joi, iulie 25Liberalist.ro - Portal Business

Parlamentarul finlandez care a riscat închisoare pentru un citat din Biblie a primit Achitare!

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin

Toate acuzațiile împotriva parlamentarului finlandez Päivi Räsänen și a episcopului Pohjola sunt respinse în unanimitate în urma unui proces de mare popularitate privind libertatea de exprimare.

Fostul ministru finlandez de interne s-a confruntat cu trei acuzații penale pentru că și-a împărtășit credința creștină bazate pe versete biblice, inclusiv pe Twitter.

HELSINKI (30 martie 2022) – Un tribunal finlandez a susținut dreptul la libertatea de exprimare respingând toate acuzațiile împotriva deputatului finlandez Päivi Räsänen și a episcopului Juhana Pohjola. Într-o hotărâre unanimă, instanța a concluzionat că „nu este de competența instanței districtuale să interpreteze conceptele biblice”.

Procuratura a fost obligată să plătească peste 60.000 de euro cheltuieli de judecată și are la dispoziție șapte zile pentru a contesta hotărârea.

Procesul parlamentarului finlandez care a citat din Biblie

A început procesul parlamentarului finlandez care este atacat pentru credință! ”În Finlanda se decide dacă creștinismul mai este legal”, comentează analiștii de drepturi și libertăți.

Dr. Päivi Räsänen, care a fost ministru de interne al Finlandei în perioada 2011-2015, a sosit luni în instanță în posesia unei Biblii și a spus că este „onorată să apere libertatea de exprimare și de religie”, relateaza BBC.

De ce este acuzată?

Un membru al Parlamentului finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că a postat pe Twitter un mesaj care punea sub semnul întrebării asocierea bisericii sale cu o paradă gay și pentru alte declarații care exprimă ceea ce a spus că este punctul de vedere al Bibliei cu privire la homosexualitate.

Dr. Päivi Räsänen, medic și fost ministru de interne al țării, se confruntă cu un proces în justiție din noiembrie pentru „incitare împotriva [unui] grup etnic”, așa cum a declarat procurorul general finlandez Raija Toiviainen într-un anunț din aprilie.

Doamna Toiviainen a spus că Dr. Räsänen „încalcă [d] egalitatea și demnitatea omului [d] homosexualilor”, postând versuri online din cartea Romanilor din Noul Testament; publicarea unui articol din 2004 numind homosexualitatea „o tulburare de dezvoltare psihosexuală dovedită științific”; și vorbind despre homosexualitate la un program de radio finlandez.

Știrea face înconjurul lumii ca prim dosar celebru de ‘închisoare pentru convingerile personale’

„Sunt gata să apăr libertatea de exprimare și libertatea religioasă, atât cât este necesar”, a spus dr. Räsänen prin e-mail pentru Washington Post.

„Scopul tweet-ului meu nu a fost în niciun caz să insulte minoritățile sexuale”, a spus ea. „Critica mea a vizat conducerea bisericii și decizia lor cu privire la parada ‘Mândria Helsinki’. Un cetățean a făcut o plângere penală împotriva mea, iar poliția a început o anchetă penală cu privire la tweet. ”

În luna mai, un grup de 10 academicieni americani și avocați pentru drepturile omului au publicat o scrisoare deschisă prin care se solicita administrației Biden să sancționeze procurorul finlandez în baza Global Magnitsky Act, o lege care permite SUA să pedepsească abuzurile „grave” ale drepturilor omului.

Dr. Räsänen a declarat că au fost depuse plângeri penale suplimentare împotriva ei, a Fundației Luther finlandeze și a Rev. Juhana Pohjola, care este acum episcop al Eparhiei Evanghelice a Misiunii Luterane.

România are aceeași lege liberticidă – Închisoare pentru preoți și credincioși

Președintele Iohannis a trimis o sesizare de neconstituționalitate pentru legea adoptată de curând de USR și PNL privind limbajul de ură.

Despre această lege profund neconstituțională am scris și noi, și am condamnat-o pentru încriminarea convingerilor religioase personale. Surprinzător, de această dată Președintele progresist al României, care nu are nicio problemă să decadă părinții de drepturile lor constituționale și părintești, alege să facă ce este corect și moral.

Care este problema cu această exprimare din punctul nostru de vedere? 

Este vagă și poate fi interpretată! Oricare dintre următoarele afirmații: ‘Eu nu cred că există 70 de genuri ci doar două, bărbat și femeie.’ sau ‘Eu nu îmi voi educa copilul de 5 ani că poate să își schimbe sexul dacă dorește.’ pot devenii astfel ‘Limbaj și mesaje care instigă la ură de gen’ conform acestei legi!

De asemenea, analiștii mai atrag atenția asupra implicaților juridice care vor afecta personalul clerical al bisericilor creștine.

“Proiectul de modificare a legii 217/2003 si articolul 369 din Codul Penal are consecințe îngrozitoare asupra creștinilor! Orice predică a preoților sau a pastorilor în care se vorbește despre doctrina creștină pot fi considerate ‘instigatoare la ură de gen’ și astfel condamnate penal. Prin acest proiect vom revedea în România preoți și pastori creștini arestați pentru credința lor.”

Citește alte articole pe Liberalist.ro:

Comunistii prind tupeu: vor sã bage în închisoare presa pentru ‘defãimare’ sau orice considerã ei cã e urã

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?

VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *