miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Credit Online Rapid – cum il alegi si la ce te uiți

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Credit Online Rapid – cum il alegi si la ce te uiți

In zilele noastre serviciile financiare de tip credit online rapid oferite de banci sau institutiile de credit financiar (IFN) pentru nevoi personale sunt foarte multe si foarte greu de comparat.

La ce anume ne uităm când alegem cea mai bună ofertă si la ce trebuie sa fim atenti?

Dobanda creditului de nevoi personale

Ca sa poti imprumuta bani de la o institutie de creditare, trebuie sa te asiguri ca poti să returnezi inapoi suma pe care institutia financiara ti-o acorda.

Aceasta dobanda constituie modul prin care institutia care creediteaza isi compensează riscurile de creditare si anume cel de neplata, precum si faptul ca aceasta suma de bani oferita trebuie sa fie un activ care sa aduca venituri institutiei de creditare.

Dobanda se calculeaza lunar si formula de calcul generala este urmatoarea:

Dobanda  = Sold imprumut x rata dobanzii x Durata/Numarul de zile al anului

Daca imprumutul se ramburseaza in rate lunare, atunci:

  • durata se considera de 30 de zile
  • anul calendaristic de 360 zile.

Dobânda Anuală Efectivă (DAE)

DAE este o prescurtare de la Dobânda Anuală Efectivă si constituie un indice prin intermediul căruia toate costurile aferente unui împrumut sunt transformate în procente și anualizate.

DAE este creat pentru a facilita compararea de credite, într-o manieră simplă și la îndemâna oricui, asa incat clientul sa poata observa simplu toate costurile de imprumut si astfel sa compare aceasta dobanda DAE pentru diferitele oferte de la institutiile de creditare.

Comision de rambursare anticipată

Comisionul de rambursare anticipată reprezintă un procent din suma imprumutată prin care este taxat clientul in eventualitatea in care doreste sa lichideze anticipat creditul, dacă durata rămasă de rambursare depășește, de regulă, 1 an sau 0,5% dacă durata rămasă de rambursare sub 12 luni.

Acest cost nu face parte din DAE, dar de care va trebui să ții cont, pentru că va conta și se vor aduna atunci când tragi linie pentru a vedea cât plătești, per total, pentru un credit.

Calculatorul de credit de nevoi personale cu dobânda fixă

Calculatorul este un mijloc excelent prin care un client poate să compare diferite costuri intre ofertele de creditare. Aceste calculatoare sunt disponibile pe website-urile institutiilor de creditare (banci sau IFN-uri) si vor calcula toate costurile clientului pentru perioada de creditare aleasă.

Este foarte important să cititi toate informatiile din josul paginii, de obicei scrise mai mic, pentru ca aceste informatii sunt extrem de importante si sunt informatii impuse prin lege institutiilor de creditare pentru informarea clientilor. Acest informatii pot constituii exceptii sau clauze speciale pentru imprumut, precum si conditii speciale de imprumut.

Verifică lista de credite online

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

RCA 2022. Asigurari RCA online – VERIFICARE & CALCULATOR
Cea mai bună aplicatie RCA AUTO?
Alocările bugetare 2022 pentru afaceri noi
Optimizare SEO – Servicii, preț, consultanță și ce înseamnă
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Firme de asigurari auto cu cele mai bune preturi in 2022!
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

SERVICII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *