sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

Libertatea de exprimare și legislația anti-cenzură. Corporațiile media sunt în atenția legislativelor europene

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Libertatea de exprimare și legislația anti-cenzură. Corporațiile media sunt în atenția legislativelor europene

Corporațiile media sunt în atenția legislativelor europene

„În decembrie, guvernul polonez a anunțat că va promulga o lege care interzice cenzura online a cetățenilor săi. Spre deosebire de UE, acesta își propune, prin urmare, să protejeze libertatea de exprimare, mai degrabă decât să se potrivească doar cu mijloacele pentru reglementarea sa ulterioară”, relatează Spiked-online.com.

Și nu e de mirare. „Prospectiva lege anti-cenzură a Poloniei este concepută în mod explicit ca un bastion împotriva Legii serviciilor digitale ale UE, la fel ca și cenzura Big Tech în general. Prin urmare, are ca scop protejarea cetățenilor de aspirațiile de reglementare ale actorilor supranaționali, de la corporații multinaționale la instituții de guvernanță globalistă.”

„Algoritmii sau proprietarii giganților corporate nu ar trebui să decidă care perspective sunt corecte și care sunt greșite. Nu poate să existe acord pentru cenzură”, a declarat premierul polonez, Mateusz Morawiecki, anunțând intenția de a depune un proiect de lege împotriva cenzurii pe rețelele de socializare.

Inițiativa are susținere și în România

Inițiativa are susținere și în România unde se observă o contrapondere la curentul progresist promovat de partide ca USR și PLUS. Această mișcare conservatoare și liberală clasică a fost confirmată și de recentul nou intrat în Parlament, Partidul pentru Unirea Românilor (AUR).

În acest nou context politic, PNL este condamnat să își recucerească publicul conservator și creștin liberal pe care l-a ignorat în ultimii ani. Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, anunță pe Facebook că va implementa această legislație și în România.

Doresc să salut inițiativa Poloniei în acest domeniu și aștept cu nerăbdare să văd textul legislativ polonez. În calitate de parlamentar al României și demnitar PNL voi lua acest text și îl voi transpune, prin adaptare la România și realitățile concrete de la noi din țară, într-o propunere de lege pe care o voi depune la Parlament. Polonia este o națiune alături de care România poate face echipă foarte bună în apărarea libertății și a valorilor identitare europene care au clădit marea noastră civilizație!

Deputat Daniel Gheorghe, Facebook

Coaliția ‘MarxTech’ își închide competiția. Congresmanul Nunes: o încălcare a legii antitrust

În SUA, aplicația de socializare Parler a fost eliminată de pe internet de către coaliția celor mai mari, Amazon, Google, Facebook și Twitter, firme cu agendă de stînga.

Independen.co.uk menționează faptul că Amazon, care a furnizat instrumentele online pentru a rula aplicația, i-a informat pe oficialii Parler că de duminică nu le vor mai furniza serviciile contractate. La scurt timp după sosirea acestui termen, site-ul și aplicația acestuia au fost deconectate.

Vizitatorii vor vedea acum doar mesaje de eroare care îi informează că tehnologia care stă la baza site-ului nu funcționează corect.

‘Asistam astfel la un cartel de companii care cenzureaza libera exprimare’

Amazon pretextează decizia asupra Parler printr-o „ creștere constantă a acestui conținut violent de pe site-ul dvs. web, toate acestea încălcând condițiile serviciului”. De facto, totul a inceput imediat dupa protestele de la Capitoliu cand prin aceleasi pretexte, Twitter a inchis contul Presedintelui Donald Trump, a avocaților acestuia, si a unui număr mare de conturi conservatoare cu opinii și mesaje divergente fata de agenda de stanga. Cel mai cunoscut este WalkAway unde foști democrați își postau motivele personale pentru care au părăsit ‘tabăra’ democraților.

Asistam astfel la un cartel de companii care cenzureaza libera exprimare pe platforme publice si inchid companii competitoare. Congresmanul Devin Nunes, Republican din California, a solicitat duminică o anchetă după deciziile Amazon, Apple și Google de a suspenda platforma alternativă de socializare Parler. În timpul unui interviu la „Sunday Morning Futures”,

Nunes a spus că suspendarea Amazon, Apple și Google a lui Parler este „în mod clar o încălcare” a antitrustului, a drepturilor civile și a Legii privind organizările influențate și corupte (RICO), care este o lege federală care prevede sancțiuni penale extinse și o cauză civilă de acțiune pentru fapte efectuate ca parte a unei organizații criminale în curs.’

Parler a trimis in judecata Amazon, relatează WSJ

La scurt timp dupa aceste declaratii, Parler a trimis in judecata Amazon, relatează WSJ. Într-o plângere depusă luni în curtea federală din Seattle, Parler a susținut că Amazon Web Services a blocat accesul la serverele sale cloud din motive politice și anticoncurențiale. Rețeaua socială conservatoare fondată în 2018 a explodat în popularitate în rândul susținătorilor președintelui Trump după scrutinul electoral din noiembrie.

Plângerea Parler consideră că „Decizia AWS de a încheia contul Parler este aparent motivată de animozitate politică. Se pare, de asemenea, că este o măsură concepută pentru a reduce concurența pe piața serviciilor de microblogging în beneficiul Twitter „.

Citeste si alte stiri similare:

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
V
IRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate (termenul tehnic ‘Hide’). De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM
Dacă apreciați conținutul acestei publicații liberal-conservatoare, vă încurajăm să vă invitați și prietenii să se alăture. Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *