miercuri, iunie 19Liberalist.ro - Portal Business

PNL îi salvează cariera lui Vlad Voiculescu, ministrul demis pentru o ilegalitate

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
PNL îi salvează cariera lui Vlad Voiculescu, ministrul demis pentru o ilegalitate

Premierul nu a comunicat decizia corect, considerăm noi. Declarația dumnealui după decizia demiterii trebuia să menționeze răspicat că motivul pentru demitere este publicarea unui ordin in Monitorul Oficial fără sancțiunea Primului Ministru, faptă ilegală, dincolo de implicațiile sociale și economice asupra populației sărăcite. Lipsa clarității a dat astfel ocazia ca fostul ministru să se erijeze în Luptător Anti-Mafia când, de fapt, era doar un om al sistemului.

Practic, comunicarea defectuoasă a premierului i-a salvat cariera politică!

Deputatul Robert Sighiartău, alături de alți liberali, au încercat o clarificare, însă prea târziu și prea puțin:

„Decizia de revocare s-a impus cu stringență după cele petrecute azi noapte, când un secretar de stat a publicat, fără transparență, fără consultări prealabile, fără discuții strict necesare cu cei implicați și afectați, un ordin care are impact asupra a milioane de români.

Guvernul Cîțu are obiective formulate clar de către Președintele României și de către Premier, iar ministrul Sănătății și echipa sa nu trebuie să aibă agendă proprie, ci să participe la acest efort comun. În această criză sanitară, avem nevoie de profesionalism și predictibilitate, de mesaje și acțiuni coerente din partea tuturor membrilor echipei guvernamentale, de susținerea campaniei de vaccinare, de pregătirea spitalelor pentru a face față valului al treilea al pandemiei și de motivarea personalului medical care se află după mai bine de un an de eforturi supraomenești. „

Din exhibarea orgoliilor, vanităților și frustrărilor personale nu câștigă decât Pesediștii

„Din păcate, domnul Voiculescu și echipa sa de la ministerul Sănătății au eșuat în aceste obiective. Noi ne-am asumat guvernarea în coaliție în timp de mare criză. Chiar dacă presiunea este mare și urgențele sunt multe, trebuie să o facem cu profesionalism, cu grijă față de semeni, nu cu acțiuni zmucite, ordine publicate noaptea ori propagandă.

Niciun partid din cele patru care alcătuiesc Guvernul Cîțu nu câștigă din PR, din jocul pe cont propriu în dauna guvernării. Din exhibarea orgoliilor, vanităților și frustrărilor personale nu câștigă decât Pesediștii.În toamnă am depășit criza sanitară ținând economia deschisă.

Același lucru trebuie să facem și acum. Este un efort național pentru revenirea la normalitate care trebuie să ne unească. Ne trebuie maturitate politică, solidaritate, rigoare și coerență în acțiune și cumpătate în declarații publice.”

Robert Sighiartau


USR-isme:

Visăm la o societate fără proprietate privată.

Dacă aceste restricții deranjează, înseamnă că sunt bune!

Dacă componența CNSU este cel mai mare secret pandemic, despre câțiva membrii de vază din anturajul celor care decid restricții știm câte ceva. Știm de exemplu faptul că Dl. Raed Arafat și-a argumentat restricțiile pe studii de mobilitate din Franța, adică chinuim românii pe datele și informațiile din Franța.

Premiza este atât de ilogică că avem senzația că trăim într-o realitate paralelă în care Păcală are guvernarea și ne pune pe toți să purtăm o ușă în spinare pe motiv că e bine să ai întotdeauna o ieșire de urgență!

Animalele să-și facă nevoile conform legii

Sau, să nu uităm celebra vărsătură: Raed Arafat: „Nevoile animalelor de companie nu constituie un motiv bine întemeiat pentru a ieși din casa peste ora permisă, de aceea va trebui să le obișnuiti să își facă nevoile în intervalul orar legal”

Mai știm cum gândește secretarul de stat care conduce de facto Ministerul Sănătății în locul lui Vlăduț Voiculescu, ministrul cu studii echivalate și controversate.

Oamenii merg prea des la cumpărături!

Cred că este un moment, pentru noi toţi, să ne reconsiderăm modul de a face cumpărături, pentru că dacă ne gândim la alte ţări, magazinele se închid în mod obişnuit, fără pandemie, la ora şapte. (…) Cred că este un moment în care să ne şi schimbăm acest mod de a merge zilnic de mai multe ori la magazin să cumpărăm câte puţin, pentru că nu cred că este favorabil pentru niciunul dintre noi, din niciun punct de vedere. Ce ne sperie este aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor”, a declarat Andreea Moldovan pentru Digi 24.

Nu doar că ne spun când și cât avem voie să circulăm sau să cumpărăm, dar USR-iști și PNL-iști neocomuniști nu și-au cenzurat opiniile bolșevice și nu de puține ori ne-au spus că visează la o societate fără proprietate privată.

Ce urmează nu va fi bine, revolta națională se amplifică și Păcală, cu ai lui tovarăși comuniști, vor fi dați jos! Suntem săraci dar nu proști. Bunul simț încă este o valoare între oamenii simpli.

(citește și despre acțiunile în instanță ale AUR)


Simion: Ne opunem nu din nebunie ci din disperare: restricțiile din ultimul an s-au dovedit ineficiente

Într-un interviu cu realizatorul tv Mihai Gâdea, liderul si deputatul AUR, George Simion, a anunțat că este în discuție cu mai multe case de avocatură apropiate în vederea constestării în instanță a eventualelor măsuri de caratinare a Bucureștiului.

„Astăzi vin restricții noi. Le contestăm! Ne opunem nu din nebunie ci din disperare: restricțiile din ultimul an s-au dovedit ineficiente. Soluția pe care o propunem și care trebuia să fie prioritate zero este CREȘTEREA IMUNITĂȚII ROMÂNILOR.”

„Avem pârghii parlamentare, o să apelăm la Avocatul Poporului pentru a face demersuri la Curtea Constituțională în caz că vor apărea noi proiecte de lege, o să acționăm în contencios administrativ hotărârile luate la nivel local, pe București, care pare că stă în gât unor și altor că nu este închis.

Nu ai cum să carantinezi o metropolă precum București. După cum înăsprirea amenzilor, dublarea controalelor, închiderea afacerilor, oprirea copiilor de a merge la școală, închiderea creșelor, sunt măsuri aberante care trebuie contestate”, a declarat Simion pentru Sinteza zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *