luni, aprilie 22Liberalist.ro - Portal Business

Stilul de condus reduce consumul de combustibil?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Sfaturi pentru a reduce consumul de combustibil

Sfaturi pentru a reduce consumul de combustibil

Sfaturi pentru a reduce consumul de combustibil? Pare un subiect trivial pentru o publicație economică, dar realizezi că nu este așa când observi că prețul la pompă s-a triplat din 2020, concomitent cu mandatul lui Joe Biden la Casa Albă și începutul isteriei ideologice Green Deal în lume. 

Pe astfel de vremuri,  în care combustibilii se scumpesc în permanență, majoritatea șoferilor români se confruntă cu o mare dilemă: cum pot reduce consumul de carburant al propriei mașini? A7tv are o lista de 5 sfaturi pentru noi.

”1. Nu umple portbagajul cu lucruri inutile! Trebuie să știi că fiecare kilogram în plus pe care îl transportă mașina ta contribuie la creșterea consumului de carburant.

2. Nu rula cu geamurile deschise! S-a demonstrat faptul că, la drum întins, atunci când rulezi la viteze mari, mașina consumă mai mult dacă ai două sau mai multe geamuri deschise decât dacă ai pornit climatizarea.

3. Evită un stil de condus agresiv! Pentru a păstra consumul de carburant în limite decente și a evita uzura mașinii, nu accelera și nici nu frâna brusc.

Este indicat să conduci cât mai liniștit, mai fluent și păstrând pe cât posibil o viteză de deplasare constantă.

4. Folosește frâna de motor! Trebuie să știi că frâna de motor trebuie folosită nu doar când te deplasezi în afara orașului sau atunci când pe suprafața de rulare este zăpadă sau polei, ci și în oraș atunci când te apropii de semafor.

5. Nu folosi carburant cu cifră octanică mai mare! Folosirea unui combustibil cu cifră octanică superioară nu va determina în nici un caz un consum mai mic. Cu cât cifra octanică va fi mai mare, cu atât și prețul va fi mai mare. Singurul avantaj este acela că vei beneficia de un motor ceva mai sprinten în momentul accelerărilor.”

SERVICII

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Ce informații ai nevoie pentru asigurarea auto (2022)
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *