantina pentru toata populatia globului, desi nu au demostrat ca prin asta putem controla pandemia
„Am facut boala, mai trebuie sa ma vaccinez? Cind incepi cu aberatii, nu poti termina decit tot cu aberatii,” consideră domnul Ille David, Medic Pediatru-administrator la Centrul Medical Clinica Pro-Vita.
„Administratorii actualei pandemii au cerut carantina pentru toata populatia globului, desi nu au demostrat ca prin asta putem controla pandemia. Au reusit insa sa ruineze economia intregului glob, iar acuma vor sa termine cu multi bani in buzunarele companiilor farmaceutice, producatoare de vaccin. Asta prin propaganda eficeinte (sic) si concertată a unei media corupte.
Aberatia maxima pe care o vad este aceea ca guvernele care preseaza nota vaccinarii, ca o solutie la oprirea pandemiei, vrea sa-i vaccineze si pe cei care au trecut prin boala. Pai de ce ar trebui omul, care s-a infectat cu toata particula virala sa mai treaca odata prin contactul cu o parte minora din „acel virus” (proteina S , de atasare a Covid 19 de celula umana)?
Cum fuctioneaza imunitatea
Ca sa intelegem cum fuctioneaza imunitatea trebuie sa stim intii ca organismul uman produce anticorpi impotriva unor proteine straine ce ajung in organism si care sunt recunoscute de sistemul imun ca neapartinind organismului.
Aceste proteine se gasesc in componenta virusurilor si a bacteriilor. Cu cit un virus care produce boala, are mai multe proteine in structura lui, (asa cum este cazul virusului Covid 19, care are 4 proteine structurale majore: S, E, M, N si multe altele minore) cu atit organismul se doteaza cu o armata mai complexa de aparare, adica produce mai multe tipuri de anticorpi specifici, pentru fiecare proteina din structura virusului si cu atit sansele de eliminare ale virusului, (ajuns in organism,) sunt mai mari si mai rapide, pentru ca fiecare tip de anticorp, ataca virusul pe o cale diferita. Efectul lor conjugat este mult mai eficient, decit in cazul imunitatii prin vaccinul care utilizeaza tehnica m-ARN. Acest vaccin stimuleaza producerea doar a uni singur tip de anticorpi,adica doar fata de proteina „S” (spike).
Asa ca este o mare aberatie sa crezi ca vaccinarea ar fi mai eficienta decit trecerea prin boala. Sau sa crezi ca cei trecuti prin boala ar mai trebui vaccinati.
Citeva lamuriri suplimentare:
Raspunsul imun al organismului fata de virusul salbatic( covid 19 in cazul de fata) este mult mai complex si el nu se limiteaza doar la producerea de anticorpi, ci are si o componenta celulara oferita de limfocitele T specializate.
De fapt imunitatea organismului uman este chiar mai complexa de atit, dar în termeni foarte generali, putem spune ca organismul are doua tipuri de imunitate: umorala si celulara.Imunitate umorala specifica, oferită de o diversitate de anticorpi specifici pentru fiecare agent infectios( tipuri de anticorpi: IgM, IgG, IgA, IgA secretori).
Imunitate celulara specifica oferita de colaborarea mai multor tipuri de celule ( macrofage, limfocite T si B) antrenate specific pentru a lupta fata de un anumit agent infectios. Si pe linga imunitatea specifica care se dezvolta impotriva unei infectii anume, organismul mai are si o imunitate nespecifica ,adica generala pe care o pune in fuctie imediat, ce vine in contact cu orice agresor infectios. Si imunitatea nespecifica este de tip umoral si de tip celular.
De fapt in prima faza noi suntem aparati de imunitatea nespecifica( generala) si doar dupa trecerea prin boala/infectie, dezvoltam o imunitate specifica care este mult mai eficienta, dar restrinsa la acea boala. Imunitatea nespecifica face ca fiecare om sa raspunda diferit la acelasi agresor infectios. Asta explica de ce uni fac o forma usoara de boala infectioasa, iar altii fac o forma grava de boala.
Ideea care se vehiculeaza gresit in media, este ca dupa trecerea prin boala, anticorpi scad si deci imunitatea scade.
Faptul ca scad anticorpi nu-i egal deloc cu scaderea rezistentei fata de infectie ( decit pentru manipulatorii care cauta sa mentina panica in populatie) pentru ca, asa cum am spus, nu doar anticorpi ofera protectie, ci intreg arsenalul imun al organismului, adica atit imunitatea nespecifica (umorala si celulara) cit si cea specifica (umorala si celulara)
Scaderea concentratiei de anticorpi in timp, este un fenomen general, cunoscut in toate bolile infectioase, tocmai pentru ca organismul nu mai simte nevoia sa lupte cu aceeasi numar de soldati, cind batalia a fost deja cistigata. El trebuie doar sa mentina o armata redusa pentru a putea inabusi o eventuala „revolta” a celor infrinti deja.
Asa ca intrebarea este: de citi soldati (anticorpi+celule imunocompetente) are nevoie organismul pentru a tine infrint agresorul (virusul)?
Deci nu faptul ca anticorpi scad, ar trebui sa ne preocupe, ci doar, care este concentratia minima de anticorpi+celule imunocompetente la o persoana, post infectie, care inca ofera protectie fata de infectia respectiva. Ori acest raspuns nu pare sa fi fost dat inca, din lipsa de date. Dar îl vom afla în timp.
Organismul odata trecut prin boala infectioasa ramine cu niste „gardieni”
Se mai stie ca organismul odata trecut prin boala infectioasa ramine cu niste „gardieni” numiti „celule cu memorie”. Acesti gardieni (celule cu memorie) „zac” (ani de zile, iar pentru unele boli infectiase, toata viata) undeva prin sistemul imun si vegeaza ca agresorul ( virusul) pe care ei l-au memorat foarte bine, sa fie surprins la cea mai mica incercare de intrare in organism.
Deci cind apare agresorul pentru a doua oara, ” celulele cu memorie” dau alarma si intreg sistemul imun se mobilizeaza rapid si infringe eficient si rapid agresorul, astfel ca boala nu se mai produce. Asta face ca atunci cind organismul ar fi reexpus la un agent infectios, fata de care are deja imunitate, concentratia anticorpilor creste din nou, la fel si populatia celulelor imunocompetente, dovedind ca imunitatea se pastreaza si este adecvata cu nevoile organismului.
„Asa ca e falsa ideea ca daca ne scad anticorpi in timp suntem din nou la fel de vulnerabili fata de boala ca si inainte. „
Nimic mai fals. Un alt lucru trebuie subliniat. Adica acela ca vaccinurile nu ofera niciodata un raspuns imun la fel de eficeint si de durabil ca si infectiile cu virusul salbatic. Acesta e motivul pentru care persoanele imunizate prin vaccinare au nevoie de rapeluri (adica revaccinare) pentru a mentine imunitatatea la nivel de protectie pentru organism. A crede ca vaccinarea poate fi mai eficeinta ca boala in sine, in obtinerea imunitatii, e o gresala elementara, care nu incape in nici o logica imunologica.
Asa ca cei care ati trecut prin boala, va expuneti gratuit la riscurile vaccinarii oricit de minore ar fi acestea, in cazul in care decideti sa va vaccinati.
Exista, de asemenea, sanse maxime ca cei care au avut contact cu persoane bolnave confirmate cu Covid 19, sa fie deja imuni la acest virus, chiar daca nu au un titru semnificativ de anticorpi. Se pare ca, cei care dezvolta forme grave de boala, raspund predominant prin imunitate umorala, adica au concentratii mari de anticorpi, in timp ce contactii lor directi care fac forme usoare sau chiar asimptomatice, par sa aibe predominent o imunitate de tip celular si concentratie redusa de anticorpi.
Nici contactii directi ai bolnavilor cu covid 19, care nu s-au imbolnavit, nu ar trebui sa se vaccineze, daca am fi intradevar consecventi cu logica medicala
Din pacate imunitatea celulara nu poate fi testata in mod uzual, dar faptul ca ai avut contact direct ( in familie) cu un infectat si nu ai facut boala, este aproape o garantie ca esti imun. Fie ai o imunitate specifica predominent celulara, fie ai o imunitate nespecifica foarte buna si organismul tau nu a permis intrarea virusului in organismul tau, fie ai o imunitate incrucisata la Covid 19, prin expuneri anteriaore la alte tipuri de coronavirusuri.
Deci nici contactii directi ai bolnavilor cu covid 19, care nu s-au imbolnavit, nu ar trebui sa se vaccineze, daca am fi intradevar consecventi cu logica medicala.
Asta mai ales daca vrem sa fim altruisti si sa lasam vaccinul celor care nu au avut boala si nici nu au avut contact direct cu cei confirmati positiv si care doresc sa se vaccineze.
In rest numai bine si Dumnezeu cu mila!”