luni, ianuarie 20Liberalist.ro

Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Într-o postare pe blog oferită de Fondul Monetar Internațional, cercetătorii FMI Arnoud Boot, Peter Hoffmann, Luc Laeven și Lev Ratnovski au făcut o declarație teribilă, își doresc ca fiecare persoană să aibă istoricul căutărilor pe internet legat de scorul de credit personal. 

Prezentând concluziile dintr-o lucrare scrisă de ei, cercetătorii susțin că acest lucru va avea efecte benefice pentru lumea și desigur, nu și-au imaginat ipoteze în care această idee de fapt ar fi mai degrabă rea și foarte rea decât bună. Cel puțin nu au dorit să menționeze acest lucru.

Totul este pentru o cauza nobila

Ei argumentează faptul că folosind date nefinanciare, în special „istoricul căutărilor și achizițiilor online”, putem rezolva problema „anumitor tipuri de oameni care nu au suficiente date financiare (venituri, timp de angajare, active și datorii) disponibile.” 

Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

Autorii articolului susțin că această mișcare este o inovație necesară pentru a concura cu creșterea criptomonedelor corporative, cum ar fi cea în curs de dezvoltare de catre Facebook, care speră să se lanseze anul viitor. În timp ce Facebook este un monopol care s-a angajat în cenzura politică, puterea lor pălește în comparație cu cea a FMI. Fondul Monetar Internațional este o adevărată superputere cu legături cu Banca Mondială și supraveghează întreaga economie globală. 

Scorul de credit personal, o idee din China

Ce nu spun autorii este faptul că acest scor de credit personal este o idee împrumutată de la Republica Populară China, o țară comunistă și totalitară care deja a implementat credit scorul la nivelul țării și își controlează cetațenii prin acest sistem în toate aspectele vieții de la finanțe, la viața de familie.

Sistemul de credit scor social al Chinei, care își evaluează 1,4 miliarde de cetățeni pe baza comportamentului lor zilnic, avea și el aceleași bune intenții când a fost prezentat poporului. Nu au fost întrebați dacă sunt de acord, bineînțeles, acolo nu a fost nevoie de o ofensivă de PR și propagandă.

China promitea însă că prin acest sistem guvernul va ajuta țara să restabilească moralitatea și să dezvolte sinergii puternice între popor și stat. Un sistem care evaluază persoanele fizice, întreprinderile și agențiile guvernamentale cu privire la credit în patru domenii – afaceri administrative, activități comerciale, comportament social și sistemul judiciar.

Unele publicatii atrag atentia

Daily Mail relatează faptul că prin acest sistem de credit individual autoritățile chineze „au blocat mai mult de 20,47 milioane de încercări de a cumpăra bilete de avion și mai mult de 5,71 milioane de încercări de a cumpăra bilete de tren de mare viteză pentru unii „indivizi discreditați.”

Comportamentul necivilizat, cum ar fi neplata taxelor municipale de parcare, mâncarea în tren și schimbarea frecventă a locurilor de muncă cu rea intenție sunt considerate infracțiuni care ar putea afecta grav viața cuiva. Și bineînțeles lista de comportamente sancționabile poate fi completată de Partid.

Potrivit Washington Post, pasagerii trenurilor ar putea avea interdicții de călătorie dacă pun în pericol siguranța feroviară, fumează pe trenurile de mare viteză, vând bilete, produc bilete false, evită bilete și ocupă locuri neatribuite. Pasagerilor companiilor de transport aerian li s-ar putea interzice zborurile viitoare pentru comportament, inclusiv răspândirea zvonurilor despre atacuri teroriste, pătrunderea pe piste, atacarea echipajului și provocarea întreruperii zborurilor.

Interesant este că autorii citează adventul Bigtech în sectorul financiar ca pe o competiție când, de fapt, îi văd mai degrabă ca pe niște parteneri de ‘Resetare globală’:

În general, deși o mare parte din progresul tehnologic în domeniul finanțelor este evolutiv, ritmul său accelerează rapid. Potențialul Fintech de a ajunge la peste un miliard de persoane nebancare din întreaga lume și schimbările în structura sistemului financiar pe care acesta le poate induce pot fi revoluționare.

Arnoud Boot, Peter Hoffmann, Luc Laeven, Lev Ratnovski – FMI

„… au legături atât cu marea inițiativă de resetare globală”

Reality Circuit atrage atenția asupra contextului și ne oferă câteva informații edificatoare: „FMI, inclusiv unii dintre autorii postării pe blog, au legături atât cu marea inițiativă de resetare globală denumită Great Reset a Forumului Economic Mondial, cât și cu echipa de tranziție al Președintelui ales al SUA, Joe Biden. Doi dintre cercetătorii care pledează pentru ca FMI să urmărească istoricul căutărilor noastre pe internet, Luc Laeven și Lev Ratnovski, au pagini pe site-ul web al WEF. Lev Ratnovski, în mod special, a apărat salvarea băncilor din finanțele publice, astfel încât economia să poată rămâne pe linia de plutire.”

Cum se implementează zilele acestea în Europa

Conform Comisiei Europene, cartea de identitate electronica sau identitatea digitală europeană va fi disponibilă pentru cetățenii, rezidenții și întreprinderile din UE care doresc să se identifice sau să facă dovada anumitor informații personale. Si va putea fi folosită pentru a obține servicii publice și private online sau offline, peste tot în UE.

Practic, pana in 2024, noua carte de identitate iti va controla si eventual restrictiona orice activitate economica!

Dar nu o spunem noi, o spune chiar Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

De fiecare dată când o aplicație sau un site web ne cere să creăm o nouă identitate digitală sau să ne conectăm cu ușurință prin intermediul unei mari platforme, în realitate habar nu avem despre ce se întâmplă cu datele noastre. Din acest motiv, Comisia va propune în curând o identitate electronică europeană sigură. O identitate în care să avem încredere și pe care orice cetățean să o poate folosi peste tot în Europa pentru orice operațiune, de la plata taxelor, până la închirierea unei biciclete. O tehnologie în care să putem controla noi înșine ce date sunt utilizate și cum sunt utilizate acestea.”
– Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, în discursul său despre starea Uniunii, 16 septembrie 2020

Cum te va controla si supune noul card de identitate

Funcționează prin intermediul portofelelor digitale disponibile sub formă de aplicații de telefonie mobilă și pe alte dispozitive și se va implementa in orice activitate online si de zi cu zi offline.

Astfel Comisia Europeană va avea acces la datele tale și va putea să îți restricționeze accesul pentru că va fi obligatoriu: 

  • ”să se identifice online și offline
  • să stocheze și să facă schimb de informații furnizate de guverne, de exemplu numele, prenumele, data nașterii, cetățenia
  • să stocheze și să facă schimb de informații furnizate de surse private de încredere
  • să utilizeze informațiile incluse pentru a confirma un drept (ex. de ședere, de muncă sau de studiu într-un anumit stat membru)” (ec.europa.eu)

Bineînțeles că acest nou instrument de control este marketat și promovat ca un beneficiu pentru dvs. iar un risc inventat va fi astfel redus prin implementarea acestui card ID, dar dvs. stiti bine ca cel mai mare risc la adresa libertatii individuale il constituie un stat tot mai stufos, birocratic si care iti controleaza tot mai mult cele mai mici aspecte ale vietii.

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *