sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
good bacteria

„Coreea de Sud va lega dispozitivele de urmărire la încheieturile persoanelor care nu respectă mandatele de carantină!” Polițiștii și oficialii locali vor pune în aplicare programul de control societal iar monitorii (informatorii) guvernamentali au descoperit un pretext perfect – înregistrări telefonice care indică faptul că unii sud-coreeni se aventuraseră să iasă din casele lor. – NYP

„Pe măsură ce orașele rusești intră în blocaj pentru a încerca să limiteze proliferarea coronavirusului, Moscova folosește cea mai recentă tehnologie pentru a ține evidența locuitorilor. Oficialii orașului folosesc o rețea gigantică de zeci de mii de camere – instalate cu software de recunoaștere facială – pe care intenționează să le cupleze cu monitorizarea digitala prin telefoanele mobile ale oamenilor „. – BBC

Între timp, alte măsuri de securitate și control public sunt puse în aplicare în toată Europa și unele țări chiar iau în considerare cipurile încorporate biometrice ca o modalitate de a gestiona sănătatea și răspândirea virusului. Jos doar câteva exemple recente:

Facebook blochează activ orice postări care cuprind ezitări sau îndoieli cu privire la vaccinare – citeste

Guvernul român adoptă OUG care interzice părinților ‘teroriști’ participarea la festivitățile școlare – citeste

Poliția română pregătește noul cardul de Identitate monitorizează circulația românilor prin colectarea datelor biometrice – citeste

Comunistii prind tupeu: vor sã bage în închisoare presa pentru ‘defãimare’ sau orice considerã ei cã e urã – citeste

Mii de părinți, alarmați de un nou asalt ideologic în școli, pun presiune pentru adoptarea unei legi de protecție a drepturilor parentale – citeste

Acestea au fost considerate măsuri nebunești în urmă cu doar o lună pentru o mulțime de oameni iubitori de libertate, dar pandemia de panică le-au făcut reale și plauzibile.

Pentru unii dintre noi care trăiesc în regimuri totalitare (comuniste), libertățile individuale sunt sacre. Mulți dintre noi am luptat pentru aceste libertăți într-un moment în care controlul guvernului asupra vieții de zi cu zi era brutal. Pentru noi, distopia lui Orwell din 1984 nu era ficțiune, ci realitatea de zi cu zi.

Guvernele din întreaga Europă au declarat o stare de urgență și, împreună cu apetitul media pentru panicare și înfricoșare, au făcut posibil ca oamenii să renunțe la orice gândire critică atunci când analizează măsurile de securitate ale guvernului. Acesta este motivul pentru care atât de multe țări iau în considerare măsuri de limitare a libertăților individuale și a vieții private fără niciun fel de analiză de impact socio-economică.

Vă îndemn să nu credeți că interesul guvernului este unificat și doar cu intenții bune. Guvernul este compus din politicieni, agenții de servicii secrete, companii corporative, lobbyiști ai societății civile și toți au ceva în comun, interese divergente.

Eterna Lege Big Brother

În România, au existat deja mai multe ocazii când o lege „elaborată” de serviciile secrete și numită de mass-media „Legea fratelui mare” a fost promovată și foarte aproape de a fi adoptată de Parlament. De fiecare dată când au încercat să-l promoveze a fost în momentul potrivit (așa cum li s-a părut lor), în timpul tulburărilor sociale: crize economice, proteste politice uriașe sau un scandal cu un criminal în serie. Mai recent, un atentat cu bombă readuce în discuție tema ascultării telefoanelor și pun presiune politică să asculte și ultimele telefoane care nu pot fi identificate, cartelele pre-pay achiziționate fără carte de identitate. Dar, din fericire, în ciuda tulburărilor sociale, organizațiile pentru libertate și opinia publică s-au opus lcu succes până acum și au respins controlului strict al serviciilor secrete. Pandemia Covid19 și pandemia de panică generată de mass-media le oferă încă o altă oportunitate de a promova această lege, susținută de elita ex-comunistă a serviciilor secrete.

Mass-media internațională a înțeles acest lucru și publicații serioase precum The Guardian, Financial Times și Forbes au avertizat publicul despre acest pericol iminent. Într-un articol scris de John Thornhill pentru Financial Times, a concluzionat că „este întotdeauna tentant pentru oficialii de securitate să susțină că scopurile justifică mijloacele, dar o astfel de logică este adesea auto-înfrântă (în disonață). Așa cum a spus odată scriitorul Aldous Huxley: „Finalul nu poate justifica mijloacele, din simplul și evidentul motiv pentru care mijloacele folosite determină natura scopurilor produse”.

