sâmbătă, februarie 24Liberalist.ro - Portal Business

Cine sunt cei șase milionari la stat?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Cine sunt cei șase milionari la stat?

Şase angajaţi la stat au depăşit în anul fiscal precedent un milion de lei încasaţi din indemnizaţii, salarii sau pensii. Pe această listă scurtă, întocmită de Sfin.ro, găsim nume ca Mugur Isărescu, Traian Halalai sau Valer Dorneanu

Reglementarea salariilor la stat, pusă la punct în guvernarea PSD-ALDE din 2017, a permis ca diferite categorii socio-profesionale să depăşească de câteva ori venitul care ar fi trebuit să fie cel mai mare, adică al şefului statului, relatează Sfin.ro.

„Cei mai mulţi milionari sunt la Banca Naţională a României, adică trei la număr. Primul este guvernatorul Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR a obţinut 966.000 de lei ca indemnizaţie, 193.000 de lei ca pensie, iar 30.000 de lei pentru faptul că este membru titular al Academiei Române. În total, circa 1,19 milioane lei, adică în jur de 240.000 de euro.”

Numărul doi din BNR, dl. Florin Georgescu, are venituri de invidiat. Potrivit declaraţiei de avere depuse în iunie 2021, pentru anul fiscal 2020, prim-viceguvernatorul BNR a încasat 1,17 milioane de lei, ceea ce înseamnă o medie lunară de aproximativ 100.000 de lei.

Eugen Nicolăescu (fost ministru şi deputat PNL) a făcut peste un milion de lei venituri în anul fiscal 2020 în primul rând prin leafa de la Banca Naţională a României. Prin funcţia de viceguvernator şi prezenţa în Consiliul de Administraţie, fostul ministru PNL a încasat 1,07 milioane lei. Tot de la stat a încasat două pensii, cea pentru limită de vârstă, în valoare de 55.400 de lei, şi cea de fost parlamentar, de 42.000 de lei.

Cel mai avut angajat din banii publici este de la Exim Bank

Cel mai avut angajat la stat din România este Traian Halalai, adică preşedintele Băncii de Export Import a României (Eximbank). Veniturile lui Halalai au ajuns la 1,38 milioanei lei, adică un venit lunar de 112.400 de lei. 1,03 milioane de lei au reprezentat doar contractul de mandat pentru funcţia de la şefia Eximbank.

Mihaela Lucica Popa, prim-vicepreşedintă a CEC Bank şi membru de CA. Din cele două surse de venituri, Mihaela Lucica Popa a ajuns la 1,13 milioane lei.

Seful CCR este si el pe lista!

Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a României, a reuşit şi el ca la tragerea unei linii a veniturilor din anul fiscal precedent să treacă de un milion de lei. Mai precis, suma care i-a intrat în conturi lui Dorneanu a fost de 1.027.000 de lei, adică o medie lunară de 85.000 de lei. Banii au venit din pensie speciala, indemnizatie de judacator, pensia de contribuitate si diverse functii.

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM