sâmbătă, aprilie 13Liberalist.ro - Portal Business

Ziua Internaţională a Băncilor

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Ziua Internaţională a Băncilor

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor ca o recunoaştere a importanţei băncilor multilaterale de dezvoltare şi a altor bănci internaţionale de dezvoltare în finanţarea dezvoltării durabile şi furnizarea de know-how şi, de asemenea, ca o recunoaştere a rolului vital al sistemelor bancare din statele membre în contribuţia la îmbunătăţirea nivelului de trai, potrivit www.un.org.

În septembrie 2015, Adunarea Generală a ONU a adoptat un set amplu de obiective de dezvoltare durabilă şi a reafirmat angajamentul de a lucra pentru punerea lor în aplicare până în 2030.

Tot atunci a recunoscut că eradicarea sărăciei în toate formele şi dimensiunile sale, inclusiv sărăcia extremă, este cea mai mare provocare globală şi o cerinţă indispensabilă pentru dezvoltarea durabilă.

Obiectivele urmăresc realizarea unei dezvoltări durabile în cele trei dimensiuni ale sale – economică, socială şi de mediu – într-o manieră echilibrată şi integrată, bazându-se pe realizările Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului şi abordând activitatea lor nefinalizată şi recunoaşterea rolului vital al sistemelor bancare din statele membre în contribuţia la îmbunătăţirea nivelului de trai.

Realizarea dezvoltării durabile – în special eradicarea sărăciei, reducerea inegalităţilor şi combaterea schimbărilor climatice – necesită o perspectivă pe termen lung, guvernele, sectorul privat şi societatea civilă colaborând pentru a aborda provocările globale.

Cu toate acestea, o lume mai nesigură favorizează un comportament pe termen mai scurt. Prin urmare, întreprinderile private, dintre care multe se confruntă deja cu o serie de stimulente pe termen scurt, ezită să angajeze fonduri pentru proiecte de investiţii pe termen lung.

În perioadele de insecuritate financiară, firmele se concentrează adesea pe nevoile lor imediate. Iar factorii de decizie politică sunt adesea ghidaţi de cicluri politice pe termen scurt, potrivit www.un.org.

Sursa Google

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

1855: A fost inaugurată “Școala de mică chirurgie” la Spitalul Mihai Vodă din București.

Sursa Google

1864: Domnitorul Alexandru Ioan Cuza (1859-1866) a promulgat Codul Penal, alcătuit după modelul Codului Penal francez și al Codului Penal prusac, având la bază și unele legi penale autohtone.

Sursa Wikipedia

1872: Vasul comercial american Mary Celeste este descoperit în derivă și părăsit în largul Insulelor Azore, în Atlantic. Nava canadiană Dei Gratia a găsit-o în stare de navigație dar cu vele parțiale și cu barca de salvare dispărută, fără oameni la bord.

Ultima înregistrare din jurnalul navei era datată cu zece zile mai devreme. Nici unul dintre cei care fuseseră la bord nu a mai fost văzut vreodată.

Sursa Google

1948: Vaporul chinez cu aburi Kiangya a explodat și s-a scufundat în gura de vărsare a râului Huangpu după ce s-a lovit de o mină lăsată în urmă de către marina imperială japoneză în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Numărul morților este necunoscut, cu toate acestea, se crede că între 2750 și 3920 au murit, 700-1000 supraviețuitori fiind preluați de către alte nave.

Sursa Google

1959: Ca parte a programului Mercury, NASA trimite în spațiu misiunea Little Joe 2 care transportă maimuța Sam (Macaca mulatta) pentru a testa funcționalitatea sistemelor și efectele adverse ale spațiului asupra oamenilor. Zborul a durat 11 minute și 6 secunde.

Sursa Wikipedia

The post 4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE appeared first on A7TV – Trăiește viitorul!.

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM