sâmbătă, septembrie 23Liberalist.ro - Portal Business

RCA și alte tipuri de asigurări utile

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
RCA și alte tipuri de asigurări utile

Toți utilizatorii de autovehicole, si mai nou, de trotinete electrice, sunt obligați să dețină RCA. Vezi oferta de RCA, fără comisioane ascunse, pe cea mai mare platformă ONLINE

RCA este o asigurare prin care terții prejudiciați în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale și/sau decesul ori vătămările corporale suferite. Toți proprietarii de vehicule, persoane fizice sau juridice, sunt obligați să încheie o asigurare RCA. Asigurarea de răspundere civilă auto este în interesul terțului păgubit, dar și în interesul celui care a produs paguba.

Alte tipuri de asigurari utile

CASCO: Aceasta asigurare este facultativă, ceea ce înseamnă că decizia de încheiere a unui contract de asigurare CASCO este la latitudinea proprietarului de vehicul, nefiind obligatorie prin lege. Condițiile de asigurare CASCO pot diferi de la o societate de asigurare la alta, atât în ceea ce privește riscurile asigurate, riscurile excluse, valoarea franșizei (daca este cazul) și alte elemente specifice, cât și în ceea ce privește primele de asigurare și condițiile de plată ale acestora.

CMR: Asigurările CMR se adresează firmelor care au de efectuat transporturi în țară sau străinătate cu vehicule personale, închiriate sau în gestiune. Riscurile asigurate de polita CMR sunt pierderea totală, parțială sau deteriorarea produselor transportate precum și depășirea termenului de livrare din vina transportatorului. Această poliță se poate încheia pentru un singur transport, acoperirea riscurilor fiind delimitată în timp si spatiu conform contractului sau pentru o anume perioada de timp (una sau mai multe luni, precum si perioade mai lungi de pana la un an), acoperind riscurile tuturor transporturilor efectuate in perioada de asigurare conform conditiilor contractuale.

TRAVEL: te protejează pe durata călătoriilor efectuate în străinatate (în Europa, Turcia, SUA si Canada), indiferent că vei călători în interes de afaceri sau în calitate de turist.

LOCUINȚĂ / PAD: PAD: Aceasta este asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si a inundatiilor. Persoanele fizice si juridice sunt obligate sa isi asigure locuinta impotriva dezastrelor naturale, in conditiile acestei legi, masura aplicandu-se la toate constructiile cu destinatia de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora si inregistrate in evidentele organelor fiscale.

SERVICII

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X

Oferta Zilei