Thornhill admite: „Desigur, dorim ca guvernele democratice să ia toate măsurile necesare pentru a contracara criza coronavirusului și ar trebui să recunoaștem pericolele inacțiunii, precum și ale acțiunii. „Dar, în cele din urmă, vom pierde cu toții dacă guvernele își împing mandatul prea departe și subminează consimțământul guvernaților.” Cel mai recent scandal cu cordonatorul și epidemiologul șef din SUA, dr. Anthony Fauci, ne arată explicit cum interesele private și corporatiste duc la mușamalizarea adevărului cu privire la originea virusului Covid19 și la dezinformare cinică a opiniei publice.

Marea Oportunitate pentru ‘Marea Resetare’

Pandemia Covid19 ne-a dat deja suficiente exemple de limitări ale libertăților individuale și chiar abuzuri de putere. Digifm a raportat în pandemie că domnul Daniel Drăgan, directorul unei instituții publice regionale pentru gestionarea apei din județul Suceava a fost demis din funcție pentru un gest religios, a îngenuncheat să se roage pentru țara sa pe scările instituției. Cazul Drăgan relevă atitudinea unor oficiali în legătură cu drepturile fundamentale. Pentru ei, contextul actual depășește dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie. Se pare că nu a fost suficient interzicerea întâlnirilor bisericești din primăvara anului 2020, doresc să interzică și rugăciunea personală.

Recent, într-o adresare publică, prim-ministrul Canadei a vorbit despre oportunitatea pentru o nouă ordine mondială. „Această pandemie a oferit o oportunitate pentru o resetare”, a spus Trudeau. „Aceasta este șansa noastră de a accelera eforturile noastre pre-pandemice de a reimagina sistemele economice care abordează de fapt provocările globale precum sărăcia extremă, inegalitatea și schimbările climatice”.

O singură frază din Trudeau, „o oportunitate pentru o resetare” a fost destul ca să determine tulburare în online. Este o dovadă a faptului că intenționază ca țara lui să se alăture planului mondial „The Great Reset”, spuneau analiștii. Desigur, principalele canale și platforme mass-media resping acest lucru ca fiind o altă poveste conspirativă, dar există prea multe declarații publice ale liderilor din întreaga lume pentru a le ignora la infinit.

„Acum luăm Georgia, apoi schimbăm lumea”, a declarat senatorul Chuck Schumer, D-N.Y., Unei mulțimi de newyorkezi la o sărbătoare din New York pentru victoria electorală proiectată de președintele ales Joe Biden. Există dovezi video și pentru aceste declarații.

„Este posibilă o economie mai bună. Dar trebuie să ne reimaginăm capitalismul pentru a o face ”


Klaus Schwab, fondator și președinte executiv al Forumului Economic Mondial, a scris o carte întreagă despre aceasta și scrie articole explicite despre marea resetare în Times Magazine. Titlul este: „Este posibilă o economie mai bună. Dar trebuie să ne reimaginăm capitalismul pentru a o face ”! Veți citi în ea idei socialiste incredibile, cum ar fi dezinvestirea în petrol și a gaz (care îi va afecta pe săraci, nu pe cei bogați), o reinginerie a capitalismului și construirea unui „sistem economic virtuos”. Sună similar?

Concluzia

Este probabil inevitabil ca această pandemie de sănătate să aducă măsuri de securitate și mai stricte, dacă nu uităm lecția trecutului. Ne amintim foarte bine de tragedia din 11 septembrie și de consecințele acestor incidente. Deja politicienii din întreaga lume și din România vorbesc despre restricții nedeterminate și măsuri de securitate și este naiv să credem că politicienii și guvernul nu vor folosi această ocazie pentru a controla/crește puterea guvernului.

Noi însă nu trebuie să uităm mandatul nostru, ca indivizi liberi. Avem datoria să responsabilizăm guvernul și să analizăm critic măsurile propuse, atenuând astfel tendințele machiavelice ale unor oficiali.

(articol original în limba engleză de Daniel A. Bujorean, MBA, ACIM)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *