luni, octombrie 3Liberalist.ro - Portal Business

Cloud-ul guvernamental – un proiect de jumătate de miliard de euro

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Viitorul României – o economie digitală

 

Conform ADR, tehnologia cloud computing va genera numeroase beneficii pentru instituțiile publice: scalabilitate, elasticitate, performanță ridicată, rezistență şi siguranță, eficientizare a costurilor, dar şi rentabilitate.

Cloud-ul guvernamental va oferi infrastructura necesară pentru toate instituțiile care au obligația să preia și să stocheze informațiile beneficiarilor de servicii publice, precum și să le protejeze datele. De asemenea, cloud-ul guvernamental are capacitatea de a optimiza funcționarea tuturor serviciilor publice electronice din România.

Cloud-ul guvernamental – un proiect de jumătate de miliard de euro

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, consideră că deși Cloudul Guvernamental este un proiect mare, ”el în sine, fără partea de interoperabilitate, nu va rezolva bătăile de cap ale românilor în raport cu statul”.

„Cloud-ul guvernamental nu rezolvă în sine eliminarea drumurilor între instituțiile statului sau eliminarea hârtiilor pe care ni le dorim cu toții.

Ceea ce rezolvă este reziliența datelor și a plasa aceste date într-un sistem sigur, care nu mai este pe serverul de sub biroul unui președinte de agenție sau mai știu eu pe unde, ci este într-un sistem sigur.

Asta este scopul principal al cloud-ului.”

Dimensiunea de interoperabilitate

”Mai este dimensiunea de interoperabilitate. Aceea va rezolva eliminarea drumurilor între instituții și eliminarea drumurilor între instituții și a hârtiilor și copiilor care ni se cer de fiecare dată când interacționăm cu statul.

Dar poți să ai interoperabilitate înainte de a avea cloud și acesta este unul dintre obiectivele mele principale și de asemenea poți să ai cloud fără interoperabilitate. Se întâmplă și în alte țări. este important pentru toți românii sa înțeleagă aceste lucruri.”, a declarat marți Sebastian Burduja.

Un antreprenor explica proiectul și cum ne ajută pe fiecare

În emisiunea ”La Zi”, invitatul Sebastian Cochinescu, antreprenor, explică ce reprezintă acest proiect:

”Sperăm că va folosi la numai la românii puși pe drumuri, după cum spunea domnul ministru.

Este vorba atât despre românii atât cei care vin la un ghișeu cât și cei care sunt în spatele ghișeului. Și aceia au foarte mult de muncă.

De aceea au lucrul foarte îngreunat pentru că nu există o infrastructură care să fie coerentă și să poată aduce beneficii populației.

Legat de cloud-ul guvernamental, cred că nu ar trebui să știe lumea tehnic prea multe și să se intre în detalii tehnice.

Ce ar trebui să știe este că acești bani probabil că se vor duce pentru a ușura transferul de date, interoperabilitatea între bazele de date, lucru de neconceput în 2022.

Vom avea viața mai ușoară poate mai curând decât când ne așteptam.”

 

Ce este cloud.gov din SUA?


cloud.gov este o platformă ca serviciu (PaaS) sigură și compatibilă. cloud.gov ajută agențiile federale să furnizeze serviciile pe care publicul le merită într-un mod mai rapid, mai centrat pe utilizator.

cloud.gov permite echipei dvs. de dezvoltare să se concentreze asupra produselor care servesc misiunii agenției dvs., fără a fi nevoie să gestioneze infrastructura serverului de bază. Și suportul de conformitate încorporat al cloud.gov îi ajută pe clienți să creeze documentația și asigurarea continuă necesare pentru ca serviciile federale să respecte reglementările FISMA și cerințele „Autoritate de operare” (ATO) specifice agenției.

Nucleul cloud.gov este o platformă ca serviciu creată special pentru munca guvernamentală. Echipa clienților este responsabilă pentru propriul cod al produsului, iar platforma cloud.gov se ocupă de securitatea și întreținerea a tot ce se află dedesubt. Este creat pentru a menține aplicațiile online, chiar și cu un număr mare de utilizatori și creșteri semnificative ale utilizării.

 

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

The post Viitorul României – o economie digitală appeared first on A7TV – Televiziune cu pasiune!.

SERVICII

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Reuniunea BILDERBERG și Forumului Economic Mondial de la DAVOS – ce mai coc globaliștii?

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

Aplicația poliției care depistează lipsa asigurării auto RCA

Ce informații ai nevoie pentru asigurarea auto (2022)
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

X

Oferta Zilei