sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Observăm o campanie înverșunată de promovare a legii pentru educația sexuală în mod obligatoriu în școli de la vârste fragede de doar 4 ani, fără acordul părinților. Astăzi Senatul a respins forma promovată de cei mai înverșunați neo-progresiști din Parlament, USR-PLUS. Camera decizională pentru adoptarea versiunii amendată de USR care prevede educarea obligatorie și fără acordul prealabil al părinților este Camera Deputaților.

Educația sexuală nu este o inițiativă locală ci dimpotrivă este parte dintr-o mișcare globală neomarxistă care ia cu asalt occidentul si este coordonată prin Organizația Mondială a Sănătății (OMS). OMS este acuzată, deopotrivă de liberali și conservatori, de propagandă marxistă și este de notorietate faptul că în conducerea acestei organizații mondiale sunt membrii ai Partidului Comunist.

Ghidul Oficial pentru Educația Sexuală după care se redactează programa școlară

De exemplu, în Ghidul Oficial pentru Educația Sexuală după care se redactează programa școlară, OMS promovează debutul vieții sexuale și masturbarea la vârsta de doar 9 ani. De asemenea, se mai promovează și teoria genurilor fluide care se schimbă (o pseudo știință care consideră că femeile și bărbații nu sunt singurele genuri ci sunt peste 40 de genuri și numărul continuă să crească.)

Obiective de învățare (9-12 ani)

Elevii vor putea:
▶ descrie răspunsurile bărbaților și femeilor la sexualitate stimulare (cunoaștere);
▶ înțelege că în timpul pubertății băieții și fetele devin mai conștienți de răspunsurile lor la atracția sexuală și stimulare (cunoaștere);
▶ (înțelege) li se va explica faptul că mulți băieți și fete încep să se masturbeze în timpul pubertății sau uneori mai devreme (cunoștințe);
▶ recunoaște că masturbarea nu cauzează rău fizic sau emoțional, dar ar trebui făcut în privat (cunoștințe).
Ideea cheie: Este important să poți realiza decizii informate despre comportamentul sexual, inclusiv dacă să întârzie sexul sau să devină sexual activ


Elevii vor putea:
▶ compara și contrasta (exerciții pro și contra) avantajele și dezavantajele de a alege să întârzie sexul sau să devină activ sexual
(cunoştinţe);
▶ înțelege faptul că abstinența înseamnă a alege să nu faceți sex sau că pot decide când să înceapă să facă sex și cu cine, și că cel mai sigur mod de a preveni sarcina și ITS, inclusiv HIV (cunoștințe);
▶ reflecta asupra modului în care planurile pentru viitorul lor pot fi afectate prin deciziile pe care le iau în raport cu sexul și relații (atitudinale)

OMS

Pentru cei de 12 ani

Ideea cheie: Este important să poți realiza decizii informate despre comportamentul sexual
Elevii vor putea:
▶ recunoaște că luarea deciziilor sexuale în cunoștință de cauză (adică cunoașterea și încrederea în a decide dacă,
când și cu cine să devii activ sexual) este importante pentru sănătatea și bunăstarea lor (atitudinale);
▶ recunoaște decizia fiecărei persoane de a fi sexual activ este unul personal, care se poate schimba în timp
și trebuie respectat în orice moment (atitudinal);
▶ Lua decizii responsabile cu privire la aspectele lor sexuale de comportament (pricepere).

Pagina 73

„De la educația sexuală la coruperea sexuală a minorilor e doar un pas?”

Nu e de mirare faptul că atunci când se informează și înțeleg cu adevărat ce presupune această ‘educație’, părinții, în proporție covărșitoare, sunt revoltați. Ar trebui, de asemenea, să ne întrebăm de ce se insistă atât de mult cu obligativitate orelor fără acordul părinților… cu siguranță această înverșunare este suspectă și nu se urmărește interesul copilului. Părinții sunt cei mai în măsură să decidă ce este mai potrivit pentru proprii copii, mai ales că au dreptul de a-și educa copiii după ‘propriile convingeri și credințe religioase’, conform Constituției.

Într-un articol pe juridice.ro, avocatul Ioan Mircea David argumentează faptul că „De la educația sexuală la coruperea sexuală a minorilor e doar un pas?”. În articolul menționat, avocatul argumentează că organele de urmărire penală ar trebui să analizeze în concret conținutul fiecărui material care conduce la suspiciunea comiterii unei astfel de infracțiuni.

„Nu cred că poate fi stabilit în mod unanim că materialele utilizate în vederea desfășurării cursurilor de educație sexuală nu pot conduce în nicio situație la atragerea răspunderii penale pentru infracțiunea de corupere sexuală a minorilor…”

Mii de părinți, alarmați de un nou asalt ideologic în școli, pun presiune pentru adoptarea unei legi de protecție a drepturilor parentale

Într-o petiție care a strâns deja peste 12.000 de semnături, Asociația Fight for Freedom, solicită Parlamentului României să aprobe proiectul de lege care prevede obligativitatea obținerii acordului părinților pentru desfășurarea în școli a orelor de educație pentru viață, inclusiv de educație sanitară.

Printre argumentele petitiei, Asociatia Fight for Freedom declară: „… nu vrem ca ei să fie expuși unor informații care le pot afecta  integritatea morală și dezvoltarea psihică.

Părinții trebuie informați cu privire la conținutul orelor de educație sexuală și trebuie să li se respecte dreptul de a-și educa copiii conform cu valorile și convingerile lor morale.

În luna iunie 2020, Parlamentul României a aprobat mai multe modificări ale Legii 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului, modificări de mare utilitate pentru copiii din România. Printre acestea se numără și un amendament care prevede ca programele de educație sanitară, desfășurate ca activități extracurriculare, să se facă doar cu acordul scris al părinților. Amendamentul este formulat astfel:

Art 46 (3) i) „derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”

Președintele Iohannis a contestat legea la Curtea Constituțională, care a decis că legea este constituțională. Cu toate acestea, Președintele a trimis legea pentru reexaminare în Parlament.

Solicităm celor care ne reprezintă în Parlamentul României să dezbată și să adopte legea în aceeași formă. Doar astfel pot să își respecte promisiunile electorale și să apere valorile morale și viitorul României, dar și să respecte Constituția României, care garantează dreptul oricărui părinte de a-și educa proprii copii conform convingerilor etice, religioase pe care le are.

Propunem ca abordarea educației sexuale să se facă pe metodologia folosită în cazul orelor de religie, când Curtea Constituțională a reținut că educația religioasă în școli poate fi realizată numai după exprimarea dorinței elevului major, respectiv a părinților sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor.”

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

OMS: Datele ştiinţifice nu indică necesitatea unei a treia doze de vaccin

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *