luni, aprilie 22Liberalist.ro - Portal Business

Închisoare pentru creștini. Ce se pregătește creștinilor în occident!

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Închisoare pentru creștini. Ce se pregătește creștinilor în occident!

După ce acum câteva luni scriam despre un membru al Parlamentului finlandez care se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că a postat pe Twitter un mesaj care punea sub semnul întrebării asocierea bisericii sale cu o paradă gay aflăm mai nou că și în Canada s-a promulgat o lege similară prin care predicarea doctrinei creștine devine ilegală.

Jurnalistul conservator Matt Walsh atrage atenția asupra acestei noi legi care scoate creștinismul în afara legii în Canada:

Săptămâna trecută, Canada a interzis pastorii să predice despre morala sexuală creștină, criminalizând efectiv învățătura biblică din țară. Puțini oameni par să fi observat. Prăbușirea totală a libertății religioase într-o țară occidentală, întâmpinată cu un căscat.

– Matt Walsh (@MattWalshBlog)

Ce se pregătește creștinilor în occident!

Este deja a treia țară după Finlanda și România care întroduce în legislație legi penale împotriva predicării și mărturisirii doctrinei creștine și ar fi naiv să credem că acest noi legi nu sunt parte dintr-un plan care cuprind toate țările occidentale.

Observăm așadar, o resetare economică și nu doar, ci o resetare a valorilor societăților prin schimbarea lor și interzicerea efectivă a unor valori care au stat la baza civilizației occidentale, valorile iudeo-creștine.

Să nu ne amăgim, asemeni României și Finlandei și în Canada limbajul folosit în lege și intenționalitatea declarată par bune. Intenționat se folosesc de cuvinte de impact precum ”eliminarea discriminării”, ”incluziune de gen” ”eliminarea limbajului de gen” sau ”eliminarea terapiei de reconversie de gen”.

Când însă analizezi definițiile acestor termeni abstracți, observi că limbajul urii este tot ce predică un preot din Biblie dacă un ”minoritar sexual” se consideră agresat emoțional. De asemenea, dacă analizăm definiția ”reconversiei de gen” suntem surprinși să vedem că simpla învățătură biblică potrivit căreia se afirmă faptul că Dumnezeu ne-a creat ”după chipul și asemănarea Sa” și că ”genul dat la naștere este un dar, nu este o greșeală,” poate fi considerată o terapie de reconversie de gen!

Puținii creștini care mai sunt în Canada au reacționat și au înțeles pericolul acestei legi.(C-6)

Cuvinte precum „cauză” sau „conversie” implică constrângere. Secțiunea A a rezumatului proiectului de lege spune că interzice „determinarea unei alte persoane să se supună terapiei de conversie”. Limbajul „cauzarii” implică constrângere.

Chiar și așa, formularea este probabil vagă în mod intenționat. Când Coaliția Evangheliei Canada a înaintat un rezumat senatului canadian în 2020, am întrebat comisia

”Vă rugăm să clarificați în proiectul de lege C-6 ce se înțelege prin „terapie de conversie”. În plus, solicităm Comitetului să clarifice în mod specific ce se înțelege prin termenii „practică, tratamente și servicii”. Acești termeni ar trebui înțeleși într-un sens strict medical și nu trebuie interpretați într-un sens ministerial sau pastoral.”

Nu a venit nicio clarificare. După cum sa spus, legea C-4 interzice cu siguranță practicile coercitive. Aceasta a fost intenția sa inițială. Dar limbajul său actual permite interzicerea practicilor non-coercitive?

The Gospel Coalition

Uniunea Europeană are în plan implementarea legislației anticreștine pe tot continentul European

Comisia Europeană a prezentat o inițiativă de extindere a listei „crimelor UE” la discursurile motivate de ură și infracțiunile motivate de ură, după cum a anunțat președintele von der Leyen în discursul său din 2020 privind starea Uniunii.

Noua legislație este aceeași legislație implementată în Finlanda și România, vădit ambiguă și care vizează orice denominație creștină care are o doctrină creștină biblică și are ca stil de viață aceste valori.

Vicepreședintele pentru Valori și Transparență, Věra Jourová, a declarat: „Ura nu are loc în Europa. Este împotriva valorilor și principiilor noastre fundamentale. Avem nevoie de acțiunea UE pentru a ne asigura că ura este criminalizată în același mod peste tot în Europa.”

Cazul Finlanda: ‘închisoare pentru convingerile personale’

Dr. Päivi Räsänen, medic și fost ministru de interne al țării, se confruntă cu un proces în justiție din noiembrie pentru „incitare împotriva [unui] grup etnic”, așa cum a declarat procurorul general finlandez Raija Toiviainen într-un anunț din aprilie.

Doamna Toiviainen a spus că Dr. Räsänen „încalcă [d] egalitatea și demnitatea omului [d] homosexualilor”, postând versuri online din cartea Romanilor din Noul Testament; publicarea unui articol din 2004 numind homosexualitatea „o tulburare de dezvoltare psihosexuală dovedită științific”; și vorbind despre homosexualitate la un program de radio finlandez.

„Sunt gata să apăr libertatea de exprimare și libertatea religioasă, atât cât este necesar”, a spus dr. Räsänen prin e-mail pentru Washington Post.

„Scopul tweet-ului meu nu a fost în niciun caz să insulte minoritățile sexuale”, a spus ea. „Critica mea a vizat conducerea bisericii și decizia lor cu privire la parada ‘Mândria Helsinki’. Un cetățean a făcut o plângere penală împotriva mea, iar poliția a început o anchetă penală cu privire la tweet. ”

În luna mai, un grup de 10 academicieni americani și avocați pentru drepturile omului au publicat o scrisoare deschisă prin care se solicita administrației Biden să sancționeze procurorul finlandez în baza Global Magnitsky Act, o lege care permite SUA să pedepsească abuzurile „grave” ale drepturilor omului.

Dr. Räsänen a declarat că au fost depuse plângeri penale suplimentare împotriva ei, a Fundației Luther finlandeze și a Rev. Juhana Pohjola, care este acum episcop al Eparhiei Evanghelice a Misiunii Luterane.

Cazul România – Închisoare pentru preoți și credincioși

Președintele Iohannis a trimis o sesizare de neconstituționalitate pentru legea adoptată de curând de USR și PNL privind limbajul de ură.

Despre această lege profund neconstituțională am scris și noi, și am condamnat-o pentru încriminarea convingerilor religioase personale. Surprinzător, de această dată Președintele progresist al României, care nu are nicio problemă să decadă părinții de drepturile lor constituționale și părintești, alege să facă ce este corect și moral.

Care este problema cu această exprimare din punctul nostru de vedere? 

Este vagă și poate fi interpretată! Oricare dintre următoarele afirmații: ‘Eu nu cred că există 70 de genuri ci doar două, bărbat și femeie.’ sau ‘Eu nu îmi voi educa copilul de 5 ani că poate să își schimbe sexul dacă dorește.’ pot devenii astfel ‘Limbaj și mesaje care instigă la ură de gen’ conform acestei legi!

De asemenea, analiștii mai atrag atenția asupra implicaților juridice care vor afecta personalul clerical al bisericilor creștine.

“Proiectul de modificare a legii 217/2003 si articolul 369 din Codul Penal are consecințe îngrozitoare asupra creștinilor! Orice predică a preoților sau a pastorilor în care se vorbește despre doctrina creștină pot fi considerate ‘instigatoare la ură de gen’ și astfel condamnate penal. Prin acest proiect vom revedea în România preoți și pastori creștini arestați pentru credința lor.”

Citește alte articole pe Liberalist.ro:

Comunistii prind tupeu: vor sã bage în închisoare presa pentru ‘defãimare’ sau orice considerã ei cã e urã

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?

VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *