Am avut dreptate, am fost mințiți! Guvernul a propus Comisiei Europene, deși spuneau că nu, măsura creșterii vârstei de pensionare la 70 de ani. Textul oficial transmis are o formulare ambilicată care lasă loc de interpretări și oferă libertate ‘autorilor’ să reclame o înțelegere defectuoasă.
‘creșterea vârstei standard de pensionare, facultative, la 70 de ani, se urmărește in acest fel și egalizarea vârstei standard de pensionare intre genuri.’
Înainte ca doamna ministru al muncii sã se lepede de jurãminte cã nu va crește vârsta de pensionare și să anunțe, de facto, o creștere a vârstei de ieșire la pensie pentru femei de la 60 la 65 de ani , și vicepremierul Dan Barna, președintele USR declara același lucru la Ploieşti.
Barna spunea că într-o perioadă de 8-10 ani actualul sistem de pensii va intra în colaps, de aceea sistemul trebuie regândit. Ce ia în discuție domnul Barna, șeful ministrului care negociază fondurile europene și condițiile împrumutului la Bruxelles, este exact ce se jură PNL că nu s-a discutat, creșterea numărului de ani de cotizare și a vârstei de pensionare.
Într-un articol pe blogul oficial FMI, se declară cu subiect și predicat faptul că o „Creșterea treptată a vârstei legale de pensionare este o opțiune de reformă atractivă.”
În condițiile în care, speranța de viață în România scade, nu crește, o astfel de decizie ar duce efectiv la pierderea de facto a pensiei pentru un procent foarte mare din populație care nu vor trăi să primească nicio lună de pensie pentru care au cotizat.
Este o perspectivă cinică și comunistă des întâlnită în istorie. Neocomuniștii secolului XI, asemeni vechilor progresiști, sunt degrabă dispuși să introducă experimente sociale precum disoluția familiei tradiționale, discreditare instituției căsătoriei, descurajarea căsătoriei și a natalității în rândul tinerilor dar înceți în a înțelege cum această ideologie toxică afectează societatea și viitorul unei națiuni. Pentru oamenii de bun simț, soluția este subînțeleasă și multe națiuni vecine implementează politici de susținere a familiei, dar poate aici este și cel mai mare deficit al politicienilor români, au o carență de bun simț.
Comuniștii, vechi și noi, urăsc ‘paraziții sociali’, și cel mai bine îi descrie filosoful Petre Țuțea: „comunismul este un cancer social. Unde se instalează, rămâne pustiu.[..]„. Așa se explică faptul că cei instalați la cel mai înalt nivel în statul român nu au nicio problemă să elimine cinic acest drept social pentru care părinții noștri au muncit și contribuit o viață întreagă.
Poate că odată cu eliminarea de facto a pensiei ar trebui introdusă și opțiunea de a nu mai contribui la pensie. De ce să mai cotizez la pensie dacă știu că statistic nu voi beneficia de ea sau voi beneficia de ea doar 2-3 ani?
Dacă aceste lucruri v-au scandalizat, vă invit să citiți declarația omului de stat și președintele celui mai progresist partid parlamentar. Domnul Barna elimină din start perspectiva unor creșteri de pensii și propune cu jumătate de gură ceea ce FMI cere explicit – austeritate și reducerea cheltuielilor cu asistența socială. Într-un articol pe blogul oficial FMI, se declară cu subiect și predicat faptul că o „Creșterea treptată a vârstei legale de pensionare este o opțiune de reformă atractivă.”
Noua colectie de ochelari de soare Lensa este listat
„Nu putem să evităm la nesfârşit discuţia despre sistemul de pensii pentru că e foarte clar, în 8-10 ani sistemul de pensii actual, aşa cum e gândit acum, nu va mai funcţiona, va intra în colaps şi asta pentru că avem generaţii foarte numeroase care vor ieşi la pensie în perioada următoare, generaţiile numite decreţei în limbajul comun. (observați peiorativul ‘decreței’, nu sunt români ci un accident social) În momentul în care aceste generaţii ies la pensie, generaţiile care vin in urmă sunt, numeric vorbind, ca o piramidă cu vârful în sus, ceea ce înseamnă că vor fi din ce în ce mai puţine persoane active ca forţă de muncă pe piaţa muncii, iar numărul de pensionari va fi mult prea mare şi atunci sistemul actual, aşa cum e acum, nu mai funcţionează. (…) Nu există vreo decizie luată acum nici în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, dar sunt linii de discuţie care există şi vom continua să le avem, vom veni cu o propunere. E un angajament în acest PNRR de realizare a unei noi legi a pensii”, a spus Barna într-o declaraţie de presă.
El a reamintit că anul acesta nu vor exista creşteri de pensii şi de salarii în sistemul public, dar creşterea economică înregistrată „creează spaţiu bugetar” pentru perioada următoare, scrie agerpres.ro.
„Avem o creştere economică remarcabilă, record, aş putea să spun, şi asta e un lucru foarte bun. E un mesaj care creează spaţiu bugetar pentru perioada următoare. Deocamdată anul acesta nu vorbim de creşteri nici în zona de pensii, nici în zona de salarii. Vom vedea de anul viitor, în funcţia de performanţa economică”, a afirmat vicepremierul.