sâmbătă, februarie 24Liberalist.ro - Portal Business

Raportul Uniunii pentru Libertăți Civile pentru Europa: România se numără printre țările care „merg prea departe”

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Raportul Uniunii pentru Libertăți Civile pentru Europa: România se numără printre țările care „merg prea departe”

Pandemia de coronavirus a „slăbit” statul de drept în mai multe țări din UE, arată Raportul Uniunii pentru Libertăți Civile pentru Europa.

Raportul, citat si de Politico.eu, a analizat 14 țări membre din UE și include date furnizate de câinii de supraveghere a drepturilor omului și de alte organizații neguvernamentale pe parcursul anului 2020. A constatat că legislația de siguranță – concepută pentru a reduce rata infecțiilor cu coronavirus – a fost fie utilizată în mod accidental, fie intenționat „Ca scuză” pentru a slăbi instituțiile democratice.

România se numără printre țările care „merg prea departe”

În acest context, România se numără printre țările care „merg prea departe” când vine vorba despre limitarea discursului care incită la ură și anihilarea dezinformării, întrucât eforturile țării noastre ar afecta și exprimările legitime. Neoficial, menționează raportul, mai mulți jurnaliști s-au plâns că autoritățile au folosit diverse mecanisme pentru a le restricționa dreptul la informații publice, dar documentul notează că nu a existat nicio plângere oficială.

De asemenea, raportul mai condamnă lipsa transparenței. Accesul la informații de interes public a fost o altă problemă, în contextul în care comunicarea a fost centralizată la nivelul Grupului de Comunicare Strategică a cărui componență a rămas pentru multă vreme un mister.

Un alt derapaj al statului de drept a fost momentul în care guvernul a încălcat voința cetățenilor de la referendum prin emiterea unui OUG pe justiție deși referendumul interzice categoric ordonanțe de urgență pe teme de justiție.

Raportul Uniunii pentru Libertăți Civile pentru Europa atenționează


Derapajele extreme din partea fostului aparat al regimului comunist, care acum controlează transpartinic statul, sunt tot mai prezente în starea perpetuă de alertă. Cel mai recent exemplu este declarația teribilă a premierului Florin Cîțu care a asemănat societatea civilă, care se opune vaccinării obligatorii, cu teroriștii.

Active News atrage atenția: „Se profilează zorii dictaturii sanitar-militare: Legea Poliției Militare, o Lege cu paragrafe ilegale și anticonstituționale, care va anula drepturile și libertățile cetățenești și va pune civilii la cheremul cadrelor înarmate cu muniție de război, merge pe repede-înainte.

Ieri a avut loc la sediul MApN întâlnirea dintre cadrele militare și reprezentanți ai societății civile, ca parte a dezbaterii publice care trebuia bifată pentru proiectul Legii Poliției Militare lansat de Nicolae Ciucă, preferatul lui Klaus Iohhanis, pentru obediența sa legendară.

Proiectul de „Lege privind atribuțiile, organizarea și funcționarea Poliției Militare” – PDF AICI, se vrea a fi prima lege care reglementează activitatea acestei structuri. În proiect se prevede ca poliția militară să intervină în anumite situații în sectorul civil, dând chiar amenzi sau verificând, cercetând activități ale civililor, dar toate aceste intervenții stabilite în perioadele de stare de urgență, asediu sau de război, sunt trecute deja în legile specifice activităților în astfel de situații.”

Mai este cineva în România atât de naiv?

Un analist de politică internă se întrebă retoric: „Mai este cineva în România atât de naiv care să nu înțeleagă vremurile și faptele foștilor comuniști, din aparatul de coerciție al lui Ceaușescu, și cum încearcă ei, și reușesc, să implementeze măsurile blestematei epoci?”

Citește știri similare pe Liberalist.ro:

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *