sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

PINT.RO – Înlocuire polițe RCA Euroins

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei Euroins, care intră în insolvență 

Pint.ro face o informare importanta clientilor:

„Astazi companiei Euroins i s-a retras autorizatia de functionare si a fost demarata procedura declararii falimentului. Acest lucru pare inevitabil din acest moment si tot procesul va dura intre 6 si 12 luni.
Administrator intermediar este Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA).
Mai jos veti regasi informatii utile despre ce facem noi, clientii Euroins, pagubitii, ce optiuni avem, cine plateste daunele.
1. Politele emise sunt in continuare valabile pana la expirare dar pana la maxim 90 de zile de cand un judecator declara falimentul.
Cum s-a intamplat in cazul City Insurance:

17 septembrie 2021Suspendarea autorizatie de functionare
9 februarie 2022Declararea falimentului
10 mai 2022Toate politele City isi pierd valabilitatea

Estimam ca in cazul Euroins politele vor fi valabile pana prin luna noiembrie 2023. Vom instiinta clientii nostri din timp.
2. Clientii care au polite valabile Euroins vor putea opta pentru rezilierea lor si restituirea primei achitate. Acest proces va fi gestionat de FGA. Vom reveni cu detalii de indata ce acestea vor fi clare.
3. Daunele vor fi platite de FGA in limita a 500.000 lei
4.Toate informatiile necesare, actualizate, le regasiti aici pint.ro/euroins

Daca reziliati polita actuala rca la Euroins(punctul 2 de mai sus) sau daca expira de drept polita veche, noua polita va recomandam sa o incheiati cu decontare directa, ca in cazul unui eveniment sa va puteti repara masina pe polita dvs. Sansa sa fiti lovit de un tert cu o polita Euroins este destul de mare. Se rezolva si in acest caz doar ca poate dura mai mult.
Din pacate clauza de decontare directa nu poate fi incheiata retroactiv.

Puteti calcula pretul asigurarii cu decontare directa aici Pint.ro Calculator RCA

Vom trece cu bine si peste aceasta provocare, nu este nici primul nici ultimul faliment, completam in emailul trimis clientilor nostri cu ocazia falimentului City din 2021.
Inchei cu acest gand si acum, cu mentiunea ca parca e prea des si nu din vina asiguratilor. Sa speram la cat mai rare: falimente, vesti neplacute si accidente,” semneaza Alexandru Pintilie, fondator pint.ro.

ASF retrage autorizatia Euroins

Consiliul ASF a decis joi seară să ridice autorizația companiei Euroins, care intră, conform legii, în insolvență. 2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins.

Vezi oferta de RCA, fără comisioane ascunse, pe cea mai mare platformă ONLINE

Surse din piață citate de Profit.ro susțin că ASF a decis joi seară să ridice doar autorizația conducerii companiei Euroins, cu posibilitatea formulării către instanță, în perioada viitoare, a unei cereri de intrare în insolvență, susțin surse din piață.

Vezi oferta de RCA, fără comisioane ascunse, pe cea mai mare platformă ONLINE

Pe website-ul oficial euroins.ro nu există la acest moment o pozitie oficială cu privire la informațiile despre insolvență. Însă, Euroins publica în data de 2 februarie o poziție la acuzațiile de raportare ilegală, fundamentul presupusei decizii ASF:

BUCUREȘTI, 2 FEBRUARIE 2023

Euroins face următoarele precizări, ca urmare a unui articol publicat astăzi de o instituție media:

Putem afirma, ca răspuns clar la articolul respectiv că, din punctul nostru de vedere, toate datele au fost raportate conform cerințelor legale și cu bune intenții.  Acestea sunt raportate periodic către ASF, inclusiv cauzele posibilelor întârzieri de procesare și acțiunile de remediere în curs. Credem în puterea justiției și considerăm că toate provocările ar trebui să fie discutate mai întâi cu autoritățile care sunt responsabile, înainte de a afecta reputația companiei, pe baza unor interpretări publice.

Ca urmare a reformelor substanțiale și a schimbărilor fundamentale pe care compania le-a implementat în ultimii doi ani, inclusiv în ceea ce privește gestionarea datelor și a raportărilor, Euroins nu a fost niciodată mai puternică, iar procesul lung și dificil de schimbări continuă. Consiliul de administrație și acționarii noștri se angajează pe deplin să sprijine progresul și poziția companiei pe piață.

“Compania nu a fost niciodată mai puternică din punct de vedere financiar, cum este acum, după procesul de redresare prin care am trecut în timpul mandatului meu. Este, de asemenea, mai puternică în ceea ce privește conformitatea și transparența cu autoritățile de reglementare, iar faptele vor dovedi acest lucru”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.”

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *