Photo copyright @sigmund
Experții în digital marketing explică faptul că motoarele de căutare populare precum Google, Yahoo și Bing colectează o mulțime de date despre dvs. – adresa dvs. IP, agentul utilizatorului, un identificator unic (stocat în cookie-urile browserului) și termenii dvs. de căutare.
Acest lucru ajută aceste companii să vă înțeleagă, așa numitul „comportament al utilizatorului”, și să vă distribuie anunțuri bine țintite și chiar să vă urmărească mișcarea.
Dispozitivul popular Alexa este un alt mod prin care se colectează date. Alexa vă înregistrează vocea atunci când căutați vocal și frânturi de conversații pentru profilul dvs. digital.
‘Nu mă deranjează să știe compania ce fac și ce vreau eu’, ați putea spune. Dar să gândim acest lucru în perspectivă. Istoricul căutărilor online poate fi un instrument de manipulare foarte eficient în mâinile unei persoane fără scrupule, cu un complex de ‘semizeu’. Nu numai că vă poate manipula opiniile, selectând rezultatele căutărilor dvs. în funcție de ce doresc ei să știți, dar vă poate intimida și reduce la tăcere foarte ușor pe măsură ce deveniți o amenințare politică, socială sau economică directă pentru el. De ex. este cazul președintelui Donald Trump, realizatorul conservator Steven Crowder, New York Post careia i s-a închis contul twitter pentru că aveau un articol incomod despre Hunter Biden și cazul Parler.com care a fost închis de tot și scos de pe internet de către o coaliție a marilor dominatori Microsoft, Google, Amazon, Facebook și Twitter. Acestea sunt doar câteva dintre miile de exemple despre care nu veți auzi niciodată în media.
Spionajul online este deja noua realitate
Lucrurile se mișcă rapid în această direcție, întrucât noua ordine mondială nu este o teorie a conspirației, ci un fapt public dovedit cu declarații și fapte publice. Agenda „Marea Resetare” are ca scop remodelare economiei globale și este o realitate. Forumul Economic Mondial (WEF) dorește ca toată lumea de pe planetă să fie legată de o identitate digitală. „Această identitate digitală determină ce produse, servicii și informații putem accesa – sau, dimpotrivă, ce ne este interzis”. Informația este coroborată de Fondul Monetar Internațional care are un articol publicat pe website-ul oficial militând pentru aceste lucruri. Liberalist.ro are un articol dedicat despre FMI.
Potrivit sociable.co, ideea din spatele identităților digitale este suficient de simplă. „Toate datele colectate din fiecare interacțiune online pe care o faceți cu sectoarele privat și public intră în formarea identității dvs. digitale sau un fel de dosar digital despre dvs.
Ce include Dosarul Digital
Aceste date pot include datele dvs. personale:
- Istoricul căutarilor
- Interacțiuni în rețelele sociale
- Profiluri online
- Locația dispozitivului
- Dosarele medicale
- Registrele financiare
- Documente legale
- Și altele
În ceea ce privește comoditatea personală, a avea o identitate digitală care să consolideze totul într-un singur loc poate fi extrem de utilă la prima vedere, prin faptul că vă puteți folosi identitatea digitală pentru a accesa o varietate de bunuri și servicii oriunde ați merge și toate datele dvs. pot fi securizate blockchain.
„Dar, la fel ca în cazul oricărei tehnologii, încrederea vine din cunoașterea modului în care este utilizată și știința celui care beneficiază cel mai mult de oamenii care o folosesc, ” afirmă Tim Hinchliffe.
Trent Lipinski a avertizat recent în Coin Telegraph faptul că prin modificarea codului, blockchain-ul poate fi corupt de autorități pentru a construi sisteme de înrobire a creditelor sociale. Acest lucru se întâmplă deja în țările comuniste, cum ar fi China, care utilizează scorul de credit pentru a controla populația și a elimina dizidența.
„Dacă guvernele lumii legiferează tehnologia de criptare în scopuri proprii și pervertesc mecanismele de consens pentru propriile sisteme de aservire centralizată, vom ajunge la monede digitale care pot fi utilizate împotriva oamenilor lumii”, a adăugat el.
„Ceea ce va duce la a patra revoluție industrială este o fuziune a identităților noastre fizice, digitale și biologice” declara într-un articol, promotorul Marii Resetări, Klaus Schwab, de la World Economic Forum.
Ce fac persoanele publice ca să se protejeze?
În primul rând, personalitățile politice de profil nu folosesc servicii gratuite de găzduire pentru datele lor de e-mail sau cloud, precum Gmail sau Yahoo. Se asigură că dețin un domeniu privat pentru adresa de e-mail, iar companiile de găzduire nu folosesc servere Amazon sau Google pentru a găzdui site-urile lor web sau datele din cloud. Iarăși revenim la cazul recent când Amazon a închis Parler.com care își găzduia aplicația pe serverele pentru motivul real că sunt incomozi politic și economic.
În al doilea rând sunt problemele legate de datele de căutare și acestea și le rezolvă prin serviciul VPN.
„Dacă sunteți ca 80% dintre oameni, probabil că ați folosit Google ultima dată când ați avut nevoie pentru a căuta ceva online. Google oferă atât de multe aplicații și servicii încât a devenit aproape de neînlocuit. Dar, cu fiecare dintre aceste instrumente care vă urmăresc fiecare mișcare, renunțați tot mai mult la independența dvs. Puteți înlocui motorul de căutare cu semnături Google cu un motor de căutare cu adevărat privat și există o mulțime de alternative dintre care să alegeți. ” – nordvpn.com
Un serviciu VPN oferă diferite niveluri de anonimat și trebuie utilizat împreună pentru a vă proteja confidențialitatea. Funcționează prin direcționarea traficului dvs. printr-un server terțiar, vă modifică adresa IP, vă criptează datele și ascunde ceea ce faceți online de pe site-uri web, ISP-uri și hackeri. Cu un VPN, puteți, de asemenea, să vă schimbați locația IP și să accesați conținutul care ar putea fi blocat acolo unde vă aflați – cum ar fi DuckDuckGo în China.
Că tot menționăm DuckDuckGo.com, vă recomandăm să folosiți acest serviciu ca o alternatică la căutarea pe google.ro pentru că vă oferă confidențialitatea căutărilor și nu colectează date despre dvs.
Citeste si alte stiri similare:
Avocatul Gheorghe Piperea acuză Ministerul Sănătății de reîncadrarea unor decese vechi pentru perpetuarea stării de alertă
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?
*** Liberalist.ro scrie liber cu spirit critic, dacă vrei să citești articolele noastre în timeline, selectează meniul Following/Urmărește și căsuța See First/Vezi mai Întâi.