sâmbătă, septembrie 23Liberalist.ro - Portal Business

Controversa ‘buletinul sexomarxist’. Cele mai savuroase reacții publice

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Controversa ‘buletinul sexomarxist’. Cele mai savuroase reacții publice

Cartea de identitate electronică a fost lansată la Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect pilot. Documentul asigură garanţii suplimentare de securitate şi un acces facil la servicii esenţiale, fiind promisă şi reducerea birocraţiei.

Dar un aspect controversat, tot mai discutat săptămâna aceasta, este înlocuirea rubricii „sex” cu „gen” pe noua carte de identitate.

Întrebat dacă este posibilă revenirea la termenul „sex”, Cătălin-Aurel Giulescu a răspuns: „Orice opţiune este posibilă, vom analiza cu foarte mare atenţie şi vom trage nişte concluzii, este foarte posibil ca menţiunea respectivă să fie sex. Nu este niciun fel de problemă în acest sens. Regulamentul UE aminteşte în preambul la punctul 24 de sex, la punctul 27 de gen. Totodată, în partea dispozitivă o să vedeţi că utilizează expresia gen”.

Preot Fracis Doboș:

O țineam sus și tare că sunt Papesa Francisc.
Oamenii râdeau de mine, evident. Dar eu am devenit supi și strigam peste tot că sunt discriminată, gen. Mă înțelegi?!
Când biologia m-a trezit să merg la baie am descoperit că eram doar Papa Francisc.
Iar când m-am trezit din vis am văzut că eram doar popa Francisc.
Doamne, tu mi-ai dat sexul iar eu căutam genul. Mulțam că mă trezești mereu la cine sunt cu adevărat :)))
Capisci?!

Realizatorul tv Radu Buzăianu

Pe noile buletine o să apară „gen” în loc de „sex”. Și progresiștii sunt încântați. Ceea ce e de mirare. Că până acum, când se vorbea despre predarea „ideologiilor de gen” erau: băi, e o diferență între gen și sex. Genul e un construct social. E ceva subiectiv. Sexul se referă la caracteristicile biologice, anatomice și fiziologice, care definesc bărbații și femeile. Una e genul, alta e sexul. Nu îți trebuie operație pentru schimbarea de gen.Acum sunt: care e problema că scrie „genul” sau „sexul”, sunt sinonime. Nu mai poți ține pasul cu ei. Progresiștii se scandalizaseră când s-a votat în Parlament interzicerea predării in școli a ideologiilor de gen, fix cu acest argument: una e genul, alta e sexul. Acum iar sunt același lucru. Ce e spectaculos e de ce. Pentru că au citit ei că „ăia de la AUR” sunt împotrivă. Așa că ei s-au decis să fie „pentru”. De aici reiese că „ăia de la AUR” sunt reperul lor. Dacă pledează în favoarea căsătoriilor gay, o să-i vedeți pe progresiști în stradă: familia e formată dintre un bărbat și o femeie.

Biserica Ortodoxa Română

„Ceea ce stârnește o deplin justificată reacție de nedumerire, reticență și chiar revoltă în rândul populației este introducerea pe noua carte de identitate a artificialei noțiuni de gen, care o înlocuiește abuziv în acest context pe cea firească de sex. Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu și în biologie, ci doar sex: masculin și feminin. Noțiunea de gen, vehiculată azi progresiv & progresist în spațiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a așa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în gen”, transmite purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Jurnalistul Dan Bucura

Talent maxim! În noile cărți de identitate dispare termenul „SEX” și va fi înlocuit cu o alta rubrică numită „GEN”.
Dincolo de izul european al noțiunii cu pricina, sper că mai avem și noi, ceilalți, dreptul la opinie. În atare condiții, eu vă spun sincer că o să țin cu dinții de vechea mea carte de identitate! Ăia în care figurez „clasic” de sex masculin! Tocmai m-am uitat acum pe ea și mai am 6 ani valabilitate…
Să se consemneze că nu am nimic cu cei de alte genuri decât cele consacrate masculin și feminin. E viața lor, dreptul lor să facă ce vor. Dar nici pe mine să nu mă pună alții să îmbrățișez valori în care nu mă regăsesc…

Profesor Adrian Papahagi

E prima dată, în ce mă privește, când Facebook revine asupra deciziei de suspendare a acestui cont. Denunțam ieri înlocuirea noțiunii de „sex” cu cea de „gen/gender” pe noile cărți de identitate.
Am să explic aici, cât pot de academic, dar nu fără piper polemic, de ce „genul” nu își are locul pe o carte de identitate. Într-o frază: identitatea pe care statul o consemnează e cea obiectivă, nu părerea fiecăruia despre el însuși. Obiectiv, un om are ochi albaștri, chiar dacă i-ar vrea mov. Obiectiv, un om e fie bărbat, fie femeie, indiferent cum se simte, ce preferințe are sau cât de funcțional ar fi ca bărbat sau ca femeie.
Sigur, un bărbat cu ochi albaștri poate purta lentile de contact care să-i facă ochii mov, sau poate îmbrăca rochie și perucă, prezentându-se ca femeie, dar acest lucru, pentru poliție, e o deghizare, nu identitatea lui…

Profesor Mihail Neamtu

Pilot si fost deputat Mihai Sturzu

Conservatorii ăștia de francezi au avut roșu în imprimată și, mai mult, au pus SEX în loc de GEN. Niște medievali! Huo! Link în primul comentariu, evident.

Avocat Gheorghe Piperea

In timp ce o lume intreaga se prabuseste in saracie si isi pierde azimutul, navigand in deriva, catre nicaieri, catre “noua normalitate”, CE apără ideologia de gen, ca si cand ar fi una dintre prioritatile absolute, ca si cand UE ar fi un iad al persecutiilor contra minoritatilor sexuale. CE apara omul fara insusiri si identitate, fara radacini, nou – normalul, omul 2.0., creatura stupului corporatist, iar asta chiar este debilitant, intrucat rateaza adevaratele probleme ale europenilor.

Guvernul Romaniei anunta alinierea actelor de identitate românești la standardele stabilite la nivelul Uniunii Europene. Noul card de identitate va prelua in baza de date comuna si va stoca pe cipul local date biometrice precum scanarea fetei, amprentele si alte informatii de identificare.

Acest instrument va conține, pe lângă identitatea digitală, un spațiu digital în care fiecare persoană va putea stoca “semnătura digitală” – declarația ministrului Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Din pacate, pe langa elementele de ideologie de gen, prin colectarea datelor biometrice faciale si folosind tehnologia existenta de recunoastere facială, cumpărată de curând de către Poliția Română, se poate monitoriza și identifica cetățenii prin camerele de securitate de pe tot cuprinsul Europei. Ca urmare, sunt serioase motive de îngrijorare pentru cetățeni care doresc un stat minimal. Cititi articolul complet pe acest subiect la Noul cardul de Identitate monitorizează circulația românilor

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X

Oferta Zilei