miercuri, iunie 19Liberalist.ro - Portal Business

De ce căutăm atenția în alte persoane când apare singurătatea în doi?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
De ce căutăm atenția în alte persoane când apare singurătatea în doi?

 

Când apare singurătatea în doi? se întreabă prezentatorul emisiunii “Alături de tine”, doamna Alina Ilioi-Mureșan.

Singurătatea în cuplu este un motiv care poate duce la divorț. Sunt foarte multe cazuri în care partenerii, chiar dacă trăiesc în aceeași casă, să se simtă singuri unul în compania celuilalt. Dar de ce se ajunge la singurătatea în cuplu? Putem oare să evităm această problemă? Care sunt remediile singurătății?

Prof. Dr. Daniel Duță a fost invitat pentru a împărtăși cauzele, efectele și rezolvările celei mai grele singurătăți- singurătatea lângă partenerul de cuplu!

 

“Ajungem să trăim singuri”

Singurătatea în cuplu poate apărea în toate stadiile relației. Dr. psiholog Daniel Duță spune: “Comunicarea este o scară care coboară treaptă cu treaptă, iar scara este un comportament pe care noi îl punem mereu de-o parte, iar distanțarea dintre nu și partener devine normală.

Relația pe care se bazează două persoane este realitatea comunicării cognitive și realitatea comunicării emoționale.

În cele mai multe cazuri, la singurătatea în doi este distrusă comunicarea emoțională. Din acest motiv, oamenii disperă și sunt tentați să-și găsească emoționalul în altă parte, iar mai apoi, pe post de soluție, apare divorțul.”

 

“Nu există remediu pentru singurătate”

“Ne este ușor cu orice fel de durere: ne doare vreo parte a corpului, luăm un medicament și trece. Durerea emoțională, în schimb, nu poate fi tratată cu nimic.

Ajungem să fim profesioniști în a râde, dar în interior nu știe nimeni câte bătălii avem.

Trebuie să avem o realitate a lucrurilor, să fim asumați, doar așa putem să obținem pacea sufletească după care tânjim cu toții”, mărturisește psihologul.

 

De cele mai multe ori căutăm atenția în alte persoane, renunțând foarte ușor la relația actuală. Pe moment ne oferă o stare de bine, însă nu se va concretiza.

Soluția este să se discute cu partenerul, iar dacă progresul nu se observă într-o anumită perioadă de timp, este recomandat să se apeleze la un psiholog.

 

Ce spun terapeuții creștini despre problemele din căsnicie?

Nu există căsătorii perfecte și nu există oameni perfecți, este concluzia unui terapeutși teolog creștin de la Allprodad.com

”Într-o căsnicie care funcționează, vei găsi doi oameni care au multe povești de spus despre încercările pe care le-au îndurat și despre alegerile pe care le-au făcut pentru a nu renunța unul la celălalt. (…)

Motivul pentru care căsnicia noastră este un succes nu este din cauza perfecțiunii. Este un succes pentru că, atunci când a fost zdrobită, fiecare am decis că uniunea noastră este mai mare decât oricare dintre noi pe cont propriu. Am decis, inspirați de credința noastră, să lucrăm la relația noastră. Și te asigur că poți să faci asta. Când căsnicia ta este distrusă sau suferă, poți începe prin a folosi aceste versete biblice pentru căsniciile în pericol.”

 

1. Lipsa angajamentului față de căsătorie – (Proverbe 18:22)

Cine* găseşte o nevastă bună găseşte fericirea; este un har pe care-l capătă de la Domnul.
”Cu câțiva ani în urmă, în mijlocul unei crize de mijloc, Dumnezeu mi-a dat impresia că a oferit soției mele tot ce aveam nevoie eu.” El a făcut-o perfectă ca să mă implinească. Încercați această perspectivă — că soția ta este o binecuvântare extraordinară din partea Domnului în toate privințele. ”Știind asta, un bărbat își poate turna toată inima să se angajeze să fie tot ceea ce are nevoie și ea să fie.”

 

2. Infidelitatea – (Ioan 8:11b)

„Nici* Eu nu te osândesc. Du-te şi să** nu mai păcătuieşti.”

Adulterul distruge căsătoriile și familiile. Pentru cei care citesc aceste rânduri și sunt pe acel drum al distrugerii și vor să aleagă calea purității și curăției, poți fi iertați și răscumpărați. Este important de știut că nu se poate prin neadevăr. ”Va necesita o inimă sinceră, mărturisire atât față de Dumnezeu, cât și față de partener și pocăință din această activitate.”

 

3. Conflict constant – (Efeseni 5:33)

Încolo, fiecare din* voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să** se teamă de bărbat
„Dacă căsnicia ta este plină de conflicte, nu renunța.”
”Acest verset îi îndrumă pe soț să-și iubească soția așa cum se iubește pe sine și că soția lui trebuie să-l respecte. Dacă căsnicia ta este plină de conflicte, nu renunța. În schimb, căutați un sfat sănătos și ajutor profesionist care poate aduce pace în casa dvs.”

 

4. Abuzul de substanțe – (1 Petru 4:7)

Sfârşitul* tuturor lucrurilor este aproape. Fiţi** înţelepţi dar şi vegheaţi în vederea rugăciunii.
”Am crescut într-o casă complet distrusă de alcoolismul mamei mele. Trebuie să fim treji pentru a conduce și cu o minte limpede să ne rugăm pentru ajutorul de care avem nevoie. Deci, dacă căsnicia ta este ruptă de abuzul de substanțe, caută ajutorul necesar pentru a-ți recupera și salva familia.”

 

5. Probleme financiare – (Matei 6:25)

De aceea vă spun: Nu* vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana şi trupul, mai mult decât îmbrăcămintea?
Stresul financiar stresează o căsnicie. Este una dintre cauzele principale ale divorțului. Dar nu trebuie să fie permanent. Lucrați împreună pentru a învăța cum să gestionați banii cu succes. Credința și relația personală cu Dumnezeu poate repara căsnicia și binecuvănta.

 

6. Lipsa pasiunii sexuale – (Proverbe 5:18-19)
Izvorul tău să fie binecuvântat şi bucură-te de nevasta* tinereţii tale!

”Acesta este unul dintre cele mai prețuite versete ale mele din Scriptură și unul care se repetă în cap și în inima mea. Tu și soția ta sunteți daruri de la Dumnezeu unul altuia. Află în ce mod nou poți fi un cadou pentru ea astăzi. A fi acel cadou pentru ea în fiecare zi poate reaprinde focul pe care poate credeai că l-ai pierdut.”

 

SERVICII

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Ce informații ai nevoie pentru asigurarea auto (2022)
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM